Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/09/13

De 5 kopper varm chokolade

  • Foto: Colourbox Foto: Colourbox
Der er ingen vej uden om – det er blevet efterår i København. Her er fem steder, du kan varme ganen med en kop god, varm chokolade, der nok også falder i god jord hos børnene.
 

Hotel Chocolat

Østergade 13
1101 København K

Med chili, mokka eller klassisk

Foto: PR

Den engelske chokoladebutik Hotel Chocolats indtog i København må glæde enhver chokoladeelsker. For i den store butik på Østergade er alle hyldemeter proppet med chokolade i alskens varianter, størrelser og farver.

Og i kakaobaren i midten af lokalet kan man naturligvis købe (en ret fantastisk) varm kakao. Den bliver lavet, lige som du vil have den. Tyk og cremet eller tynd og læskende – du bestemmer. Den serveres i tre varianter; en helt klassisk, med mokka eller – og den kan anbefales - med chili.

Hotel Chocolat ejer i øvrigt deres egen kakao-plantage på den lille caribiske ø St. Lucia, hvilket betydet, at de har kontrol over alle aspekter af chokoladefremstillingen - fra kakaotræ til forbruger

Hvad: Hotel Chocolat, Roast Conch Shop
Hvor: Østergade 13, Kbh. K
Hvornår: Man– fre kl. 8.30-19, lør-søn kl. 10-17 (kun første og sidste søndag i måneden)

Peter Beier Chokolade

Nordre Frihavnsgade 20
2100 København Ø

For ægte chokoladefreaks

Foto: Erik Refner

For chokolade-freaks, der betragter mindst fire typer mørk chokolade som dagligvarer, man aldrig må løbe tør for, er varm chokolade ikke bare varm chokolade.

Chokoladen smager af, hvilken type og hvor de kakaobønner, den er lavet på, stammer fra i verden, og når man tilsætter andre smagselementer som for eksempel chili, får man en flydende drik, der pirrer sanserne og breder en strøm af choko-lykke fra tungen og helt ud i fingerspidserne.

Peter Beiers chokolade-butik i Nordre Frihavnsgade er også café, hvor chokolade-feinschmeckere kan drikke både varme og kolde chokoladedrikke.

Hvad: Peter Beier Chokolade
Hvor: Nordre Frihavnsgade 20, Kbh. Ø
Hvornår: Man til tor 10-18, fre 10-19, lør: 10-17.

Conditorie La Glace

Skoubogade 3
1158 København K

Den klassiske La Glace-kop

La Glace Foto: Liselotte Sabroe

Byens ældste konditori i Skoubogade, som forbinder Strøget og Skindergade, er kendt af stort set alle københavnere med en sød tand. Men det gør den ikke mindre oplagt på en efterårsdag, hvor fingrene er kølige efter et ærinde eller to i indre by. Med det sympatiske slogen: ’Kager, kunst og kærlighed overvinder al besværlighed’ har La Glace siden 1870 budt på ren kalorieforkælelse - og gør det stadig. Prøv for eksempel stedets varme chokolade, der er lavet på sødmælk, blokchokolade og flødeskum. Spis en bolle til, og så er det næsten som at have fødselsdag. Eller spring ud i det store gilde med en af de overdådige kager, der blant andet tæller navne på personligheder som H.C Andersen, Karen Blixen og Volmer Sørensen.

Hvad: Conditorie La Glace
Hvor: Skoubogade 3, Kbh. K
Hvornår: Man-tor 8.30-17.30, fre 8.30-18, lør 9-17, søn 10-17. Serveringen lukker 30 min før.

Kalaset

Vendersgade 16
1363 København K

Den med skumfiduser

Foto: Ikke oplyst

En kop varm chokolade er ikke bare en kop varm chokolade. Kalaset i Vendersgade har med deres Kakao De Lux indført helt nye standarder for, hvor vild en varm kakao egentlig kan være. Her er bløde skumfidusser overhældt med en hindbærsirup, masser af hjemmepisket flødeskum med den rigtige fedtprocent og så selvfølgelig - chokoladesauce til at toppe det hele af med. Når man får skovlet sig igennem slikbutikken, finder man derudover en ganske hæderlig omgang kakao nedenunder det hele.

Hvad: Kalaset
Hvor: Vendersgade 16, 1363 København K
Hvornår: Mandag-torsdag 10.00-24.00 Fredag-lørdag 10.00-02.00 Søndag 10.00-23.00

 

Skriv en kommentar

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester