Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/11/12

De 6 indiske

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
Indisk mad luner helt ned i tæerne, når kulden bider i næsen. Vi har fundet fem steder, som er værd at kende, hvis du kan lide curries, dhal og butter chicken.

Restaurant Mumbai

Vigerslev Alle 124
2500 Valby

Mumbai

Foto: Kaspar Mørk

En god cykeltur fra Valby Station og ud af Vigerslev Allé
ligger den indiske Restaurant Mumbai. Her svæver krydderduften af Indien rundt
i minimalistiske lokaler med sorte sofaer og skakternede gulvfliser.

Restaurant Mumbai tilbyder autentisk indisk mad.
Køkkenchefen er fra Nordindien, og inspirationen er hentet fra køkkenerne i
Punjab og Mumbai regionerne. Her fås (naturligvis) både Kingfisher øl og lassi
samt mange af de indiske klassikere.

Indian Taj Restaurant

Jernbanegade 3-5
1608 København V

Forbilledet er Taj Mahal

Foto: Else Bjørn
Indretningen er inspireret af Taj Mahal, men spejlene, de skinnende, sorte flader og tigerhovederne på stolenes ryglæn er mere kitch end kunst.

Menukortet er omfattende og indrettet, så man kan bestille hver sin hovedret, eller spise som inderne gør, hvor man hygger sig med at dele en hel masse retter. For eksempel kan man på Indian Taj bestille en kurv med en masse forskellige indiske brød bragt i tandoori-ovn. Restauranten har også et stort udvalg af menuer.

Forretterne er markant dyrere end andre steder i byen, men ellers ligger prislejet kun lidt højere end de små indisk/pakistanske restauranter. Læs AOKs omtale af stedet og se brugernes anmeldelser

Tandoori Masala

Halmtorvet 5
1700 København V

Stærk mad på Halmtorvet

Foto: Else Bjørn
I den lille, indiske restaurant Tandoori Masala på Halmtorvet får du hurtigt varmen. Dels fordi restauranten ofte er godt fyldt op, og bordene står tæt, men også fordi mange af retterne har en autentisk krydring, der måske er det tætteste, du kommer på, hvad du kan opleve i Indien.

Styrken afhænger af, hvilken ret du vælger. Er du ikke til stærk mad, er lam i spinat et godt valg, men selv en normalt harmløs butter chicken kan få dig til at mærke varmen ud i ørerne og helt ned i tæerne. Bestil en raita, som er en kølende yoghurtdip, hvis du begynder at få mere sved på panden, end du bryder dig om.

Priserne ligger i den lave ende. Det øger efterspørgslen, så husk at bestille bord. Tandoori Masala har også en filial på Nørrebrogade 35 og en i city i Sankt Peders Stræde 35, som ligger 10 minutters gang fra en række af byens biografer. Læs AOKs omtale af stedet og se brugernes anmeldelser

Restaurant Maharaja

Gammel Kongevej 86 C
1850 Frederiksberg C

Hygge på Gammel Kongevej

Foto: Maharaja på Gammel Kongevej fotograferet af Else Bjørn
Kører du ud ad Gammel Kongevej, ligger Maharaja på din højre hånd ikke langt efter du har passeret Værnedamsvej.

Den aflange restaurant er hyggelig med grønne vægge, guldindrammede spejle og historiske billeder på de mørkegrønne vægge. Her er en rolig atmosfære, men privatsfære er her ikke megen af, med mindre I er så heldige, at nabobordet er tomt.

Maharaja krydrer maden efter danske ganer, med mindre du siger, at du godt kan lide rigtig stærk mad. Vil du spise rigtig indisk mad, når du går ud, så bed om "desifood", som betyder indermad, modsat "videsifood", der betyder udlændingemad.

En del indiske restauranter i vesten har oksekød på menuen. Det gælder også Maharaja. I Indien er køerne hellige, og ender derfor ikke deres dage på menukortet.

Mange indere er vegetarer, men selv blandt kødspisere er retter med paneer, som er det indiske svar på en lidt sej mellemting mellem feta og tofu, populære.

Maharaja har også en filial på Amagerbrogade 15 og Strandboulevarden 67.

Læs AOKs omtale af stedet og se brugernes anmeldelser

Al-diwan

Vesterbrogade 94
1620 København V

Kongeligt måltid på Vesterbro

Foto: Ikke oplyst

Al-diwan betyder hyggestue til kongelige gæster, og hvis du er i tvivl om, hvad det er, findes der masser af illustrerende billeder på væggen. Det er fire brødre fra Karachi, Pakistan, som kører stedet sammen og deres inspiration skal hentes tilbage hos den postkoloniale kongefamilie Moghul.

Og det er også kongelig pakistansk-indisk mad, der bydes på. Al-diwan er blevet rost for deres Butter Chicken og Chicken Tikka Massala, men egentlig er de selv mest stolte af deres Tandoori-, Jalfrezi- og Biryaniretter. Læs AOKs omtale af stedet og se brugernes anmeldelser

Kashmir på Østerbro

Willemoesgade 75
2100 København Ø

Kashmir på Østerbro

Foto: PR

Midt i dette typiske Østerbro-beboelseskvarter ligger Restaurant Kashmir på hjørnet af Willemoesgade og Aggersborggade. Bag facaden har Kashmir ændret indretningen fra dramatisk, farverig, indisk stil til skandinavisk minimalisme præget af sort/hvide kontraster med et indian touch.

Prøv en af Kashmirs mange vegetarretter eller stedets specialitet, Tandoori, der betyder ovn på urdu. Tandoori er af pakistansk oprindelse og var oprindelig den store, fælles udendørs ovn, hvor landsbyens beboere mødtes for at tilberede deres medbragte mad og bage brød. Læs AOKs omtale af stedet og se brugernes anmeldelser

 

Flere indiske spisesteder

Foto: Ikke oplyst
Var fem forslag ikke nok? På den side du kommer ind på her, kan du se listen over alle indiske restauranter på AOK, og indsnævre din søgning, så du kun får indiske restauranter på Vesterbro eller indiske restauranter, som AOK anbefaler i et bestemt område. Se listen over indiske spisesteder
 

Tilføj din egen yndlings-inder

Synes du, at vi har overset byens bedste, indiske restaurant? Så skriv en kommentar herunder og fortæl, hvorfor du synes, at din favoritrestaurant er byens bedste indiske spisested, og hvad du betiller, når du besøger den - så kan andre AOK-brugere også få gavn af dit tip.

 

Det mener brugerne..

Bombay

I har helt glemt Restaurant Bombay i Lavendelsstræde.
Maden er i top og så ligger den rigtig hyggeligt. Eneste minus er at prisen er høj, men du får hvad du betaler for. God kvalitet

 

I glemmer Punjab i Valby

..Den er fAnTaStIsK og SmAgFuLd (+venlig betjening..)

Rigeligt med med mellem stærkt og stærkt og jeg husker især lammet fra sidst jeg var der medio december.. amenamm.. c",)

add er: Valby Langgade 23 st. tv., Valby, Danmark

se os: anmeldelsen fra 12.11.12 på Trip
“Awesom taste !! Great Quality & Quantity”
http://www.tripadvisor.dk/ShowUserReviews-g1096223-d3410147-r145365487-P...

 

I glemmer Punjab i Valby

..Den er fAnTaStIsK og SmAgFuLd (+venlig betjening..)

Rigeligt med med mellem stærkt og stærkt og jeg husker især lammet fra sidst jeg var der medio december.. amenamm.. c",)

add er: Valby Langgade 23 st. tv., Valby, Danmark

se os: anmeldelsen fra 12.11.12 på Trip
“Awesom taste !! Great Quality & Quantity”
http://www.tripadvisor.dk/ShowUserReviews-g1096223-d3410147-r145365487-P...

 

Al-Diwan på Vesterbrogade

Helt bestemt byens bedste. Prøv selv at vurdere efter de mange positive forburgerkommentar på AOK !!!!!!!!

 

Den kan klart anbefales.

Den kan klart anbefales. Maden er krydret perfekt,. Behagelig betjening og stemning... .Priserne er yderst rimelig . Skynd jer derind !

 

Butter Tikka

Denne Pakistansk og indiskinspirede restaurant på Tagensvej 100, Nørrebronx, kan klart anbefales. Nystartet og med et velvoksent sortiment fra begge lande. Maden er krydret efter danske for(be)hold, men tør du, så bare fortæl kokken at den skal være indisk stærk!... Behagelig betjening og stemning... Altså go´ og prisbillig mad.

 

Else Bjørn have you been to

Else Bjørn have you been to INDIA PALACE RESTAURANT me and my friends think that is the best place to eat Indian Pakistani curry.

 

SPICY KITCHEN

mit absolutte favorit indiske spisested! Super billig, super lækkert, intimt og hyggeligt! I LOVE IT

 

KOKKEN OG KARRY

HELT ÆRLIGT , I KAN IKKE GLEMME KOKKEN OG KARRY INDISK TAKE AWAY. Kendt med deres ægte indisk mad og tandoori specialiteter. Et kæmpe hit på vesterbro og hovedbanegården!!
Super sted med super service og Mad. Der anbefales, Coconut Cream chicken og lamb Korma Curry og deres dejlige Naan brød bla. Chilli Cheese naan og Garlic naan. Et must!!!

 

Hvad med den ny Maharaja på Østerbro..?

Er det fordi restaurant "Maharaja" på Østerbro er ny filial af Maharaja på Gl. Kongevej og Amager og så skal den overses?
Nej, nej... Prøve den selv. Et unikt smagsoplevelse af ægte indisk mad i en hyggelig restaurant på Starndboulevarden 67.
Kig forbi deres hjemmeside:http://restaurantmaharaja.dk/

Eksemplevis der er overhoved ikke ledige pladser til på lør. 24. okt. 2009.

Jeg vil bare sige, super mad og fantastisk betjening...
Patrick

 

Restaurant Koriander??

Jeg forstår simpelthen ikke at i udnævner "Taj Mahal" til at være "den fneste indiske restaurant" i København læs "DK".
Jo for ti år siden var Taj frontløber inden for genren med smart indretning og markedsføring men men der er sket noget siden..
og det er her jeg kommer op af stolen fordi jeg simpelthen ikke fatter at i har overset restaurant koriander..
De har været nytænkere mht indretning og det gastronomiske på den indiske mad scene i Skandinavien.
Det kan godt være at der er lidt begynder vanskeligheder efter at de har ændret konceptet til mere traditionelt. men jeg vil vove at påstå at det helt sikkert og med garanti overgår det niveau man er vant til hos indiske restauranter herhjemme.

 

Kashmir ind & Indian Taj ud

Jeg mener også, at Kashmir bør være på listen, med rigelig og rigtig god mad til en billig penge og ok service. Men jeg fatter ikke hvordan Indian Taj kan dukke op på listen. Der er dyrt, dårlig service og maden kan fås bedre andre steder. Det undrer mig, hvordan disse lister udarbejdes, når denne restaurant kan komme på, så bliver noget populistisk og hvad mon er in over det.

 

Restaurant Kashmir er den bedste!

Kashmir på Nørrebrogade 35 er klart den bedste indisk mad i byen. Det kan godt være at stedet er ikke ligefrem ny og moderne, nej - det er helt det omvendte - gammelt og slidt og lidt træt og se på. Men maden er altså formidabel (min far er Kashmir, og det er det eneste sted der minder om hjemmelavet mad - mange andre steder kan man smage at curryen er ikke kogt længe nok, fordi krydderierne er ikke kommet dybere ind i kødet!)

Mine yndlingsretter på menuen er Saag chicken med spinat (mild) til at starte med. Hvis man er til det stærke så er det Madras med lam eller kylling eller til den rigtig stærke så er det en Vindaloo med lam eller kylling.

De har også en suveræn god kombigrilltallerken, med kød og kylling og fisk, serveret på en brændende varm jerntallerken og krydret godt til - medium krydret.

Og man skal selvfølgelig have alle tilbehør til: ris, naan brød og raita (yoghurt) til det stærke.

God mad til en hverdags pris. Mums, er sulten allerede...

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester