Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/10/12

De 5 madfilm

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Canned Dreams Foto: PR

    Canned Dreams

    Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Mad-dokumentarer er de seneste år blevet allemandseje. Bare tænk på 'Super Size Me' og 'Food, Inc', der ramte den bevidste forbruger lige mellem øjnene som en lavtflyvende stegepande. CPH:DOX har igen i år en god håndfuld film klar, hvor fokus er zoomet ind på det kulinariske. Her er en guide.

   


  

L'amour des Moules

Foto: PR

Madfilm er ofte nogle tunge krabater, der skal afdække, hvor frygtelig madindustrien egentlig er, og man forlader biografen med både dårlig samvittighed og en besk smag i munden. Heldigvis laves der også madfilm, der er drevet af ren kærlighed.

L'amour des Moules må siges at falde i denne kategori. Her er 76 minutters ubegrænset love til det lille bløddyr - muslingen. Den bliver vendt og drejet, smagt og diskuteret fra alle tænkelige vinkler, og af folk med jobs, man ikke anede eksisterede. Som den fantastisk fanatiske muslinge-befrugter, hvis liv drejer sig om at lave muslingebørn.

Filmen er smukt fanget, fortalt med et charmerende glimt i øjet og bakkes flot op af en velkomponeret lydside.

Fredag 2. november kl. 14:20 i Dagmar Teatret. 75 Kr.
Onsdag 7. november kl. 17:30 i Empire Bio. 75 Kr.
Søndag 11. november kl. 19:00 i Vester Vov Vov. 75 Kr.


  

More Than Honey

Foto: PR

Einstein spåede engang, at hvis bierne uddør, så følger menneskeheden trop fire år efter. Om Einstein var en geni, når det kommer til bier, skal vi lade være usagt, men fakta er, at en tredjedel af det vi spiser, skyldes bier, så stor indflydelse har de bestemt.

Denne smukke film går helt tæt på de små bestøvere. Så tæt, at man næsten kan mærke vingerne summe under næsen på en, og med så smukke makrobilleder, at man flere gange godt kunne tro, man selv var en bi.

Det her er filmen, der sætter de fleste andre mad og natur film helt til vægs og besvarer alle tænkelige spørgsmål om de små insekter.

Søndag 4. november kl. 14:20 i Dagmar Teatret. 75 Kr.
Onsdag 7. november kl. 21:45 i Falkoner Biografen. 75 Kr.
Lørdag 10. november kl. 16:00 i Grand Teatret. 100 Kr.


  

Entre Les Bras

Foto: PR

Langt ude på de franske marker, på en bjergtop i den sydfranske Aubrac-region, ligger der en restaurant. En tre stjernet Michelin restaurant. I køkkenet står mad-geniet Michel Bras. En mand som med sit blotte navn, kan få tænderne til at løbe i vand hos internationale foodies.

I de sidste 15 år har den tålmodige søn Sébastien stået ved Michels side i køkkenet og ventet på at vise sit værd som køkkenchef. Så da patriarken beslutter at trække sig tilbage, er det nu op til tronfølgeren at løfte arven.

Instruktøren Paul Lacoste følger i "Entre les Bras" tiden op til generationsskiftet, der afventes med stor nervøsitet hos eliten af gourmander. Filmholdet har taget sig god tid og fulgt restauranten i et år, gennem fire årstider, og det er der kommet en poetisk smukt filmet fortælling ud af.

Fredag 2 november kl. 16:30 i Falkoner Biografen. 75 Kr.
Mandag 5 november kl. 17:00 i Grand Teatret. 75 Kr.
Søndag 11 november kl. 16:30 i Falkoner Biografen. 75 Kr.


  
Kingdom of Animal

Foto: PR

Hvis man kan lide 'fluen-på-væggen' film, er Kingdom of Animal et virkeligt godt bud. Hvis man samtidig ikke bryder sig om hurtige klip, bliver denne film hurtig en yndling.

De 71 minutter den varer, er nemlig optaget ud i én lang køre. Udstyret med et steadicam vandrer instruktør David Redmon rundt i en fiskefabrik i Maine og observerer arbejdets gang med tusindvis af krabber, hummere og sardiner der bliver flækket, sorteret og forarbejdet.

Filmen er et studie i damer i blåt plasticforklæde og badehætter, og brillerer på sin egen charmerende måde ved den totale mangel på dybere mening.

Torsdag 8 november kl. 17:30 i Empire Bio. 75 Kr.
Søndag 11 november kl. 21:15 i Cinemateket. 75 Kr.


  
Canned Dreams

Canned Dreams Foto: PR

Canned Dreams er en på mange måder sørgelig film. Hovedpersonen er en dåse ravioli, og vi følger tilblivelsen fra jord til bord. Hvert led i processen er samtidig instruktørens undskyldning for at hive et ansigt frem af mængden og fortælle vedkommendes historie. Og det er ved Gud ikke altid en særlig munter fortælling.

Vi kommer vidt omkring i den mørke menneskelige psyke, og hører både om vold, utroskab og døde børn. Vise steder er filmen absolut ikke for sarte sjæle, som da en polsk fabriksarbejder til billederne af en ko, der bliver parteret, fortæller historien om hans overgreb på sin kone. Velbekomme.

Selvom raviolien er filmens gennemgående røde tråd, fungerer den blot som fødselshjælper og kan som sådan ikke kategoriseres som en egentlig mad-film. Tempoet er kværnende lavt, billederne kynisk velkomponerede, og filmen gennemgående deprimerende.

Tirsdag 6. november kl. 17:30 i Empire Bio. 75 Kr. Fredag 9. november kl. 17:00 i Vester Vov Vov. 75 Kr. Søndag 11. november kl. 19:00 i Palads Biograferne. 75 Kr.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester