Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/01/12

De 5 i dragens tegn

  • Foto: Morten Germund Foto: Ikke oplyst

    Foto: Morten Germund

23. januar 2012 begyndte Dragens År i den kinesiske kalender. Se her, hvor du kan spise kinesisk.

Jin Lan v. Shulan Yuan

Flæsketorvet 43
1711 København V

Kina i Kødbyen

Foto: Morten Germund

I Kødbyen er åbnet en lille take-away, som hele dagen sælger morgenmad, som kineserne køber den på gaden i Beijing og det nordlige Kina: En nybagt pandekage på dej af mungbønner, som man slår et æg ud på, som fordeles på pandekagen. Ovenpå lægger man to you tiao, som er friturestegt dej i lange stænger. Til sidst får pandekagen en gang chilisauce og et drys forårsløg, før den lægges sammen og serveres i et foldet stykke papir, som man kan spise af, mens man går.

Det giver plads til en kop varm soyamælk i den anden hånd, som sødes efter behag. I løbet af en pandekages tid kommer flere kinesere ind og får en varm soyamælk og en you tiao eller en pandekage og køber nudler og bønnespirer eller kimchi (asiatisk surkål) med hjem. Den kvindelige kok forklarer, at mange kinesere savner den traditionelle kinesiske morgenmad, i de år de arbejder i Danmark, og da Jin Lan er det eneste sted, de kan få den, kommer de ofte her. Jin Lan har et par borde, du kan spise ved, men er ikke en restaurant. Kun det røde flag udenfor røber, at her ligger en biks som er åben.

Hvad: Jin Lan v. Shulan Yuan
Hvor: Flæsketorvet 43, Kødbyen
Hvornår: Alle dage kl. 10-19

Chai Wong

Thorvaldsensvej 2
1879 Frederiksberg C

Luksusgadekøkken

Spicy pomolo-salat med tigerrejer og hjemmelavede reje-chips med chili-mayo på Chai Wong på pre-opening-aften 31. oktober 2011. Foto: Else Bjørn

Chai Wong er Kiin Kiins seneste skud på den stamme, som thai-michelin-restauranten udgør i det træ, som har knopskudt med adskillige restauranter i et mere folkeligt pris-leje. Restauranten åbnede i november 2011, og på menuen er en skøn fusion af retter fra Kina og hele Asien, som du kan få dem serveret ved et gadekøkken i Singapore – eller som personalet i Kiin Kiins restauranter, som fortrinsvis er kinesere, spiser den.

Priserne ligger i mellem-niveauet, fra asiatisk biksemad til 125 kroner, op til kammuslinger med chili og basilikum til 195 kroner. Restauranten er lille og intim, og et hyggeligt og uhøjtideligt sted til en date. Er det første date, er det måske at lægge lige lovlig hårdt ud at booke en af spisesengene, men de er fine, hvis man gerne vil have lidt privatliv (og man ikke er meget større end en thai eller kineser). Ellers sidder man tæt ved små borde uden dug. Retterne kommer i vilkårlig rækkefølge, og vinkortet er en fryd for entusiaster. PS: Kiin Kiin har også den kinesisk-inspirerede Dim Sum i Sankt Annæ Gade.

Hvad: Chai Wong
Hvor: Thorvaldsensvej 2, Frederiksberg, tlf. 27 52 35 65
Hvornår: Man.-lør. kl. 12–22.

Asiens Minimarked

Østerbrogade 115
2100 København Ø

Gør-det-selv-and

Foto: Scanpix Foto: Ikke oplyst

Længes du mod eksotiske himmelstrøg, er Asiens Supermarked, der ligger halvvejs gemt bag en kiosk på venstre side af Østerbrogade ved hjørnet af Christiansmindevej, et godt sted at proviantere. Her er bittesmå, delikate forårsløg, flyfrisk kraftig koriander og thai-basilikum, frisk tofu og spændigt bok choi-kål på køl, lange hylder med specialiteter, du aldrig har hørt om fra Kina, Japan og Thailand, og et par frysere, som er værd at dykke ned i, hvis du vil gøre din fastfood til en mere autentisk oplevelse.

Prøv Peking-anden, der er tilberedt og udbenet og blot skal tøs op (husk at fjerne det stykke plastic, der ligger mellem det øverste og nederste stykke af anden), pensles med vand og honning og have et kvarter ved 220 grader i ovnen, til skindet er sprødt. Server den i små stykker til dampede, kinesiske pandekager (du finder dem på frost), som du ruller sammen med rå agurk, forårsløg og hoisin-sauce, som står på hylderne hos Asiens Supermarked.

Hvad: Asiens Supermarked på Østerbro
Hvor: Østerbrogade 115, Kbh. Ø, tlf. 39 18 42 90
Hvornår: Man.-tors. kl. 10-18, fre. kl. 10-19, lør. kl. 10-14

Mon Kok (Small Three Gorges)

Linnésgade 14, st.th.
1361 København K

Ved Torvehallerne

Foto: Anders Debel Hansen

Den lasede røde belægning på trappen, og julebryg-klistermærket, der i januar stadig sidder på døren står i kontrast til den naturskønne strækning ved Yangtze-floden og dens stejle slugter, som har givet navn til den kinesiske restaurant, som nu ligger, hvor den tyrkiske buffet-restaurant Broadway engang lå ved Israels Plads. Det lurvede indtryk forsvinder, når du træder ind i restauranten, som ser ren og efter kinesiske forhold sikkert rigtig flot ud. Her er højglans, flæser på stolebetræk og mange borde, hvoraf nogle er runde med en drejeplade på, så man nemmere kan dele de retter, man bestiller.

Du kan få en ret for 100 kroner og en lille flaske vand til 24 kroner. Her er ingen fancy øl og end ikke en kande jasmin-te op menukortet. Vil du blot have et enkelt glas vin, bliver den oversøisk. Frokostkortet er mindre end aftenkortet, og i menukortet er billeder af retterne, der ikke kun er de sædvanlige indbagte rejer i sursød sauce. Berlingskes anmelder gav i januar Small Three Gorges tre ud af seks kokkehuer.

Hvad: Small Three Gorges
Hvor: Linnésgade 14, Kbh. K, tlf. 33 11 05 37
Hvornår: Hver dag kl. 12-22

Lotus House

Nørrebrogade 1
2200 København N

Kitsch ved Søerne

Foto: Ikke oplyst
På hjørnet af Nørrebrogade og Søerne ligger en landets ældste kinesiske restauranter med dueblå røvballegardiner og Svigermors skarpe tunge i vinduet. Den er en tidslomme med garderobe som i en danserestaurant fra tv-serien Edderkoppen, blomsterkummer i palisanderlook, murermesterbue, en svane af foldede, kinesiske lotterisedler på baren, det obligatoriske akvarium med karper og udsigt over Peblinge Sø. Maden er faktisk hæderlig til prisen. Nuvel, der er store ærter fra frost i Pekingsuppen og trefarvet is til dessert, men de dybstegte kongerejer har jeg ikke fået sprødere.

Den sursøde sauce var hverken for sur eller for sød, og der er ingen, der siger, at man SKAL spise de stykker dåseananas, der svømmer rundt i den. Und dig selv en rejse i tidsmaskinen Lotus House en søndag, hvor du ellers ville have hentet thai takeaway, der koster det samme som at spise her og glæd dig over, at der endnu findes old school kina-restauranter, der ikke også serverer sushiruller, som hedder noget med Dragon.

Hvad: Lotus House
Hvor: Nørrebrogade 1, Kbh. N., tlf. 35 39 69 37
Hvornår: Man.-ons. kl. 14-23, tors.-søn. kl. 12-23

 

Det mener brugerne..

Hvorfor ikke Lai Hoo?

Hvorfor ikke opfordre folk til det bedste, når vi nu har så mange rigtig gode kinesiske restauranter i København, hvor vi kan fejre Dragens År?

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Foto: Ikke oplyst

Stig Skovlind på Copenhagen Songwriters Festival

Stig Skovlind på Copenhagen Songwriters Festival

Foto: Ikke oplyst

Mathias Heise Quadrillion til Lyngby Live

Mathias Heise Quadrillion til Lyngby Live

Foto: Ikke oplyst

Stig Skovlind på Bjergtrolden i Roskilde

Stig Skovlind på Bjergtrolden i Roskilde

Foto: Ikke oplyst

Soulful Tuesday på Mojo Blues Bar med Mathias Heise Quadrillion

Mathias Heise Quadrillion på Mojo

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester