Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/09/09

De 5 spisesteder nær Rådhuspladsen

  • Foto: Linda Henriksen har fotograferet en koncert på Rådhuspladsen i august 2009 Foto: Linda Henriksen har fotograferet en koncert på Rådhuspladsen i august 2009

Det vrimler ikke med gode restauranter omkring Rådhuspladsen - faktisk ligger de fleste af byens gourmetrestauranter koncentreret i området omkring Kongens Nytorv. Det betyder ikke, at du behøver spise dårligt, hvis du vil spise tæt på Rådhuspladsen. AOKs restaurantredaktør har fem bud for enhver smag og pengepung.

Se listen over spisesteder ved Rådhuspladsen - eller hvor den er nævnt i teksten.

Læs historien bag Rådhuspladsen

Find nyheder og inspiration på AOKs restaurantforside

Wagamama

Tietgentsgade 20
1704 København V

En sund, asiatisk nudelret

Restaurant Wagamama  Foto: Claus Bjørn Larsen

Wagamama ved Tivoli ligger 800 meter og 9 minutters gang fra Rådhuspladsen og er restauranternes svar på Ikea: et lækkert indrettet folkekøkken med plads til mange ved langborde og på hårde bænke, hvor du kan spise delikat, asiatisk mad som nudelsupper, wokmad og curries serveret med sans for æstestik og med et minimum af bekostelig service. Du kan ikke regne med, at I i et selskab får jeres mad samtidig, da den kommer i den rækkefølge, som det åbne køkken får den færdig. Du kan heller ikke bestille bord, og ventetiden svinger efter hvor mange og hvor servicebegavet betjeningen er den dag.
Se menukortet (uden priser) på Wagamamas eget website

Bryggeriet Apollo

Vesterbrogade 3, Tivoli
1620 København V

Tyske pølser og mad skabt til øl

Foto: Jeppe Michael Jensen
Er du småsulten, er det mest originale på menukortet på Bryghuset Apollo og Hereford, som ligger i sammenhæng mellem Rådhuspladsen og Hovedbanen, en portion af seks Nürnberger Bratwürste med hjemmelavet sennep, salat og brød. De tyske pølser smager godt til Apollos hjemmebryggede øl, og er du ikke til eksotiske, tyske specialiteter, kan du også få en gang nachos-chips med tomatsalsa, guacamole og cremefraiche til under en 100-kroneseddel. Se menukortet på Apollo/Hereford

Tire Bouchon

Teglgårdstræde 5
1452 København K

Fransk vin og landkøkken

Foto: Else Bjørn

Kan De lide østers? Så er den franske vinbar Tire-Bouchon i Teglgårdsstræde et godt sted at kende. Den ligger ifølge Google Maps 273 meter og 3 minutters gang fra Rådhuspladsen. Er du bare småsulten er de små tartínes, som er ristet brød med gode ting som foie gras eller paté på fra 75 til 115 kroner nok.

Dagens gryderet koster i nærheden af 150 kroner, men man kan indimellem godt få lov at dele, hvis man gerne vil have plads til østers først og en cannelles til dessert. Det er en lille kage af karamelliseret creme, som de laver i Bordeaux, når de har æggeblommer til overs, fordi hviderne er blevet brugt til klaring af vinen.

Er kælderen fyldt, så kig i lokalet på 1. sal, før du opgiver ævred.
Se menukortet på Tire-Bouchons eget menukort

Små lækre pizzaer i Magstræde

Foto: Else Bjørn
Pizzaerne i det lille, skæve hus, hvor TyvenKokkenOsv. før lå, er bitte små, men de er rigtig lækre og ikke dyrere, end I godt kan dele et par stykker og en dessert uden at slå bunden ud af dankortkontoen.

Vinene er italienske, og er I tørstige, så bestil en flaske med det samme - ellers løber regningen nemt op. Magstræde er populært, så husk at bestille bord eller ring derned i forvejen, hvis du ikke vil risikere at gå forgæves. Se menuen på Magstrædes eget website

Shawarma Grill House

Frederiksberggade 36
1459 København K

En hurtig, billig shawarma

Foto: PR

- Hvor har Shawarma House på Strøget reddet mig mange gange, sagde min kollega med reference til, at Shawarma House serverer kebab i varme pitabrød og cola til sent og har siddepladser og toiletter på første sal, hvor man lige kan hvile benene og få repareret make-up'en.

At spise shawarma er billigere - og sikkert også sundere - end at spise på McDonalds, og er blevet en del af mange københavneres bytursvaner på linje med et besøg ved pølsevognen.
Se Anders Fogh midt i en shawarma shawarmabarens eget website

 

De 5 spisesteder nær Forum

Foto: Ikke oplyst
Skal du ud at spise inden du skal til koncert i Forum, er det en god ide at bestille bord i forvejen. AOKs restaurantredaktør giver dig her fem bud på restauranter til enhver pengepung og smag. Skal du til koncert eller lagersalg i Forum? Se her, hvor du kan spise.

 

Skriv en kommentar