Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/01/14

De 5 med afternoon tea

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Mørke og kulde kalder på lune hyggestunder og varme drikke. Gør englænderne kunsten efter med en gang afternoon tea.

Perch' s Tea Room

Kronprinsensgade 5, Kronpri
1114 København K

Den klassiske

Foto: Lea Meilandt Mathiesen

A.C. Perchs Thehandel har siden 1835 haft til huse i Kronprinsensgade i hjertet af København. Her valfarter te-nørder, Østerbrofruer og unge studiner til for at købe kvalitetsblade i den lille forretning med apotekerloft og gyldenlæder-tapet. Den store kærlighed til teens verden fik i 2006 indehaverne, søskendeparret Christian og Stine Hincheldey, til at åbne Perchs Tea Room. Den herskabelige tesalon ligger lige over butikken, og her møder klassisk, britisk herregårdsstil østens mystik på elegant vis. Enhver anglofil tedrikker, ung som gammel, kan få opfyldt sine vildeste topskudsdrømme, når de erfarne tjenerinder iført grønne forklæder nænsomt varmer vand og brygger løs i ægte sølvkander. Husets overdådige afternoon tea hedder »Perchs Store Ceremoni« og koster 210 kroner. Den indeholder te efter eget valg, et glas Crémant, fingersandwiches, scones, små og sirlige kager og alt, hvad der hører sig til af lemon curd og clotted cream. Ønsker du ikke bobler til herlighederne, koster ceremonien 190 kr.

Hvad: Perchs Tea Room
Hvor: Kronprinsensgade 5, 1.sal, København K

Tante T på Københavns Museum

Vesterbrogade 59
1620 København V

Den kulturelle

Tante T kan nu findes på Københavns Museum. Foto: PR

Te-glade Vesterbroborgere har i årevis lagt vejen forbi Tante T i Viktoriagade, og i sommeren 2012 fik den populære café opfyldt sit brændende ønske om en ægte tesalon med krystallysekroner og frodige palmer. De indgik nemlig en aftale med Københavns Museum om at bruge den gamle havesal, der i sin tid husede Det Kgl. Kjøbenhavnske Skydeselskab, hvorfor væggene stadig prydes af gamle skydeskiver fra starten af 1900-tallet. Du behøver ikke løse billet til museet for at nyde en hyggestund med historisk vingesus hos Tante T. Salonens afternoon tea står i 225 kroner per næse og byder på en opsats med scones, tre slags kage, tilbehør og små sandwiches med for eksempel hjemmelavet æggesalat og laks med cream cheese, som indeholder grøn te. Der hører naturligvis også te til, og de mest populære sorter skulle efter sigende være økologisk earl grey, grøn te med karamel og husets egen, frugtige blanding kaldet »Mormors Sommerhave«. Ønsker du bobler til din afternoon tea, koster et glas øko-Crémant 50 kroner.

Hvad: Tante T på Københavns Museum
Hvor: Vesterbrogade 59, Vesterbro

Conditori & Cafe H.C. Andersen

H. C. Andersens Boulevard 15
1553 København V

Den eventyrlige

Foto: Mia Lundholm

I over 30 år har Conditori & Café H.C. Andersen fristet turister og lokale med kagekreationer ved Rådhuspladsen. Her følger man gamle opskrifter og traditioner for at kreere klassisk velsmag, og cafeens besøgende kan følge med i konditornes arbejde i værkstedet fra en af de 22 siddepladser. Lokalerne er moderne og stilrent indrettet med et nordisk touch. Der er lyst træ på kagemontrerne og behagelige stole i kurveflet rundt om afslebne træborde. Conditori H.C. Andersen byder på hele to forskellige slags afternoon tea, alt efter om du mest er frokostsulten eller kagesulten. Frokostudgaven indeholder en minisandwich, et stykke quiche, to finger sandwiches og to minikager. Den lidt sødere variant byder på fire små sandwiches, to scones med klassisk tilbehør og hele tre forskellige kager. Uanset hvilken slags afternoon tea du vælger, koster herlighederne 150 kroner inklussiv en kop te fra A.C. Perchs eller kaffe/café latte fra Amokka. For ti kroner ekstra kan du få de varme drikke ad libitum.

Hvad: Conditori & Café H.C. Andersen
Hvor: H.C. Andersens Boulevard 15, Vesterbro

Avenue Hotel

Åboulevard 29 353731111
1960 Frederiksberg C

Den fashionable

Foto: Ikke oplyst

I eftermiddagsteens højborg, London, booker de fine damer med store hatte bord til afternoon tea på luksushoteller som The Ritz og The Dorchester. Herhjemme har tendensen kun kortvarigt vundet indpas på byens bedste hoteller, men et enkelt af slagsen holder stadig stand, nemlig Avenue Hotel på Frederiksberg. Det funky designhotel er kendt for at danne rammen om mange forskellige typer events, og den første søndag i måneden inviteres der således til high tea i hotellets ­lounge. Her kan du slænge dig i bløde sofaer iklædt Missoni-tæpper med udsigt til den buldrende pejs. Temaet for hotellets afternoon tea varierer fra gang til gang, men de arbejder ofte sammen med kagekongen Nikolaos Strangas, der har en fortid som dessertkok på Michelin-restauranten Era Ora. Priserne varierer også, men ligger omkring de 250 kroner per snude. Ønsker du bobler til, bliver det en knivspids dyrere. 1. februar klokken 14 inviteres der ekstraordinært til afternoon tea på en lørdag i anledning af Copenhagen Fashion Week.

Hvad: High Tea på Avenue Hotel
Hvor: Åboulevard 29, Frederiksberg

 

Det mener brugerne..

Vi skal ikke glem Taste på Store Kongensgade

Vi skal ikke glem Taste på Store Kongensgade som servere mere en 10 forsk. tea fra Perch med små hjemmelavet kage.
huske at de har mange glutenfri kage at vælge mellem som er lavet på bedste råvare samt andre delikatesser.

 

Tante T

Tante T er for dyr i forhold til kvaliteten.
The, sandwich, boller og kager var helt OK, og servicen var for så vidt venlig nok, men slet ikke opmærksom og opsøgende nok til prisen. Jeg måtte således selv (efter forgæves st have forsøgt at fange deres opmærksomhed) flere gange gå op til disken, hvor 2 damer/piger stod, for at få næste kande the, en kande mælk og en ekstra serviet, i en iøvrigt elendig tynd kvalitet.
Vi kom kl 13, og var de eneste kunder den først times tid, så det var ikke travlhed der herskede.
Lokalet ser fint ud. Vi sad heldigvis tilbagelænet i en sofa og var glade over ikke at skulle sidde på spisestuestole.....dem var der godt nok flest af.
Når så stort et lokale er næsten tomt, og når det fine flygel desværre ikke blev benyttet, ville det hygge gevaldigt med noget passende, afslappet musik fra lydanlægget.
Når disse skønhedsfejl bliver rettet, kommer vi gerne igen.
Omkring 4 stjerner

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register