Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/01/13

De 6 gode bistroer

  • Foto: Andreas Beck Foto: Andreas Beck
Rustik fransk bistromad er, stadigvæk, en af verdens absolut største fornøjelser. Og selvom finanskrisen har sat en solid stopper for at tage på weekendture til Paris, så frygt ej.

København har masser af fantastique franske mad-oaser, hvor man kan sætte baretten på skrå og kindkysse med tjeneren, uden det bliver akavet.

Her er seks af de bedste bud, hvis du er til franske fornøjelser.

Davids Bistro

Århusgade 22
2100 København Ø

Den personlige

Davids Bistro Foto: PR

Davids Bistro på Århusgade startede som en lille take-away biks, hvor kvalitetsbevidste madører kunne svinge forbi og snige dagens franske islæt med hjem. Ret hurtigt indså ejeren, David da Silva (tidligere Kong Hans Kælder), at her var grobund for meget mere, så han udvidede til regulær restaurant, som siden igen er blevet udvidet til frokoståbent og brunch for at følge med efterspørgslen. Her er så gennemført bistro, som man kan forlange. Røde/hvide terner, masser af gamle billeder og kogebøger og et køkken der i den grad ved, hvordan den franske suppeske skal røres. Husk at bestille bord, ellers løber stamkunderne med det hele.

Bistro Boheme

Esplanaden 8
1263 København K

Den store

Foto: PR Cecilia Samsson

I Paris kan man bliver helt glad og rundforvirret, når man entrerer en af de store bistroer, hvor tjener flyver rundt og gæsternes lydniveau summer livligt. Bistro Boheme på Esplanaden er det tætteste, vi kommer på den stemning herhjemme. To etager med alskens godtfolk og fransk reklameplakatkunst på væggene sørger for autenciteten, og menukortet sørger for resten. Her er østers naturel, moules frites og chokolade fondant, lige præcis som man forventer, det skal være. En fransk retoriker ville måske kalde Bistro Boheme for et finere brasserie pga. de hvide duge på bordene og høje vinglas, men nu er dette jo ikke en brasserie guide.

Pastis

Gothersgade 52
1123 København K

Den klassiske

Foto: Jeppe Micheal Jensen; Scanpix

Pastis er stedet, hvor man måske føler sig mest som i Frankrig, og det specielt i sommermånederne, hvor de har solbeskinnet udeservering. Hvor mange glas kølig hvidvin der efterhånden er blevet serveret på de franske cafestole, kræver nok den helt store lommeregner, og Pastis er det perfekte sted lige at droppe ind, hvis man alligevel er i hjertet af København. Bordene står forholdsvis tæt, og indretningen er en blanding af cafe og restaurant. Men priserne er rimelige, og vinkortet vil få enhver frankofil vinnørd til at klappe i hænderne af begejstring.

Gustavs Bistro og Butik

Classensgade 11A
2100 København Ø

Den prisfornuftige

Gustav Vilholm er manden bag Gustavs Bistro og Butik på Classensgade. Foto: PR: Tom Ingvards

Manden bag Gustavs Bistro, Gustav Vilholm, har en målsætning om, at man skulle kunne komme forbi og spise hans klassikere hver dag, uden at ens bankrådgiver begynder at få koldsved på overlæben. Forretterne ligger under 100 kroner og hovedretterne under 200 - eller tre retter for 300,- , så man kan hurtigt strikke et godt måltid sammen uden at brænde månedslønnen af. Børn er velkomne, og de får en halv portion til den halve pris, og så er Gustav Vilholm ikke bange for at låne høj stol og tegnegrej ud. Gustavs Bistro er samtidig en butik, hvor man kan indkøbe diverse lækkerier og vine.

Retour

Tordenskjoldsgade 11
1055 København K

Den med béarnaise

Retour fotograferet på den første søndag, hvor restauranten var åben i november 2011. Foto: Else Bjørn

Ingen fransk bistro uden béarnaise-sauce. Og ingen béarnaise-sauce uden at nævne kongen af netop den - Rasmus Oubæk. Vi har mødt folk, der har været ved at komme op at slås over, hvem der måtte slikke skålen, men så drastisk behøver det nu ikke være. Man skal bare følge béarnaise regel nr. 1 - hver mand bestiller sin egen sauce. Basta. Retour ligger lige bagDdet Kongelige Teater, og det passer egentlig meget godt, for Oubæk kan sine klassikere på fingerspidserne. Menukortet er en regulær tur down memory lane, men så absolut på den gode måde.

L'Education Nationale

Larsbjørnsstræde 12
1454 København K

Den originale

L'education Naltional 2006 gæster ved bord med ternet dug Foto: Else Bjørn

Stemningen på L'Education Nationale er som på den lokale bistro i Paris, og maden så autentisk, at selv franskmænd bosiddende i Danmark er blandt stamgæsterne. Det må siges at være et kvalitetsstempel. Man sidder tæt her på byens mest klassiske, franske bistro, men det passer fint til beliggenheden i Pisserenden og det folkelige, franske køkken, hvor muslinger og kalvefrikassé med forårsgrøntsager bliver serveret rygende varme i slidte, orange Le Creuset-kasseroller og i portioner så rigelige. De franske tjenere er travle men søde, og du får et virkelig godt og solidt fransk måltid til er fair pris.

 

Det mener brugerne..

Hvor er Restaurant Mêlée?

Mêlée har en Bib fra Michelin, den har et fabelagtigt køkken med Jens Vestergaard (Kommandanten, Ensemble og Luns) og en meget tilbagelænet atmosfære, som gør, at man altid føler sig velkommen :-)

www.melee.dk

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester