Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 21/03/12

De fem fristende steder med påskeæg

  • Påskeæg fra chokoladebutikken Alida Marstrand. Foto: Linda Henriksen

    Påskeæg fra chokoladebutikken Alida Marstrand.

    Foto: Linda Henriksen
Skal din påske smage af mørke chokoladeæg i knitrende papir, lakridsfyldte drømmestykker eller af champagnefondant? Uanset hvilken chokoladefristelse, der får dine tænder til at løbe i vand, finder du den her.

Kardinal Chokolade

Strandvejen 8
2100 København Ø

Chokolade med hjertet

Foto: PR



100 meter fra Svanemøllen Station ligger den lille butik Kardinal Chokolade med egen produktion i baglokalet. Her har den tidligere børsmægler Lasse Brammer helliget sig sin passion for chokolade så længe, at han i år går ind i sin 21. påskesæson på Strandvejen. Det betyder, at der i øjeblikket især bliver langet massive »hønseæg« over disken.

»Sidste år lavede vi et sted mellem 45.000 og 50.000 af dem,« siger indehaveren, der som noget nyt har udvidet det klassiske sortiment, så man nu også kan købeet lakridsfyldt flødechokoladeæg drysset med saltflager fra Læsø, et mørkt chokoladeæg med lakrids, og et hvidt æg med lakrids og chili.

»Vi lever af at lave chokolade med hjertet, så vores filosofi er, at vores kunder skal have noget for pengene, så de kommer her oftere og gladere,« siger han.

Hvad: Kardinal Chokolade
Hvor: Strandvejen 8, København Ø
Hvornår: Man. til fre. kl 12-17:50
Hvor meget: 12 »hønseæg« for 125 kroner.

Frederiksberg Chokolade

Frederiksberg Alle 64
1820 Frederiksberg C

Håndlavede påskeklassikere

Foto: Michael Bothager



Påsken er en stor højtid i chokoladebranchen, og det markerer chokolademagerne hos Frederiksberg Chokolade ved at sende påskeharen i Frederiksberg Have, hvor den påskelørdag vil lægge chokoladegavekort på helt op til 1.200 kroner.

Derudover holder butikken åbent på alle påskens helligdage, fortæller indehaver Tina Jacobsen Wilstrup. »Der er jo mange, der først får sendt deres gækkebrev lige til slut, og det ville da være synd, hvis de ikke nåede at få et æg,« siger hun.

Chokoladeforretningen, og mange af opskrifterne, går helt tilbage til 1923, og denne påske kan man blandt andet kan lade sig friste af påskeharer i mørk chokolade, pipæg og scoreæg, eller 22 forskellige slags håndlavede chokoladeæg med marcipan, nougat og trøffel.

Som noget nyt kan man i år også købe en række specialdesignede æg, hvor overskuddet går ubeskåret til Børnecancerfonden. »Det eneste vi ikke har, er faktisk evnen til at begrænse os,« siger indehaveren.

Hvad: Frederiksberg Chokolade
Hvor: Frederiksberg Allé 64, Frederiksberg
Hvornår: Åbent i påsken. Ons. fra kl 10-18 og helligdagene fra kl 10-15
Hvor meget: Fra 20 til 630 kroner

Ro Chokolade

Jægersborggade 25
2200 København N

Minimalistisk og nytænkende

Chokolade fra Ro i Jægersborggade. Foto: Else Bjørn

Hos Ro chokolade i Jægersborggade sælger chocolatier Rasmus Olsen velkendte smage, men i en opdateret version og med et eksklusivt og minimalistisk udseende. »I år har jeg ladet de store påskeæg være inspireret af Mayaindianerne, der var de første, som opdagede kakaoen, mens jeg har fremstillet seks forskellige smagsvarianter af de små, massive æg,« siger Rasmus Olsen.

I år kan man derfor blandt andet vælge mellem marcipan med tranebær, der er marineret i Grand Marnier, blød karamel i en lys chokoladeskal og en udgave med kaffeganache i mørk chokoladeskal.

De små æg pakkes seks i en æske, som sælges for 70 kroner. Skal du også have lidt med hjem til dig selv, kan du prøve et af Rasmus Olsens varemærker: de farvestrålende frugtkugler med fløjlsblød ganache, hvor der er brugt frugt i stedet for fløde, eller en af de kegleformede chokolader, der blandt andet fås med champagneganache, der er lavet på hvid chokolade og tør champagne.

Hvad: Ro chokolade
Hvor: Jægersborggade 25, København N.
Hvornår: Tirs. til fre. kl. 12-18, lør. kl. 11-16. På grund af påsken er der ekstraordinært åbent man. 2. april kl. 12-18.
Hvor meget: Seks hønseæg for 70 kroner

Chokolade som da far var barn

Foto: Michael Bothager


Alt er, som det plejer at være i Bredgade 14. Og det er der heller ikke noget galt med, da man her finder den legendariske Alida Marstrand Konfektureforretning, hvorfra der er i mere end 80 år er blevet solgt delikate, håndlavede chokolader.

Det bliver der også i dag, hvor Tove Pagh driver butikken. Hun er i fuld færd med at forberede sig til påsken, men ønsker ikke at anbefale ét bestemt stykke chokolade frem for et andet.

»De er alle gode. Så skal man fremhæve noget, må det i stedet være at vores chokolade består af 70 procent kakao, ligesom vores marcipan består af 70 procent mandler, hvilket betyder, at der er mindre sukker i,« siger hun.

Den gamle konfektureforretning er lukket i påskedagene, men holder ekstraordinært åbent de to sidste mandage før påske, hvor du traditionen tro kan købe fine, håndlavede chokoladeskaller, fondant-æg og alle de andre konfektklassikere.

Hvad: Alida Marstrand Konfektureforretning
Hvor: Bredgade 14, København K
Hvornår: Tirs.-fre. fra kl. 11-17, lør. fra kl. 10-13. Åbent på grund af påsken man. 26. marts og 2. april fra kl. 11-17
Hvor meget: Pris efter vægt

Torvehallerne

Frederiksborggade 21
1360 København K

Flere søde fristelser under ét tag

Foto: Marie Hald

Gør indkøb af påskeæg til en indkøbstur i Torvehallerne Kbh, hvor du har flere søde stader at vælge mellem. Her finder du blandt andet chokoladegastronomi i stade C3 hos Anthon Bergs delikate linje A XOCO, der i årets påskesortiment blandt andet sælger det lidet mundrette giunduja-nougatæg med feuilletine i en skal af mælkechokolade.

I stade A3 finder du delikate chokoladebidder hos danske Summerbird, der netop har lanceret to nye varianter i deres serie af overtrukne mandler, denne gang under navnet Forårsbebudere, som fås med passionsnougat eller rabarber.

Folkene bag Sødt har, som navnet antyder, specialiseret sig i at forsøde hverdage såvel som mærkedage, og sælger hånd- og hjemmelavede chokolader fra stadet i D4. Her koster et påskeæg fra 60 til 300 kroner.

Hvad: Torvehallerne Kbh
Hvor: Frederiksborggade 21, København K
Hvornår: Åbent tirs. og ons. 3. og 4. april fra kl. 10-19 og lør. 7. april fra kl. 10-18. Visse stader holder yderligere åbent man. 2. april
Hvor meget: Alt fra 30 til 700 kroner

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester