Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/02/13

De 5 Valentins-middage

  • Foto: Scanpix Foto: Scanpix
AOKs restaurantredaktør giver dig her en håndfuld tips til, hvor i København du kan invitere kæresten på en bid god mad i romantiske omgivelser.

...

Torsdag den 14. februar er Valentinsdag; De elskendes helligdag. Oprindeligt er Valentinsdag et fænomen, der kun fandtes i de engelsktalende lande, men kærlighedsdagen har efterhånden også vundet indpas i Danmark.

Chai Wong

Thorvaldsensvej 2
1879 Frederiksberg C

Kærlighedsmiddag i en himmelseng

Spicy pomolo-salat med tigerrejer og hjemmelavede reje-chips med chili-mayo på Chai Wong på pre-opening-aften 31. oktober 2011. Foto: Else Bjørn

Skal det både være romantisk, særligt og meget privat, så er der ét sted, som er helt perfekt; Henrik Ydes sexede asiatiske spisehus på Gammel Kongevej, Chai Wong. Her er der nemlig himmelsenge, ja himmelsenge, som man kan ligge og spise i med gardiner trukket for, så I har sengen helt for jer selv … Men det er vist ikke tilladt at blive SÅ romantisk, som sengen ellers byder op til.

Er himmelsengene optaget, så fortvivl ej. Siddepladserne hos Chai Wong oser af kærlighed, intim stemning og kærestemiddag med diskret, dunkel lokalebelysning og spotlamper på bordene, der får både mad og kæreste til at lækker ud.

Hvad: Middag i himmelseng
Hvor: Chai Wong, Thorvaldsensvej 2, 1879 Frd.berg C
Hvordan: Book seng eller bord på chaiwong.dk

Nimb Bar'n'Grill

Bernstorffsgade 5
1577 København V

Forkæl manden i dit liv

Foto: PR

Det er egentlig ikke særlig kønspolitisk korrekt, men når det handler om romantiske restaurantdates, ligger det ofte i kortene, at mændene skal forkæle kvinderne med blomster og en lækker middag. Specielt på Valentinsdag. Det laver Nimb Bar’n’Grill nu om på ved at sætte manden i fokus den 14. februar. Så kvinder (og mænd) kan surprise deres mand med et ordentligt, romantisk herremåltid.

Menuen på Valentinsdag byder på østers, sortfodsskinke fyldt med artiskokcreme og en saftig N.Y. Strip med Ceasars salad og håndskårne fritter. Og aftenen afsluttes med varm chokoladekage med is, nødder og karamel. Bom. Så er manden forkælet. Og glad.

Hvad: Valentine’s Day
Hvor: Nimb Bar’n’Grill
Hvordan: Bestil bord på nimb.dk
Pris: Valentine’s menu koster 495 kr. pr. person

Cap Horn

Nyhavn 21
1051 København K

Frække fortællinger i Nyhavn

Foto: PR

Det er efterhånden blevet en gedigen tradition, at Cap Horn i Nyhavn byder kærlighedsfolket indenfor til en ganske særlig aften, når kalenderen skriver 14. februar.

Cap Horn byder som vanligt på en 4-retters menu, der i år har krabbesalat, kalvefilet, ost og chokoladefondant på tallerkenen. Men måske mere interessant er, at der undervejs fortælles pirrende, erotiske røverhistorier, afsluttende med den fantastiske beretning om Isabella. En fortælling der foregår på Cap Horn. Mere røber vi ikke her, den må du selv tage forbi og høre med din udkårne.

I år er den hjertevarme aften iøvrigt en del af festivalen Copenhagen Cooking, så book hellere bord i god tid.

Hvad: 4-retters menu inklusiv historiefortælling
Hvor: Cap Horn, Nyhavn 21, Kbh. K
Hvordan: Telefon 45 33 12 85 04 eller reservation@caphorn.dk
Pris: 399 kr. pr. person

Alberto K

Hammerichsgade 1
1611 København V

All in på toppen af København

Restaurant Alberto K på toppen af SAS Radisson Royal Hotel. Foto: ERIK REFNER

Skal den have fuld gas på mad og kærlighed, så hiv konen eller manden med op på 20. etage af Radisson Blu Royal Hotel over for Tivoli. Her ligger gourmetrestauranten Alberto K, og her får du mad i topklasse og Københavns bedste udsigt. Snup eksempelvis en 7 retters menu med champagne, snacks, vinmenu, vand og kaffe med avec. Den koster knap 2.000 kroner per mand, men så får du også pluspoint for gavmildhed.

Hvis det skal være rigtig Valentines hedt, så er der 19. etager under restauranten med hotelværelser, og mon ikke der er et enkelt ledigt, hvis middagen går godt ...

Hvad: 7-retters menu inkl. vinmenu
Hvor: Alberto K, Hammerichsgade 1, Kbh. V.
Hvordan: Reservation på alberto-k.dk
Pris: 1950 kr. pr. person

MASH Skovriderkroen

Strandvejen 235
2920 Charlottenlund

Bøf og gåtur

MASH i Skovriderkroen fotograferet i juni 2010. Foto: Else Bjørn

For at en rigtig Valentinesmiddag skal være en succes, skal begge køn forkæles lidt. Den allerbedste måde at forkæle sin mand på, er ved at sætte en ordentlig stor bøf foran ham. En restaurant hvor de virkelig ved, hvordan bøffes skal steges er hos Mash, og det er heldigt, for så kan man slå to fluer med et smæk. Deres restaurant på Skovriderkroen ligger nemlig belejligt tæt på Dyrehaven, så man først kan gå en romantisk tur arm i arm blandt kronhjorte og få oparbejdet den helt rigtige appetit, inden man sætter sig til bords. Hvis man ikke har bil, eller orker at cykle i den bidende kulde, så er en gåtur på den endnu tættere beliggende Charlottenlund Slotspark absolut ikke en dårligere løsning. Her kan både ben og prinsessedrømme kommer i fin form, når man går forbi det smukke slot.

Hvad: Frisk gåtur inden bøf og romantik
Hvor: Mash i Skovriderkroen, Strandvejen 235, 2920 Charlottenlund
Hvordan: Book bord her


 

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester