Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 21/01/13

De 5 børnevenlige restauranter

  • Foto: Foto: Jakob Dall Foto: Foto: Jakob Dall
København byder på rigtig mange børnevenlige cafeer, hvor man uden problemer kan medbringe de yngste. Sværere er det at finde restauranter, hvor børn er velkomne ved middagsbordet. AOK har udvalgt 5 gode restauranter, hvor du får lækker mad og kan tage hele familien med til bords - hvis bare du husker, at der også skal tages pænt hensyn til nabobordene.

Osteria del Grappolo Blu

Vester Farimagsgade 37
1606 København V

Italiensk spisested for alle aldre

Foto: PR

Et Osteria er et italiensk spisested, hvor fokus ligger på at have en fast tilstrømning af gæster frem for kun at dyrke det kræsne gourmet-publikum. Et afslappet sted, hvor maden er veltillavet og atmosfæren uformel og hyggelig. Sådan et sted er Osteria del Grappolo Blu, der er anbefalet i Michelinguiden og nabo til gourmetrestauranten Il Grappolo Blu.

Begge restauranter ejes af Alfredo Franco og May-Britt Franco Koed, og på Osteriaet kommer børnene i absolut første række. “Børn er vores drivkraft, og de må også gerne komme ud og lure i køkkenet, for restauranten er på børnenes præmisser - ligesom i Italien,” forklarer May-Britt Franco Koed.

Gustavs Bistro og Butik

Classensgade 11A
2100 København Ø

Halv portion til den halve pris

Gustav Vilholm er manden bag Gustavs Bistro og Butik på Classensgade. Foto: PR: Tom Ingvards

Halve portioner til den halve pris. Sådan er den enkle børnepris-politik på Gustavs Bistro på Østerbro, hvor godtfolk i alle aldre er velkommen. For børn skal lære at spise god mad, mener ejer Gustav Vilholm, der selv har tre børn. Han låner derfor gerne både højstole og tegnegrej ud til de yngste, så de voksne har mod på at slæbe hele familien ud til middag.

Gustav Vilholms målsætning med bistroen er, at den skal være et levested i et prisvenligt leje, hvor man kan komme forbi og spise franske klassikere, uden at ens bankrådgiver begynder at få koldsved på overlæben. Forretterne ligger på under 100 kroner og hovedretterne under 200 - eller tre retter for 300,- , så man kan hurtigt strikke et godt måltid sammen uden at brænde hele månedslønnen af. Specielt når der er halv pris til ungerne.

La Rocca

Vendersgade 23-25
1363 København K

Børnerum og lysekroner

Foto: PR

La Rocca i Vendersgade er en af byens gamle, velkendte italienske restauranter. Trods en luksuriøs indretning med et herskabeligt look og klassiske lysekroner i loftet er priserne overkommelige, og maden er ærkeitaliensk med et menukort, der byder på et bredt udvalg af autentiske italienske retter, som kan fås a la carte, som menuer eller som buffet.

Blandt gæsterne er mange forretningsrejsende, hotelgæster, stamkunder og … børn. For på La Rocca er de yngre og de yngste også inviteret til pastagilde, og når voksenselskabet bliver kedeligt, kan de smutte ind i et børnerum, der er særligt indrettet med miniaturemøbler, legetøj og tegnefilm.

Wagamama

Tietgentsgade 20
1704 København V

Asiatisk folkekøkken og mange unger

Restaurant Wagamama  Foto: Claus Bjørn Larsen

Der er gang i den ved langbordene på restauranten Wagamama, der ligger klos op af Tivoli (modsat hovedindgangen) og er det moderne, urbane svar på et asiatisk folkekøkken. For her smutter både unge, ældre, familier, pendlere, turister, københavnere og alt andet godtfolk forbi til en bid mad. Også børn. Mange børn. Her behøver man nemlig hverken hviske eller sidde musestille. Wagamama er en livlig, folkelig restaurant med højt humør, højstole til de yngste, pusleplads, ammehjørne, tegnegrej og balloner ved særlige festlige anledninger.

Wagamama er inspireret af Japans ramen-shops, som har eksisteret i over 200 år. Ramen er nudler serveret i suppe tilsat forskellige grøntsager eller kød og krydderurter. Der er dog meget andet end nuddelsuppe på menukortet, der blandt andet byder på risretter, karryretter, dim sum-lignende snacks og salater.

Der er dog udsigt til Tivoli inde fra restauranten, så man skal nok ruste sig til lidt plagen efter at komme ind i forlystelsesparken, hvis restaurantbesøget ikke inkludere et besøg i Den Gamle Have.

Noma

Refshalevej 96
1432 København K

Michelin og mange penge

Foto: PR

Den tostjernede michelinrestaurant Noma kan godt lide børn. Også som middagsgæster. Så er det slået fast. Men hvis du skal have familiens yngste med på verdens bedste restaurant og spise nordisk gourmetmad, så skal du være klar til at betale 1500 kroner for en menu til dem - her er ingen børnepriser. Til gengæld får de med garanti en historie, der er værd at fortælle om i skolen, for på Noma serverer de ikke bare kød og urter. Her kan man nemt rende ind i at skulle fortære en levende reje til forret.

Det er dog ikke kun pengepungen, der bestemmer, om familien skal på Noma. Det er nemlig ualmindeligt svært at få bord. Når en ny måned begynder, og bookingsystemet åbner til den efterfølgende måned, får Noma rask væk 100.000 forespørgsler, og samtlige pladser er udsolgt på godt 20 minutter. Der er dog håb, hvis I er fleksible og kan komme med kort varsel både frokost og aften, for så kan I blive skrevet på Nomas venteliste, hvor I bliver ringet op, hvis restauranten får et sjældent afbud.

 

Det mener brugerne..

børnevenlig

i 35 år har restaurent QUATTRO FONTANEi guldbergsgade været den mest børnevenlige og med flest børnestole men det er ikke en latte restaurent men en familie restaurent hvor bedstefar også er velkommen

 

Stick'n'sushi

Jeg synes også at Stick'n'sushi skal nævnes som en børne venlig restaurant.

Der er et menu kort til dem, farver kommer straks på bordet, og ikke mindst er de super til at komme med børnenes mad hurtigt og ofte før de voksnes, dvs. det er lidt nemmere efter at få lidt ro til selv at spise.

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register