I Kødbyen er åbnet en lille take-away, som hele dagen sælger morgenmad, som kineserne køber den på gaden i Beijing og det nordlige Kina: En nybagt pandekage på dej af mungbønner, som man slår et æg ud på, som fordeles på pandekagen. Ovenpå lægger man to you tiao, som er friturestegt dej i lange stænger. Til sidst får pandekagen en gang chilisauce og et drys forårsløg, før den lægges sammen og serveres i et foldet stykke papir, som man kan spise af, mens man går.
Det giver plads til en kop varm soyamælk i den anden hånd, som sødes efter behag. I løbet af en pandekages tid kommer flere kinesere ind og får en varm soyamælk og en you tiao eller en pandekage og køber nudler og bønnespirer eller kimchi (asiatisk surkål) med hjem. Den kvindelige kok forklarer, at mange kinesere savner den traditionelle kinesiske morgenmad, i de år de arbejder i Danmark, og da Jin Lan er det eneste sted, de kan få den, kommer de ofte her. Jin Lan har et par borde, du kan spise ved, men er ikke en restaurant. Kun det røde flag udenfor røber, at her ligger en biks som er åben.
Hvad: Jin Lan v. Shulan Yuan
Hvor: Flæsketorvet 43, Kødbyen
Hvornår: Alle dage kl. 10-19
Af L.Smith19/01/12, 15:06
Hvorfor ikke Lai Hoo?
Hvorfor ikke opfordre folk til det bedste, når vi nu har så mange rigtig gode kinesiske restauranter i København, hvor vi kan fejre Dragens År?