Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/02/12

De 5 i fiskenes tegn

  • Foto: Jacob Langvad Nilsson, Scanpix Foto: Jacob Langvad Nilsson, Scanpix
Hvis man ikke skal spise fisk i København, som er bygget omkring en havn, hvor så? AOK viser vej til frisk fisk på tallerkenen.

De seneste år er en ny generation af fiskerestauranter dukket op i København, og fish'n'chips er blevet et alternativ til burgeren. Ifølge astrologien gik vi 19. februar ind i fiskenes tegn, og i den anledning har AOKs restaurantredaktør har fundet en håndfuld steder, hvor du kan spise fisk til enhver pris.

Guiden er blev revideret i februar 2011.

Fiskerikajen

Frederiksborggade 21
1360 København K

Den hurtige

Fish'n'chips kostede 65 kroner hos Fiskerikajen i Torvehallerne i februar 2012. Foto: Else Bjørn

Fiskerikajen er en kombineret fiskehandel og take away,som ud over rå fisk og skaldyr også sælger små, lækre fiskeretter som f.eks. fish'n'chips, moules frites, hummersuppe, fiske tacos, fiske-pies og østers med et glas kølig Riesling.

Fish'n'chips koster 65 kroner for en portion, der matcher en frokostsult, som ikke er af de største. Både fisk og kartofler bliver stegt, når du bestiller, og da AOK var forbi, var fyren i Fiskebaren servicemindet, og lovede at give besked, når den var færdig, mens AOKs udsendte scorede en stol i vinduesbaren. Da maden var færdig kort tid efter, var han så venlig at gøre opmærksom på, at det lille papbæger kunne foldes ud til en tallerken. Smart.

Både fisk og chips manglede salt, og tatarsaucen var lidt bleg og spag, men sikkert perfekt for de, der er følsomme overfor syre.

Du finder Fiskerikajen i Torvehallernes hal 1 (længst fra Nørreport) på stand G9, som ligger midt i hallens højre side, når du går ind fra Frederiksborggade. 

Fiskerikajen er også en fiskehandel i Rungsted med eget røgeri, som i 2008 vandt prisen som Årets Fiskehandler.

Overfor Fiskerikajen ligger Torvehallernes anden fiskeforretning Hav.dk.

Mere fish'n'chips
De 5 funky fish'n'chips

Pastis Fishmarket

Hovedvagtsgade 2
1103 København K

Den frankofile

Foto: Martin Sylvest

"Fishmarket er min gamle drøm om en fiskebistro, ligesom man oplever dem i Nice, Cannes og Paris, hvor tjeneren kommer zig-zaggende ned gennem restauranten med et svingende fuldt fad af skaldyr på is, som nærmest drypper på gulvet. Vi kan godt lide, at her er liv og glade dage. Det behøver ikke være så fint, selvom kvaliteten er i orden, vinkortet er godt, og der er ordentlige glas på bordet", sagde kokken Mikkel Egelund lige før han åbnede Pastis Fishmarket i december 2010, som en maritim udgave af hans populære, frankofile Pastis på Gothersgade.

Her er lækker, frisk fisk i enkle tilbredninger, som du finde dem nær Middelhavet. Du sidder tæt i den lille restaurant. Akustikken og belysningen er måske ikke byens bedste, men du kan altid finde en god flaske champagne til en rimelig pris på vinkortet.

Læs mere på AOKs omtale og se AOK-brugernes anmeldelser

´

Krogs Fiskerestaurant

Gammel Strand 38
1202 København K

Den ældste

Foto: PR
Efter efter en flirt med den hyper moderne gastronomi vil Krogs igen være byens klassiske fiskerestaurant - og tilmed til lavere priser. I dag kan du både spise smørrebrød til frokost eller en tre-retters forretningsmiddag på under en time, og vælge mellem seks moderne retter eller en helt old school kogt torsk med det hele eller Madame Walewska med dansk hummer og trøfler. Boris Bueno og Jeppe Mikkel Madsen, som nu driver restauranten, har tidligere arbejdet på Noma og stået bag den italienske Bottega. Se menuen på Krogs eget website

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 100
1711 København V

Den rå i Kødbyen

Om sommeren kan du spise ude foran Fiskebaren med udsigt til Kødbyens kølebiler. Foto: Scanpix
Det skortede ikke på skeptiske røster, da Anders Selmer og hans makker i foråret 2009 bebudede, at de ville åbne en fiskerestaurant i Kødbyen. Men Fiskebaren er blevet et livligt hangout for Vesterbros hipsters og bysmarte københavnere, der nok ved, hvad der er både sundt og godt og i tidens toneklang.

I rå, minimalistiske omgivelser, der inkluderer et gople-akvarium, men lader den komfort tilbage at ønske, som landets mest velbjergede borgere sætter pris på, serverer Fiskebaren friske danske og nordiske fisk og skaldyr både tilberedt og råt. I den sidste kategori - og næsten i tråd med tidens raw food-tendens (der dog er vegetarisk) falder østers fra Limfjorden, Holland eller Frankrig, kongekrabbe, löjrom, søpindsvin, knivmuslinger og ørredtartar.

PS: Du behøver hverken at flashe et sort American Express-kort eller kunne jonglere med hummergafler for at spise i Kødbyens Fiskebar, der har portioner i både små og større størrelser. Se menuen på Fiskebarens eget website

Famo 51

Gammel Kongevej 51
1610 København V

Den italienske

Gæster på Famo 51 Foto: Else Bjørn
Fredag spiser katolikkerne fisk, og selvom Fabbio Mazzon på den italienske Famo 51 ikke virker tynget af sin religion, er fredag fiskedag på Gammel Kongevej 51, hvor menuen udelukkende står på fiskeretter og koster en hundredekrone ekstra. Lad være med at skrue dig ned i din strammeste kjole eller de mindste bukser den aften – du kommer til at fortryde det allerede efter fem antipasti og to pastaretter, hvor du stadig har hovedet og dessert igen.

"Perfektion interesserer mig ikke. Jeg kan godt lide at kunne improvisere. Og jeg kan godt lide enkel, god mad. Det her er ikke nogen fin restaurant, dette er et osteria ", sagde Fabbio, da han skulle forklare, hvorfor han forlod stillingen som køkkenchef på Era Ora for at åbne sin egen restaurant Famo i Saxogade sammen med sin kollega. Gæsterne strømmede til, og det i en grad, så Famo snart fik en søsterrestaurant ved på Gammel Kongevej 51. Se menuen påFamo 51s eget website

Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2
1577 København V

Den rå med god samvittighed

Foto: PR
Rå fisk er en tillidssag, og hos Sticks’n’Sushi føler man sig i gode hænder. Vel er det ikke billigt at hente sin fredags-take away her – til gengæld er kvaliteten altid i orden, og nu kan du tilmed hente sushi med miljø-ren og klimavenlig samvittighed. Sticks’n’Sushi er en af frontløberne i København Kommunes såkaldte Klima+initiativ, som er et netværk for virksomheder, der gerne vil gøre deres for ikke at belaste miljøet og klimaet. Tunen er fra en ikke-udryddelsestruet bestand i Atlanterhavet og fanget med line i stedet for garn. Laksen stammer fra et bæredygtigt opdræt i strømfyldte farvande i Nordnorge, og den udrydningstruede ål er slet ikke på menukortet. De små makiruller med avocado, eller laks og koriander eller laks N.Y. (med hvidløg) er et must i enhver bestilling.

PS: Prøv Sticks'n'Sushis restaurant på toppen af Tivoli Hotel - dens design har international klasse og er svimlende flot. Se menuen på Sticks'n'Sushis eget website

 

Den til at tage med hjem i køkkenet

Foto: Ikke oplyst
Dagens Fisk: Velassorteret fiskehandler på Østerbrogade 156

Windsor Fisk: Fiskeforretning på Peter Bangsvej 87, som bl.a. Umami køber fisk hos.

 

Skriv en kommentar

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester