Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 19/04/14

De 6 gode burgere

  • Foto: Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
For nogle er en burger bare en hurtig tømmermandsspise. For (os) andre er en burger en delikat, fornøjelig og helstøbt spiseoplevelse, som - når de er lavet helt perfekt - kan sende smagsløgene i den syvende himmel. København har rigtig mange gode burgere, og vi har udvalgt seks, som er værd at forkæle maven med.

Ingen snak om McDonald's burgere eller Burger King Burgere - denne guide er for dig, der sætter pris på den gode gourmet burger.

Sokkelund Cafe & Brasserie

Smallegade 36
2000 Frederiksberg

Sokkelund Cafe & Brasserie på Frederiksberg

Foto: PR-foto

Midt på Smallegade på Frederiksberg ligger populære Sokkelund og putter sig under sorte markiser. Stemningen er som på en trendy pariser-cafe, menukortet er fransk - og så er der lige burgeren, der er legendarisk blandt de lokale og kendere.

Sesambollen er bagt på briochedej, og kødet er fra Grambogaard, hvor især den lynstegte tatarbøf er et delikat hit. Til burgeren – som kan spises med kniv og gaffel uden at eksplodere – kommer sprøde hjemmegjorte pomfritter med dressingerne aioli og bearnaise. På Sokkelund er de seriøse med deres burger, og de tager nogle gange på studieture til det store udland for at finde inspiration, så de kan småjustere indhold, fremgangsmåde og smage for at ramme den perfekte burgersmag.

Hache Gourmet Burger

Rømersgade 20
1362 København K

Haché Gourmet Burger ved Nørreport

Burgeren som den tager sig ud på Hachés hjemmeside. Foto: PR

Lige overfor Torvehallerne på Israels Plads ligger burgerrestauranten Haché Gourmet Burger, og her kan det godt tage lidt tid at bestemme sig. For menukortet byder på godt 20 forskellige burgervarianter, så du skal lige mærke efter, om ganen er mest til chili, blue cheese, portobello svampe, chorizo, bacon, feta, spejlæg, kylling, kød eller vegetar. Eller ‘bare’ en helt almindelig, klassisk cheeseburger.

Du kan sagtens tage burgeren med hjem, men Haché er også en burgerrestaurant med masser af plads til sultne gæster. Er du stadig lækkersulten, når tallerkenen er slikket ren, så prøv Hachés skotske dessertspecialitet; 2 dybstegte Marsbar med vaniljeis … velbekomme.

 Se menuen på Haches eget website

Cocks & Cows på Gammel Strand

Gammel Strand 34
1202 København K

Cocks & Cows på Gl. Strand

Foto: Ikke oplyst

Gemt bag metrobryggeri i kanalen ligger Cocks & Cows og hygger sig i en kælder på Gl. Strand. I de rummelige kælderlokaler og ved bordene på fortovet har københavnere mæsket burgere i sig siden åbningen i 2010 og dét med så stor glæde, at burgerrestauranten vandt AOK’s ‘Byens Bedste Burger’-pris i 2012.

Som hos byens andre gourmetburgerjoints har Cocks & Cows ikke bare en klassisk- og en cheeseburger, men har leget med genren og også sat burgere med græsk, italiensk og spansk særpræg på menukortet. Fritter og sodavand og dressinger er naturligvis også en del af oplevelsen..

 Se menuen på barens eget website

MASH

Bredgade 20
1260 København K

MASH i Bredgade

Foto: PR

Det ville være mærkeligt at have et moderne, amerikansk steak house uden en burger på menuen. Og Mash i Bredgade skuffer da heller ikke. Siddende i de røde båse eller på en barstol med udsigt til Bredgades mylder kan man her sætte tænderne i en gedigen burger med 250 gram bøf og tynde chili fries.

Fordi Mash også er en bøfrestaurant, er der i tilfælde af voldsom sult også mulighed for at klemme en forret eller en dessert ned.

 Se bar-menuen på MASHs eget website

Restaurant No. 1

Århusgade 1
2100 København Ø

No. 1 Aarhusgade

Foto: Kaspar Mørk
Kokken Morten Køster på gourmetrestauranten No.1 i Århusgade på Østerbro har i årevis haft sin MacKøster – en mini-burger med foie gras - som signatur-ret, men er sulten større en til en miniburger, så gå all in og bestil den ekstravagante gastroburger, der består af hakket oksekød max 4% fedt, rørt trøfler og hakkede urter, serveret i en hjemmebagt bolle med durummel.

Der er også ´remolata´ på mascarpone/bladselleri/skalotteløg/hvidløg samt trøffelmayonaise og frise salat samt tyndt strimlet bladselleri for at få lidt bitterhed til det fede. Og selvfølgelig en skive stegt foie gras for at få det ekstravagante touch. Som tilbehør er der Pommes Allumettes med trøffelolie og hjemmerørt BBQ med røget læsøsalt.  
Læs mere om Aarhusgades finanskrise-tilbud

Halifax II

Larsbjørnsstræde 9
1454 København K

Halifax i Frederiksborggade

Foto: Else Bjørn

Siden 2006 har burgerrestauranten Halifax i Frederiksborggade givet københavnerne et gourmet alternativ til fastfoodburgeren. Siden er restauranten blevet til en kæde bestående af fire restauranter (to i city, 1 på Frederiksberg og en på Østerbro), men det er i kælderlokalerne i Frederiksborggade, det hele begyndte - og stadig foregår.

Konceptet er ens på alle fire restauranter: Man skræddersyr selv sin burgermenu via fire trin. Først vælges en destination (der er ni forskellige burgervarianter opkaldt efter en lokation i verden - Kreta-burgeren er eksempelvis med tzaziki og så fremdeles), så vælges en bøf (okse, kylling, kikærter eller selleri), så vælges tilbehør (fritter, kartoffelmos, salat eller tortilla chips), og endelig vælges en dip. Og så burde måltidet være, lige som du vil have det.
Se menuen på Halifax' eget website

 

Det mener brugerne..

Gode burgere

Halifax er klart min personlige favorit og er meget bedre end f.eks. Cocks and cows, som er en af de bedre steder.

 

cafe KH Clausen

Cafe KH Clausen mener jeg klart bør nævnes i top 5.
Deres bacon cheese er nok den lækreste burgere jeg har smagt i DK.
En klassisk burger med et par rigtig fornuftige forbedringer og en helt genial mayo/dressing der virkelig fuldender den.

Virkelig dejligt med et sted der har forstået at en burger skal være en burger og ikke et eller andet fancy goumet show

 

Hvis man kunne tænke sig at

Hvis man kunne tænke sig at læse en lidt mere opdateret guide til byens burger tilbud, så findes der en udemærket og overskuelig blog!
http://cphburgerblog.com/
Af de burgere der er præsenteret på denne side findes både MASH, Cocks & Cows, Haché og Halifax på bloggen. Det er selvfølgelig ud over de andre guldkorn man kan finde der!

 

Woodhouse

Der hvor Valhalla lå førhen i Tivoli, er der åbnet en burger restaurant, der hedder Woodhouse. Deres burgere og fritter er helt fantastiske og der er lidt til enhver smag, fra den klassiske burger til en lækker italiensk med pesto, soltørrede tomater, pinjekerner osv. Man krydser af på et bestillingskort ligesom på Halifax, så man selv kan sammensætte sin burger og menu. Helt sikkert værd at besøge. Prisen er også okay middel.

 

ØAGERs forever....!!!

Min personlige hitliste er en delt 1.-plads til Halifaxs 'Liverpool', Cocks & Cows' 'Cheese'n'Smoke' (UDEN osten) og Sporvejens 'Baconburger'. Hvis Halifaxs fritter havde været alt det Cocks & Cows' er, så ville det have været en komfortabel 1.-plads alene. På de næste pladser kommer Burger & Bun i Istedgade og Aristo på Island Brygge. Haché i Rømersgade skal også lige nævnes. Men men men...hævet over alle ovennævnte burgere, svæver den hedengangne ydmyge Øager Burger (bacon-varianten), som kunne fås i et pølsevognsagtigt skur (iøvrigt nabo til michelinstjerneforetagendet Formel B!!!) på hjørnet af Vesterbrogade og Frydendalsvej for indtil 12-13 år siden - i al sin veltillavede enkelthed (ingen ruccola eller andet fancy crap) alle burgere, jeg siden har fordøjet, overlegen. I de kommende uger udfordres ovennævnte af MASH-burger og Gourmetburgeren i Aarhusgade, og her kan det jo være Øager bliver slået af pinden. Indtil da og efter 12-13 års higen og søgen: ØAGERs FOREVER!!!

 

Café 8tallet

Jeg vil nu også tilføje, at Gourmetburgeren og ISÆR (Gourmet)pomfritterne på Café 8tallet er hele den lange tur derud værd. Samt en fuldstændig fantastisk udsigt som ikke findes andre steder i det kære København.

 

Sebastopol

Jeg synes i skulle smage sebastopols rødvinsburger!!!!!!
den er total hangover burger på en søndag morgen!

 

Generelt for AOK

Jeg giver jer ret i at samtlige burgersteder i har anmeldt laver rigtige gode burger. Men et generelt problem på AOK er at det typisk kun er de smarte, fashion og eksklusive cafeér/natklubber der bliver bedømt.
Hvad skal de mennesker gøre der søger hyggen, hvor en jakke er noget man tager på hvis man fryser og burgeren bliver serveret med GANSKE ALMINDELIGT iceberg salat???
Men det er ikke kun AOK, men hele denne hær af "kultur-anmelder" og "kultur-snobberne", der kun gider at please Paradise Hotel segmentet. I skulle få jer nogen anmeldere der gider at anmelde mere bredt og ikke altid det der fancy cafémad.
Mit bedste bud på et pizzaria er Costa Smeralda i Skovshoved, Leifs Pizza på Mimersgade laver uden sammenligning den Byens Bedste Burger, (koster kun 40 kr,) der kan du tale om en god burgerbolle og ikke Laundromat's der klister sammen i ganen.
Desuden ligger der små perler gemt over hele byen, men det er Mohammed og Cheng der ejer det, så det er åbenbart ikke interessant for AOK's anmeldere.
Desuden er Halifax, den mest overrated burger.... Mage til bondefangeri...

 

Simon Simonsen læs

Håber det selv er gået op for dig hvor dumt dit indlæg er, hvis ikke får du lidt hjælp med på vejen:
Når du anmelder BURGER og FRITTER så er du jo udmærket på forhånd klar over hvad denne slags mad indebærer. Kriterierne for en god burger og eksempelvis perlehønebryst med bla bla bla ved siden af er jo vidt forskellige, derfor giver din kritik af AOK's annmeldelser absolut ingen mening, ligegyldigt hvordan du vender og drejer det.. Jeg er ked af at skulle fortælle dig det, da jeg normalt er et meget fredeligt og venligt menneske, men indlæg som dit kan virklig pisse mig af, fordi det simpelthen bare er ubegavet og meningsløst.. Hvis du ikke selv kan se det, er det no wonder at du får dårlig kritik (dette går jeg ud fra, da du virker som en restaurant drivende, der for nyligt har modtaget dårlig kritik.)

 

Lade mig så hører hvordan

Lade mig så hører hvordan føles at få en dårlig anmeldelse?

 

dobbelt moralsk AOK..

Man læser tit i anmaldelserne restauranter dumper i madlavningen og de mister i omsætningen fordi AOK har skrevet at; kartoflerne var friture stegte ,at råvarerne var ikke økologiske ,at der var for meget fedt i maden....bla bla bla....Og her er så damen skriver om burgere der er stort set ikke andet end usund mad,som man spiser MED firuture stegte pomfritter,ketchup ,mayonnise,bacon SOM ER IKKE ANDET END FEDT og uviden anmaldere skriver om den bedste burgere som i realiteten faktisk den ende er værre end det andet ,nemlig sunheds farlige....
Jeg vil foreslå AOK vælge en side, skal i anmalde sunde mad ,god mad ,være guide til folk til at finde mest sunde sted eller skal i fortsæt skrive om alt og forvirre folk?
Kan i så vælge en side og lade være med at blokere folks leve vej?
Så vidt jeg ved at i er en del af en stor medie gigant som score kassen ved at skrive om andres forretninger og dermed scor millionsvis reklame penge...
Kan i så være venlig at tjene penge med jeres egen dygtighed og ikke andres uheldig tidspunkter som tilfælfigvis altid sker under en af jeres uanmeldt kontrol besøg som fødevarer kontrollen?
Til sidst : get a live AOK.....
AOK: DEN VÆRSTE ANMALDER SIDE

 

175 kr. for en burger?

Synes ikke artiklen afspejler det danske burger markedet. Som de andre har sagt, så er Laundromat meget skuffende. For det andet, en burger kan smage nok så godt til 175 kr., men det er da ikke særlig realistisk...

Jeg holder stadig på at Sporvejen og Halifax laver nogle af københavns bedste burgere, pris og smag taget i betragtning.

 

Den bedste burger....

A Dane in Spain
....findes i Cambrils (ca. 1 1/2 times koersel syd for Barcelona) Man kan ikke ogsaa spise pomfritter med mindrer man har en enorm stor mave/appetit. Cafe Pan, C/Pais Basc, E-43850

 

Ægte pommes frites?

Er det muligt at få serveret ægte pommes frites til sin burger?

Og hér menr jeg nyligt skrællede kartofler, der er friturestegt ad 2 omgange - serveret rygende varme OG sprøde.

Halifax serverer kogte kartofler, der er nystegte. De er ikke sprøde, men de smager dog af kartofler i modsætning til de kønsløse fritter som alt for mange cafeer og bistroen L' Education Nationale spiser deres kunder af med.

 

Burger guiden!!

Jeg synes ikke det kan være rigtigt at der skal stå noget omkring Laundromat cafe overhovedet, det er en af de dårligste cafeer i københavn, der er dårlig service og kolinarisk er maden ikke, den ikke er til at spise. Det er den dårligste burger jeg nogensinde har smagt og de har fået en del chancer uden at det er lykkedes for dem at levere noget godt. Hvorfor giver aok dem reklame når de ikke fortjener det. Laundromat kan heller ikke lave kaffe, hvordan kan man tillade sig at tage penge for noget man slet ikke burde tage penge for, når det egentlig bare er en cafe der lever på sit reklamestunt at man kan vaske tøj og at den ligger godt på en gade som Elmegade og Århusgade som har fået masser af chancer for at levere det den burde for at kunne tillade sig at tage penge for maden, den er jo ikke billig. Cafeerne Laundromat fortjener slet ingen omtale.

 

Pas på Laundromat

Jeg har ikke prøvet Laundromat i Århusgade, men burgeren fra Laundromat i Elmegade var en af de dårligste oplevelser jeg har haft i Kbh. Til gengæld er jeg enig i at Aristo og især Halifax laver gode burgere. mvh Kasper, burgerguiden.dk

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Clockwork

Ny Cirkus Festival - Sisters

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Foto: Ikke oplyst

Hyperaktiv vildskab under blafrende teltdug

Ny Cirkus Festival - Risque Zéro

Foto: Ikke oplyst

Flyvefærdigheder, en romantisk western og en forsvunden hest

Ny Cirkus Festival - Miss Dolly

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester