Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/09/12

De 5 spisesteder i Kødbyen

  • Foto: Torben Christensen, Scanpix Foto: Torben Christensen, Scanpix

Det kan være svært at holde sig ajour med byens nye spisesteder og områder. AOK's restaurantredaktør giver dig her overblikket over fem gode restauranter i Københavns svar på New Yorks Meatpacking District og guider dig sikkert gennem byen i byen, der tidligere var forbeholdt slagterne.

Guiden er sidst opdateret i september 2012.

Læs også: Den komplette guide til Kødbyen

Mother

Høkerboderne 9
1712 København V

Alle pizzabundes moder

Fredag aften er Mother tæt pakket med sultne Kødbyen-gæster, der vil have en billig bid før de skal videre i byen. Foto: Else Bjørn

Tre fyre, som har lidenskaben for italiensk mad og en baggrund i restaurationsbranchen til fælles, står bag det travle, italienske spisested Mother, der serverer gourmetpizzaer bagt på surdej i brændefyret ovn - både til frokost og aften. Læs her, hvorfor pizzeriaet hedder Mother. Læs hvorfor pizzeriaet hedder Mother

BioMio

Halmtorvet 19
1700 København V

Moderne øko-cafeteria

Foto: Else Bjørn

250 gæster kan på én gang spise klimavenlig mad med udsigt til Halmtorvet i det økologiske, moderne cafeteria BioMio, som ikke er for folk, der gerne vil sidde ned og tale med hinanden, mens de får deres mad serveret. For her skal man hente den selv. Til gengæld får man en sund bid mad til overkommelig pris, inden vejen går videre i teateret eller ud i byen.

Klik her og se brugernes anmeldelser af BioMio.

PatéPaté

Slagterboderne 1
1716 København V

Vinbar i den gamle fabrik

Foto: Else Bjørn

PatéPaté ligger i en tidligere leverpostejfabrik – deraf navnet - og ejes af vinbar-specialisten Kenn Husted, som også står bag københavnerklassikere som Bibendum, Props, Panzon og Falernum. Du finder PatéPaté på højre hjørne, når du svinger ind i Den Hvide Kødby fra Halmtorvet, og på varme dage kan du nå et glas i solen på de Berlin-agtige bænke udenfor. Indenfor byder køkkenet på morgen-, middags- og aftensmad inspireret af det fransk, spansk, marokkanske køkken. Og der er selvfølgelig et væld af vine af at vælge imellem. Klik her og se brugernes anmeldelser af PatéPaté.

 Klik her og se brugernes anmeldelser af PatéPaté

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 100
1711 København V

Rå fisk og høj hip-faktor

Om sommeren kan du spise ude foran Fiskebaren med udsigt til Kødbyens kølebiler. Foto: Scanpix

Kødbyens Fiskebar er det mest toptrendy sted, og lige efter åbningen var det umuligt at sparke sig ind til raw-baren for bysmarte fra den kreative klasse, der elsker fisk og gode hvidvine og synes, at det er sejere at sidde på en hård bænk med udsigt til Kødbyens kølebiler end i en velpolstret stol med en stivet stofserviet i skødet. Maden er smagfuld og skarp, smilene er store, fisken frisk og vinkortet kan tilfredsstille selv forvænte ganer. Klik her og se brugernes anmeldelser af Kødbyens Fiskebar.

 Klik her og se brugernes anmeldelser af Kødbyens Fiskebar

Nose2Tail

Flæsketorvet 13a
1711 København V

Alt fra trynen til halen

En øko-gris med krølle på halen. Foto: Bax Lindhardt

Madbodegaen Nose2Tail har enkel indretning og lave priser. Her er der plads til alle med lyst til velsmag og velbehag. Nose2Tail køber ikke bare udskæringer af dyr, men hele dyret og anvender hele dyret - fra snude til hale. Klik her og se brugernes anmeldelser af Nose2Tail. Dagens menu bestemmes af, hvilke dyr der bliver leveret, og hvilke grøntsager, det er sæson for. Klik her og se brugernes anmeldelser af nose2Tail.

Læs mere om Nose2Tail her.

Chicky Grill

Halmtorvet 21
1700 København V

Den autentiske

Foto: Benita Marcussen, Scanpix
På det nypolerede Halmtorv ved indgangen til Den hvide Kødby ligger en af Vesterbros sidste autentiske bastioner Chicky Grill, hvor du kan spise aftensmad til en under halvdelen af prisen, som den shabby-chi’ce vinbar PatéPaté overfor tager. Chicky Grill har ligget på Halmtorvet siden 1978. Vesterbro’eren Torben Steno beskriver den således: »Chicky Grill på Halmtorvet er (imodsætning til resten af Kødbyen, red), helt ægte med stegt flæsk og persillesovs til en 50’er, professionelle alkoholikere, jyske håndværkere, der diskuterer politik, og polske ludere, der bruger stedet som kantine i regnvejr. Her er nappa-sæderne er så slidte, at skumgummien smuldrer ud af dem, når man rør ved dem«.

Læs mere om, hvad Torben Steno mener om Kødbyen og København her

Kødbyen

Halmtorvet 9-29
1700 København V

Find spisestederne på kortet

Kødbyen kan være svært at finde rundt i, hvis man ikke kender den. Du kan finde spisestederne på kortet, hvis du kigger efter de røde tegnestifter. Klikker du på tegnestifterne, kan du se spisestedets navn, adresse og få et link til AOKs artikel om stedet. Se kort over kødbyens steder
 

AOKs guide til hele Kødbyen

Foto: Ikke oplyst
Det kan være svært at holde sig a jour med byen nye steder og områder, og i Kødbyen går det stærkt for tiden. AOK giver dig overblikket over Københavns svar på New Yorks Meatpacking District og guider dig sikkert gennem byen i byen, som tidligere var forbeholdt slagterne.

 

Skriv en kommentar

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester