Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

De 5 tesaloner

  • Tre kander te i glas på række på Tante t. Foto fra lige efter åbning. Foto: Else BjørnTre kander te i glas på række på Tante t. Foto fra lige efter åbning. Foto: Else Bjørn

Når dagene er korte, er det tid til te inden døre. På tesalonerne kan du forkæle dig selv og veninderne og glemme alt om stress og jag.

Taste

Store Kongensgade 80-82
1264 København K

Den franske: Taste i Store Kongensgade

Bernard Berthiers skønne kager fra Taste. Foto: Else Bjørn
Har du et svagt punkt for søde sager og skønne kager, er Taste, som ligger tæt på Marmorkirken i Store Kongensgade, et sted efter dit hjerte. Og har du endnu ikke smagt Berhards franske konditorkunster, vil de vise dig vejen til det søde liv.

Taste hed engang Cascabel og var et vegetarisk, økologisk frokoststed. Økologisk er det lille frokost- og take away-sted stadig, men da franske Bernard Berthier, som indtil 2004 drev Le Basilic, overtog biksen udvidede han konceptet med kød og alskens hjemmelavede kager, marmelader og chokolader og en salon med sofa og sorte læderstole til, hvor du kan drikke Valrhona-chokolade eller engelsk afternoon tea med scones og hjemmelavet marmelade og lemon curd.

Er du franskmand med hjemve, vil du genopleve den søde smag af sommerens ferie, eller trænger du blot til et forsøde dit liv lidt, er et besøg hos konditoren Bernard det nærmeste du kommer en glukose-ekstase. Her er alle de franske specialiteter: Madeleines med citron, Sablés med lavendler, Florentinere med nødder og mange flere. Priserne er rimelige, den himmelske smag taget i betragtning. Og de hjemmelavede chokolader, ganacher og praliner er ikke blot en fryd for ganen, men i høj grad også for øjet. Perfekt til gæstebud en aften, hvor det skal være godt men nemt. Læs mere på Tastes eget website

Perch' s Tea Room

Kronprinsensgade 5, Kronpri
1114 København K

Den engelske: Sandwiches hos Perch

Foto: Lea Meilandt Mathiesen
I otte år havde søskendeparret Christian Hincheldey og Stine Hincheldey Alwen, som har A. C. Perchs Thehandel, drømt om at åbne en tesalon. I 2006 gik drømmen i opfyldelse i lokalerne lige over Perchs Thehandel. Her ligger i dag Perchs Tea Room, som er en eksklusiv tesalon i engelsk kolonistil. Du går ind gennem porten på højre side af butikken.

De firkantede borde med spisestuestole står tæt, men er du heldig kan du sidde mere mageligt ved lavere borde i en af tesalonens mere hyggelige kroge.

Du nøjes med at bestille en chai eller en kande te, men den er ikke billig, så det kan næsten betale sig at kaste sig ud i det store high tea-orgie med cucumber og lakse-sandwiches, scones med clotted cream, lemon curd og skønne kager små kager. Jeg forstår ikke helt, hvorfor man også får et glas bobler (crémant) til, da te og mousserende vin ikke gør noget godt for hinanden, men Perchs afternoon-tea fås også uden vin. Kaffe? Glem alt om kaffe, du er i en tesalon. Læs AOKs artikel om salonen og se læsernes anmeldelser

Sing tehus

Kompagnistræde 30
1208 København K

Den japanske: Sing Tehus i Skindergade

Foto: Else Bjørn

Tehuset ligger midt i byen og er et godt sted at kende, hvis du er en teelsker, der især interesserer dig for japansk tekultur, eller du midt i en shoppingtur trænger til et sted at hvile benene og få blodsukkeret justeret. Foruden et fint udvalg af teer, som du både kan drikke på stedet og købe med hjem, serverer cafeen også frokost i form af sunde, mættende salater og kager fra den franske, øko-deli Taste i Store Kongensgade.

Sing har både vestlige cafestole men også mulighed for at sidde, som man gør under teceremonier i Japan. En gang imellem får tehuset besøg fra Japan af den danskfødte teceremonimester Søren Bisgaard, som bor i Kyoto, der udfører ceremonien og fortæller om den japanske tekultur.

The á la Menthe

Gyldenløvesgade 4
1369 København K

Den marokkanske: The á la Menthe

the a la menthe Foto: Jens Astrup/Scanpix

Cafe á la Menthe er en marokkansk inspireret tesalon i Rådhusstræde, hvor du kan tage en pause fra byens stress, synke ned på en blød hynde og nyde en kop myntete, et glas chai eller en kaffe med kardemomme eller kanel, som stabiliserer dit blodsukker, mens duften af sød tobak fra vandpiben og den marokkanske musik får dit blodtryk til at falde og efterlader billeder af eksotiske basarer, beduintelte og mørkøjede kvinder med dyrt undertøj under burkaen på din indre skærm.

Chaien, som er lavet af en stærk te med krydderier tilsat mælk, fås i flere versioner. Mynteteen er brygget på mynte og grøn te og tilsat sukker, hvilket giver en sødlig, men dejlig forfriskende te. Den gør godt, hvis du er gået sukkerkold efter en shopping eller en et par glas vin. Prøv et lille stykke af den arabiske kage baklava, som her er både sprød og lækker, og ikke så hvinende sød og klistret, som du ser den i indvandrerbagerierne.

The á la Menthe har kun ca. 20 pladser, og de er godt fyldt op omkring frokost og aftensmadstid, hvor folk kommer for at spise falafel, samosas og kolde salater med kikærter, bønner og andet godt.

Dessertdragen

Sankt Peders Stræde 26
1453 København K

AOKs guide til Det søde liv

Konditorværkstedet og -butikken Dessertdragen i Sankt Peders Stræde med indehaver og konditor Nanna Pörtner og hendes medhjælp. Foto: Else Bjørn
Sukker er et mageløst stof, som smelter på tungen og udløser en øjeblikkelig tilfredshed, der forplanter sig i salige smil og lykkelig ro i kroppen. Hos byens bedste konditorer, kan du indtage det i dets mest mundvandsdrivende form: Som kunstværker af konditorkager i en sky af flødeskum, pikant mousse, sart rosa glasur og flormelis-sne. Læs AOKs guide til Det søde liv
 

Sofahygge i city

Foto: Ikke oplyst
Når vinden er kold, skyerne tunge og du trænger til at sludre med vennen eller veninden over en kop kaffe, er det godt at kende en cafe med sofa. AOK giver dig fem bud midt i byen. Læs De 5 sofaer i city

 

Det mener brugerne..