Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/06/10

De 5 take aways i luksusklassen

  • Farseret vagtel med morkel-trøffel-sauce fra Amandus på Jægersborg Allé. Foto: Else BjørnFarseret vagtel med morkel-trøffel-sauce fra Amandus på Jægersborg Allé. Foto: Else Bjørn
Det er igen vejr til en tur ud af byen. Tjek AOKs bud på lækker tag-med-mad, før du kører nordpå.
Er du træt af sushibaren eller pizzeriaet henne om hjørnet? AOKs restaurantredaktør har været en tur udenfor byen og har fundet fem delikatesser og take aways nord for København, hvor du kan købe dig til en nem og lækker middag til dig selv og dine gæster.

Fiskeriet

Jægersborg Alle 37
2920 Charlottenlund

Nem fisk og skøn vin hos Fiskeriet

Fra Fiskeriet på Jægersborg Allé Foto: Else Bjørn
Tre fiskeglade venner står bag den kombinerede fiskeforretning, take away og vinhandel Fiskeriet, som også sælger kolde take away-retter og klar-til-ovn retter med både fisk og vildt, fiskesuppe og lidt sødt til dessert.

Vinfreaks går ikke forgæves efter en udsøgt flaske på køl. Lige nu er det roséer fra Bandol, der hitter, og de muntre fyre har altid en flaske vin åben, som man kan smage.

Menukort på http://fiskeriet.dk/take-away.aspx
Se AOKs omtale af Fiskeriet

Bruuns

Brogårdsvej 25
2820 Gentofte

Bruuns fantastiske sandwich

Bruuns på Brogårdsvej i Gentofte Foto: Else Bjørn
Hvor kokken Rasmus Kjær engang havde sin Extra 2Go på Brogårdsvej i Gentofte har den tidligere direktør i Meyers Køkken og Deli, Peter Bruun, åbnet en cafe, delikatesse og take away. Bruuns kyllingesandwich med øko-bacon og salat og lækkert, mørkt hjemmebagt brød til 49 kroner er utrolig lækker og værd at køre efter, og det skulle ikke undre om vegetarsandwichen med svampe eller laksesandwichen med syltet citron skulle være lige så delikat.

Hos Bruun kan du købe varme retter til 100 kroner som kalvefrikassé, Bouef Bourguignon, Gullasch, perlebygrisotto med braiseret svineskank, lasagne, fiskefrikadeller og forloren hare – eller blot en salat. Vil du spise i den hyggeligt opdækkede café, som har langbord og pladser i vinduesbaren, er prisen en 10’er ekstra. På køl finder du både vin og vand og et udvalg af middagsretter til at varme derhjemme fra 60 kroner.

Se menuen på http://www.bruunsmad.dk/takeaway.html Se AOKs omtale af Bruuns

Amandus

Jægersborg Alle 45
2920 Charlottenlund

Ost og luksus-retter fra Amandus

Amandus på Jægersborg Allé Foto: Else Bjørn
På Jægersborg Allé har du mindst fire gode delikatesser inden for en radius af 200 meter, hvis du parkerer ud for oste- og delikatesseforretningen Amandus. Her finder du et stort udvalg af udenlandske og danske gårdmejerioste, som du ikke ser i supermarkedet, og som du kan købe i præcis den størrelse, du skal bruge, hvad enten det er til et nemt gæstebud på ost og charcuteri, eller til den daglige ostemad. Er det Weber-vejr, vil pølserne fra Munch i Skagen, Hallegård på Bornholm og eller den økologiske slagter Mineslund gøre lykke på grillen.

Hver uge kan du hos Amandus finde både enkel aftensmad og en luksusret til 129 kroner som for eksempel ragout på sommerbuk med grøntsager lige til at varme i ovnen. Den vagtel med morkel- og trøffelsauce (se artiklens øverste billede), som AOK købte med hjem, var perfekt, da den var varmet efter anvisningen og i selskab med lækre grøntsager, kartofler og rigeligt sauce. Prøv også de små desserter i glas, som er klar til at pakke i picnictasken.

Se menukortet på www.amandusost.dk Se AOKs omtale af Amandus

Thai Lanna take away

Strandvejen 130 D
2900 Hellerup

Topklasse-thai på Strandvejen

Thot man pla - fish cakes fra Thai Lanna i Hellerup Foto: Else Bjørn
Du kan kende en god, autentisk thai-biks på, at de har fish cakes på menuen, som er seje i konsistensen og med aromatisk og pikant smag. Præcis sådan er fiskedellerne hos Thai Lanna på Strandvejen, hvor du roligt kan dykke længere ned i menukortet.

Bestiller du en Phat priew wan gai, som er stegt kylling i sur-sød sauce til med grøntsager til 67 kroner, er grøntsagerne snittet omhyggeligt og tilberedt, så de stadig er knasende sprøde. Husk at priserne på alle hovedretter og fisk- og skaldyrsretter er uden ris, som koster 10 kroner ekstra. Maden smager så skønt, at man spiser op, selvom portionerne er så store, at to veninder sagtens kan nøjes med at dele en forret og en hovedret.

Se menukortet på www.thailanna.dk Læs AOK's omtale af Thai Lanna

Sprøde pizzaer i Hellerup

Franco på Strandvejen fotograferet i 2009. Foto: Else Bjørn
Er du til italiensk, skal du lægge vejen forbi Franco Zancas delikatesse i Hellerup. Bag glasset i den lange køledisk står oliven, charcuteri som pølser og skinker og marinerede grøntsager, som især egner sig til anti pasti, men også rigtige forretter, hovedretter og desserter, hvis du vil slippe nemt om gæstebuddet. Franco har en hel brochure med tilbud på italienske buffet’er, hvis du skal have gæster, men også vin på køl og sandwich, hvis du pludselig får lyst til picnic.

Franco Zanca har importeret italiensk mel i over 15 år og sammen med italienske bagermestre udviklet det langtidshævede brød, som han sælger og som også udgør de sprøde bunde på pizzaerne. Priserne er lidt højere end andre pizzabageres, men råvarerne er i orden. De over 40 pizzaer er både med og uden tomatbund og tæller også et par indbagte Calzone og et par baby-pizzaer. Husk at Franco lukker kl. 14 lørdag.

Se menukortet på www.francodelicatezze.dk Læs AOK's omtale af Franco Delicatezze

 

Kør 2 timer for 20 kr.

Foto: Ikke oplyst
26. marts indførte DSB en aften-sms-billet, som giver dig gratis transport med bus og S-tog i hele HT-området i to timer efter klokken 19. AOK fortæller, hvordan du køber en sms-billetten og linker til kort over hele HT-området. Se hvordan du kan komme nordpå og hjem igen for 20 kr.
 

Mere inspiration: De 5 ud af byen

Foto: Ikke oplyst
AOKs restaurantredaktør giver her sit bud på fem steder langt væk fra bil-os, stress og jag, hvor du både kan spise frokost og en tur i bagefter. Se guiden De 5 ud af byen
 

Få sidste nyt om restauranter først

Foto: Ikke oplyst
Vil du være den første, der hører det sidste fra byens restaurationsliv og får nys om de nye restauranter, så tilmeld dig AOKs restaurant-nyhedsbrev. Her kan du finde et link til, hvor du kan tilmelde dig
 

Få inspiration før du skal ud

Foto: Ikke oplyst
Journalist og restaurantredaktør Else Bjørn holder løbende AOKs restaurantforside opdateret med nyheder, guides og artikler, som kan gøre dit liv på byens restauranter og cafeer sjovere, nemmere, billigere og mere delikat, så stay tuned. Find nyheder og inspiration på AOKs restaurantforside
 

Her er byens bedste restauranter 2010

Foto: Ikke oplyst
Mangler du inspiration til næste gang, du skal ud? AOKs restaurant-redaktør giver dig det hurtige overblik over de restauranter, spisesteder og kaffebarer, som AOKs læsere og brugere har kåret som Byens Bedste i 2010. Se hvem læserne kårede som byens bedste i 2010

 

Skriv en kommentar

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester