Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/02/12

De 5 fashionable

  • Umami er trods nogle år på bagen stadig en af de absolut mest fashionable restauranter i byen. Foto: Ditte Valente

    Umami er trods nogle år på bagen stadig en af de absolut mest fashionable restauranter i byen.

    Foto: Ditte Valente
AOKs restaurant-redaktør Else Bjørn har fundet en håndfuld restauranter, hvor du ikke føler dig overdresset ligegyldig hvor stort skrud du ifører dig.

Læs også guiden: De fem til Wondercool

Sushi og gynger

Sticks'n'Sushi åbnede i september 2010 sin hidtil højest beliggende filial på 12. sal i Tivoli Hotel Foto: Else Bjørn

Elsker du cocktails, og vil du gerne spise let og lækkert og i en restaurant, som lige så godt kunne ligge i London eller en anden metropol, skal du bestille bord på Sticks’n’Sushis restaurant på toppen af Tivoli Hotel.

Godt nok ligger Tivoli-hotellet i ingenmandsland på Kalvebod Brygge og er kitschet på en Disney-agtig facon, men når du træder ud af elevatoren på 12. sal, går du ind i en funky restaurant, der er en arkitektonisk oplevelse for hvert hjørne, du runder.

F.eks. kan du i bedste japanske stil spise sushi, sticks og asiatiske småretter på gulvet uden fodtøj og bagefter drikke kaffe i en gynge med udsigt til byens lys. 

Læs også guiden: De 5 gode sushibarer

Priserne er de samme, som når du bestiller sushi som takeaway fra en af de andre filialer, så und dig selv en flaske champagne – de er rimeligt prissat.

Hvad: Sticks’n’Sushi på Tivoli Hotel
Hvor: Arni Magnussons Gade 2, Kbh. V, tlf. 88 32 95 95
Hvornår: Søn.-tors. kl. 11-22, fre.-lør. kl. 11-23.
Baren er åben til kl. 24, tors. til kl. 01 og fre.-lør. til kl. 02

Et italiensk kys

Foto: Erik Refner

Bacino betyder et lille kys på italiensk. Bacino er også den mest ambitiøse restaurant i Custom House, som er et restaurantkompleks i den tidligere toldbod i Havnegade indrettet af Terence Conrans designere.

Om dagen er restauranten badet i lys. I en tid hvor mange restauranter sparer på komforten, sidder du godt og mageligt her i Eames-stole ved borde dækket med hvid dug og damask-servietter.

Her kan du spise fire italienske retter til 500 kroner i en international og kosmopolitisk stemning kombineret med indbegrebet af København: havnen og vandet.

Får menuen på torsk i papillot, ravioli med and, vildsvin, fennikel og polenta og mandarin-creme til dessert dine tænder til at løbe i vand, er det en god idé at bestille bord, for der bliver rift om Eames-stolene i modeugen.

Før og efter middagen kan du drikke cocktails i baren. Onsdag 1. februar til lørdag 4. februar sørger dj Carl Emil for lounge-stemning i baren.

Hvad: Bacino
Hvor: Custom House, Havnegade 44, Kbh. K, tlf. 33 31 01 30
Hvornår: Man.-lør. kl. 18-22.
Baren er åben til kl. 24 man.-ons. Til kl. 01 tors. og kl. 03 fre.-lør.

Råt i Kødbyen

Foto: Torben Christensen, Scanpix

Kødbyen er byens hipster-hangout og et godt sted at spise, hvis du vil drikke drinks eller i byen med de unge bagefter. Holder du af den rå stil, kan du i Fiskebaren spise østers fra Marennes i Frankrig og Limfjorden, knivmuslinger fra Nordsøen og tatar af ørred fra Sønderjylland i et beton-råt lokale uden fimset komfort som duge.

Holder du af den rå stil, kan du i Fiskebaren spise østers fra Marennes i Frankrig og Limfjorden, knivmuslinger fra Nordsøen og tatar af ørred fra Sønderjylland i et beton-råt lokale uden fimset komfort som duge, polstring og ryglæn.

Læs også guiden: De 5 i fiskenes tegn

Foretrækker du din fisk tilberedt, er Fiskebarens fish’n’chips af letrøget lyssej fra Østersøen, friterede kartofler fra Gotland og en rå remoulade til 100 kroner et must. 

Den er beskrevet som en mellemret, men er du ikke gammelsulten, kan den sammen med en forret gøre det ud for et lille måltid.

Billigste hovedret er muslinger til 145 kroner, men Fiskebaren har også en bøf til kødæderen og en grøn ret til vegetaren. Er du ikke i humør til at gå hjem eller gå videre bagefter, er baren åben til kl. 03 i weekenden.

Hvad: Kødbyens fiskebar
Hvor: Flæsketorvet 100, Kødbyen, tlf. 32 15 56 56
Hvornår: Tirs.-lør. kl. 18-23. Baren til kl. 24 tirs.-tors. Fre.-lør. til kl. 03

Esplanaden á la Paris

Foto: Else Bjørn

Bistro BohemeEsplanaden er stedet, hvor du kan møde det bedre borgerskab, som mødes til frokost eller til en middag. Navnet bistro er lidt misvisende, for Boheme er ikke en lille familierestaurant, men en stor restaurant i to etager i indrettet i frankofil brasserie-stil tilsat lidt dansk blok-stearinlys-hygge og et blødt flatterende lys, som man først forstå betydningen af, når man er fyldt de 40.

Navnet bistro er lidt misvisende, for Boheme er ikke en lille familierestaurant, men en stor restaurant i to etager i indrettet i frankofil brasserie-stil tilsat lidt dansk blok-stearinlys-hygge og et blødt flatterende lys, som man først forstå betydningen af, når man er fyldt de 40.

Her er masser af plads til selskab, men bestil i god tid, for både beliggenheden og servicen gør Bistro Boheme til oplagt sted at mødes, når man er i Kongens Nytorv/Kastellet-enden af byen. 

Priserne matcher de veletablerede gæsters økonomiske formåen: Forretterne begynder ved en lille 100-krone, og hovedretterne – som er både fisk og mere maskuline kødretter – koster 175-280 kroner.

Hvad: Bistro Boheme
Hvor: Esplanaden 8, Kbh. K., tlf. 33 93 98 44
Hvornår: Man.-ons. kl. 11.30-24, tors. kl. 11.30-01, fre.-lør. kl. 11.30-02

For city-prinsesser

Foto: Ditte Valente

Umami, som åbnede i 2008, var byen første designrestaurant, der lignede noget, du havde set i London og N.Y., og før Prinsesse Mary blev mor til fire, var det her, hun gik i byen med veninderne.

I vinduet mod facaden hænger et gardin fra gulv til loft i plexiglas som skærm mod nysgerrige blikke fra gaden. Gulvet er af valnøddetræ, bordene af ibenholt og stolene stærkt orange. En trappe fører op til en gangbro med plexiglas vægge, som giver opmærksomme gæster i baren godt udsyn til dameben, når en gæst i kort kjole passerer sushibaren ved det åbne køkken på 1. sal.

Følger du den træbeklædte gang, åbner restauranten sig for enden som en elegant hule. Køkkenet er japansk/fransk og sushimenuer fås fra knap 200 kroner. Baren har et innovativt cocktailkort.

Hvad: Umami
Hvor: Store Kongensgade 59, Kbh. K, tlf. 33 38 75 00
Hvornår: Køkkenet er åbent man.–tors. kl. 18–22, fre.–lør. kl. 18–23

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester