Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/06/08

De 5 picnics

  • Foto: Thomas Nielsen, Scanpix Foto: Thomas Nielsen, Scanpix

AOK giver dig fem tips til, hvor du kan købe dig til en færdigpakket madkurv, når du hellere vil slænge dig på stranden og gå tur i skoven end stå i køkkenet. Er vejret ikke til udflugt, kan du holde skovtur hjemme på stuegulvet eller omkring spisebordet.

Vil du i Dyrehaven kan du også finde et par bud på aften-picnics i guiden De 5 i Dyrehaven.

Guiden er skrevet i 2008 og opdateret i 2010.

Aamanns

Øster Farimagsgade 10
2100 København Ø

Funky smørrebrød i Østre Anlæg

Foto: Kaspar Mørk

Elsker du dansk smørrebrød, hvor alt er lavet i eget køkken og af en kok, der ikke er på alder med Ida Davidsen, så slå et smut ind om deli'en-, spisestedet og take away-biksen på Østre Farimagsgade tæt på Sølvgade-krydset næste gang du skal på picnic.

Her kan du få frisksmurt eller færdigsmurt smørrebrød som f.eks. svinebryst braiseret i lage af honning, rabarber og balsamico med salat af forårsløg, mandler og syltet rabarber. Alt sammen selvfølgelig på Aamann's eget hjemmebagte rugbrød, som du i øvrigt også kan købe surdejen til på køl. Køledisken er nemlig fyldt med alskens gode sager, og du kan både købe godt øl og en økologisk kylling (som er kælenavnet for en lille bitte flaske snaps) fra Søbogaard, som er mest kendt for deres procentløse økosafter. Perfekt til en picnic i Østre anlæg, som ligger lige bag Øster Farimagsgade.

Læs AOKs omtale af Østre Anlæg

Løgismose

Nordre Toldbod 16
1259 København K

Løgismose-kurv ved Kastellet

løgismose Foto: PR-Foto
Har du en picnicdate, og har du ingen anelse om, hvad man serverer for en kræsen storbysild, kan du ikke koge et æg uden at brænde det på, eller har du bare ikke tid til at købe ind og lave mad, er Løgismose din redning. Her kan du købe dig til en dansk-fransk-italiensk picnic, hvor det eneste, du selv skal gøre, er at trække vinen op og komplimentere sildens havblå øjne.

Picnickurven, som er det ultimative scoretrick, skal bestilles to timer i forvejen på Ndr. Toldbod. Den indeholder alt, du har brug for: mad, dessert og brød til to, kølig vand og vin, dug, bestik og servietter i fin kurv til mellem 450 og 550 kroner for to personer. Prisen kan svinger lidt alt efter ugens indhold. Vil du ikke have kurven med, slipper du 100 kroner billigere.

Torsdag, fredag og lørdag sælger Løgismose deres færdigpakkede tapas til to personer til 185 kroner, hvor du selv skal søge for bestik, dessert, brød og vino. Bestil i forvejen, hvis du vil være på den sikre side. Læs også AOKs omtale af Løgismose

Il Senso

Gothersgade 87
1123 København K

Italiensk ved Kongens Have

Foto: Kristian Sæderup
Overfor indgangen til Kongens Have på hjørnet af Gothersgade og Landemærket ligger en italiensk vinkælderbar. Selvom Il Senso, som den hedder, kalder sig selv en vinbar, serverer de også gedigne, italienske specialiteter og anti pasti misto, der dækker over små lækkerier, som f.eks. fennikelpølse, insalata caprese, hjemmelavet pesto, bløde og hårde oste med italiensk brød til. Alle disse forførende delikatesser kan du få pakket i kurv med bestik og servietter som færdiglavet gourmetpicnic lige til at tage med i Kongens Have og spise, mens solen går ned bag eventyrslottet Rosenborg.

Picnickurvene sælges kun sammen med vino, vand eller øl. Du lægger 200 kroner i depositum, som du får igen, når du leverer kurv, bestik og glas tilbage. Du kan også få picnic'en pakket i engangsemballage af tynde plastbakker og mellemlægspapir, hvilket ikke er helt optimalt, hvis du transporterer den over længere afstand eller på cykel. Du behøver ikke nødvendigvis at bestille i forvejen, men det er en rigtig god ide, især hvis I er en gruppe, og du vil være sikker på, at køkkenet har tid til at lave din picnic. Opstår lysten til picnic spontant, kan du købe også et tæppe hos Il Senso. Læs AOKs omtale af Kongens Have

Sticks'n'Sushi

Nansensgade 59
1366 København K

Sushi i Ørstedsparken

Foto: prfoto

Ørstedsparken er ikke blot en af byens smukkeste parker, men også blandt dem, hvor aftensolen rækker længst. Udsigten til søen er som skabt til en romantisk picnic med sushi og champagne. Sticks'n'Sushi er en stabil sushileverandør, hvor du i ro og mag kan vælge din menu og bestille den via nettet, og Nansensgade ligger ikke langt væk, når du skal hente maden, der er pakket i både praktisk og æstetisk emballage.

Rå fisk skal selvsagt spises med det samme, især i varmt vejr. Det dur ikke at sætte sushi i køleskabet, da risene størkner og bliver stive, og fisken bliver kold og smagløs. Hvis du vil flotte dig med champagne til, så vælg Duval Leroys økologiske Fleur de champagne, som både fås i halv- og helflaske til 222 eller 398 kroner. Den er lidt dyrere, men meget, meget bedre end Sticks'n'Sushis andre mousserende vine. Se AOKs søgeresultat på Sticks'n'Sushi

Meyers Deli i Magasin

Kongens Nytorv 13
1095 København K

Meyers mad i Frederiksberg Have

Foto: Else Bjørn
Meyers Deli er en kombination af en delikatesse-forretning, en kolonialforretning, en kaffebar og et afslappet, men alligevel designlækkert spisested på Gammel Kongevej og i Magasins underetage på Kongens Nytorv. Deli'erne er leveringsdygtige i picnicmad uden sved på panden.

Er I mange, bør I bestille to dage i forvejen. Priserne er lidt pebrede, men kvaliteten er i top (150 kroner) og den kan snildt deles af to. Er du ikke til indholdet i picnicboxen eller bare vil spice den op, kan man vælge mellem en række tilvalg som koldrøget laks, spanske mandler eller rabarbertrifli. Meyers har også en børnebox til 65 kroner. Læs AOKs omtale af Meyers Deli på Gammel Kongevej

 

De 5 oaser

Foto: Ikke oplyst
København er fuld af fredelige grønne parker, og de fleste af dem har servering, når vejret tilsmiler os. Her er fem bud på caféer, hvor man ikke skal hygge omkap med trafikstøj og baggrundsmusik. Læs guiden til 5 cafeer i byens parker
 

Byens parker

Foto: Ikke oplyst
Nu bager solen på græsset og københavnerne befolker parkerne kun iklædt solskin og brunet hud. Læs AOKs guide til byens grønne områder her, og find din egen yndlingspark til picnic, kåde frisbee-spil og gåture. Læs AOKs guide til byens parker

 

Det mener brugerne..

Tak for at tage tid til at drøfte dette,

Tak for at tage tid til at drøfte dette, føler jeg stærkt om det og elsker at lære mere om dette emne. Hvis det er muligt, som du får ekspertise, ville du noget imod at opdatere din blog med mere information? Det er yderst nyttigt for mig ... tak vi nam

 

They all add so much help

They all add so much help and inspiration to our daily routines and we are very thankful they are a part of our lives. Learn about each and every one of them here and what their mission is to help you Finally Love Yourself.
professional seo
website optimizer
web design service

 

hi

This is a good post. This post give truly quality information.I’m definitely going to look into it.Really very useful tips are provided here.thank you so much.Keep up the good works.
Also look through these sites:
writing online for money
custom essay

 

respond

I think, that is difficult to contend with distinguished essay papers service in literary essays creating. However, your topic seems to be written of superb quality. I see such stuff for the first time in my life!

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester