Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/06/16

De 5 lækre brunch

  • Foto: PR Foto: PR
AOK har udvalgt en række steder, som serverer en brunch ud over det sædvanlige.

Uappetitlige spis-hvad-du-kan-buffet'er og brunch-tallerkener, hvor alting er rodet sammen, så du får ahornsirup i din røræg, er et 1990'er-fænomen.

AOK har udvalgt en række cafeer og restauranter til enhver pengepung, der serverer en delikat brunch, som forkæler gane og morgenhumør.

 

Marchal

Kongens Nytorv 34
1050 København K

Den i verdensklasse: Hotel d'Angleterre

Foto: Signe Birck

Hotel d'Angleterres søndagsbrunch er blevet et ikon i København. Her er oftest ikke til at få bord, der er udsolgt flere måneder frem, men man kan være heldig eller lave en såkaldt walk-in på dagen og håbe på en aflysning.

I fem-stjernede omgivelser viser hotellets restaurant Marchal, hvordan en Michelin-brunch skal skæres. Serveringerne er overdådige, kvaliteten som forventet og selvom en plovmand er meget for en brunch, så går man alligevel derfra med følelsen af at have gjort et relativt godt køb. Velkomstchampagne, østers og over 30 forskellige knivskarpe retter på en af byens fineste adresser lokker.

Hvad: Hotel d'Angeleterre søndagsbrunch
Hvor: Restaurant Marchal, Kongens Nytorv 34
Hvornår: Søndag kl. 12-15
Hvor meget: 495 kr.

Toldboden

Nordre Toldbod 18-24
1259 København K

Den ved vandet: Toldboden

PR fra Toldboden Foto: PR

Lyset og havnen vælter nærmest ind af panoramavinduerne på restauranten Toldboden på Nordre Toldbod 24, hvor træborde, træbænke med langhårede tæpper og dæmpet hyggejazz danner rammen om en af Københavns lækre brunch.

For lidt over et par hundrede kroner får gæsterne halvanden times fri adgang til kaffe, friskpresset Løgismose-æblejuice, smoothie og vodka (!?!) samt røræg, bacon, godt stegte oksekødspølser, hjemmelavet müsli, pølser, oste, salater, hjemmebagt brød, hjemmelavet nutella, kager, vafler med kærnemælkssorbet og meget mere.

Hvad: Toldboden
Hvor: Nordre Toldbod 24, Kbh. Ø
Hvornår: Lørdag og søndag. Der er to seats: 10-12 eller 12.30-14.30
Hvor meget: 225 kr.

Den rummelige: The Laundromat Cafe

Baby- og børneafdelingen på The Laundromat Cafe på Frederiksberg. Foto: Else Bjørn

The Laundromat Cafe er snart en institution i København. Ikke bare har de deres tre filialer i hovedstaden, samt en enkelt på Island, de har også vundet 'Byens bedste brunch' her fra AOK to gange - nemlig i 2007 og 2012. Her er vaskeri, puslebord, gratis trådløst netværk og 8000 bøger, som du kan låne at læse i eller købe med hjem, hvis du vil.

Menukortet er, som stamgæster kender det fra de andre Laundromat: veltillavet morgenmad med mange valgmuligheder og brunch for både børn, helsefreaks (prøv den hjemmelavede æble/gulerods/ingefær-juice) og tømmermændsramte. Et af nøgleordene for Laundromat er rummelighed, og da 'bryst-gate' blussede op med ophedet debat om amning i det offentlige rum, slog ejeren, Fridik Weisshappel, fast, at alle var velkomne hos Laundromat, også babyer på bryster.

Hvad: The Laundromat Café
Hvor: Gammel Kongevej 96, Frederiksberg
Hvornår:  Man-fre 8-23, lør-søn 10-23

Pixie

Løgstørgade 2
2100 København Ø

Den stemningsfulde: Pixie

Foto: Nils Meilvang

Pixie var i finalen i 'Byens bedste brunch', og man forstår godt hvorfor, når man på en solbeskinnet søndag slentrer forbi Østerbro-darlingen. Her er liv og glade dage, som ikke lader noget fransk hyggetorv noget efter. Her er petanquebaner, kulørte lamper, svajende skyggefulde træer og stemning ud over alle grænser. Brunchen koster 119 kroner og ligger i den høje ende af kvalitetsbarometeret indenfor morgenmadsserveringerne. Cafeen, der forøvrigt er opkaldt efter de små velkendte børnebøger, har alle forudsætninger for en ægte slappe dag - lige til at blive glad i låget af.

Hvad: Pixie
Hvor: Løgstørgade 2, København Ø
Hvornår:  Man-tor 8-01, fre 8-03, lør 10-03, søn 10-01. Køkkenet lukker 21.30 og er lukket ml. 16-17 alle dage.

Nimb bar

Bernstorffsgade 5
1577 København V

Den ekstravagante: Nimb bar

Foto: (Foto: Michael Bothager

Det er ikke billigt, men er man et madøre med hang til gode råvarer og ultimativ forkælelse af smagsløgene, så er Nimb's Luksus Brunch alle pengene værd. Næsten 500 kroner skal man slippe, men så er der også bløde sofaer, lysekroner og en serveret menu, der går all-in. Den blev nomineret af AOK til Byens Bedste Brunch 2012 og trækker livsnydere i massevis fra ind- og udland hver weekend.

Hvad: Nimb Bar Lukus Brunch
Hvor: Bernstorffsgade 5, København K
Hvornår: Søndag 11.00-16.30
Hvor meget: 495 kr.