Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/11/12

De 5 alternative julefrokoster

  • ITALIENSKE GUIDE. DIVERSE ANTI PASTI. Foto: BJARKE ØRSTEDITALIENSKE GUIDE. DIVERSE ANTI PASTI. Foto: BJARKE ØRSTED
Kan du ikke klemme én karrysild mere ned, er lun fiskefilet ikke lige din favoritspise, eller gider du ikke lede efter flere mandler i risalamanden? Så fortvivl ej. December byder ikke kun på traditionelle danske julefrokoster. AOK har fundet fem julede alternativer til det klassiske julebord.

BrewPub København

Vestergade 29-31
1456 København K

Jul med øl

Foto: PR

Helt anderledes end den traditionelle danske julefrokost er den ikke. Og dog. For BrewPub København lever op til sit navn og har tilsat øl i stort set alle retter. Baren og restauranten med eget mikrobryggeri og et stort udvalg af øl byder således på en bugnende juleanretning, der blandt andet serverer maltbrød. Naturligvis.

Derudover kan gæsterne prøve madkræfter med hjemmelavede stegte sild på en lage af BrewPubs malteddike & humle, humle-gravad laks, hjemmelavet hønsesalat med ale-glaserede champignon og bacon, pølser fremstillet med porter fra Bryggeriet, langtidsstegt ølmarineret svinebryst, risalamande med danske kirsebær marineret i bryggeriets mørke overgærede juleøl justeret med vanilje – og meget mere. Om man bliver fuld af maden, melder historien intet om, men man skal nok kunne lide øl.

Bemærk: Minimum 10 personer for juleanretningen, så du må hive vennerne med til øl-mad.

Hvad: BrewPub København
Hvor: Vestergade 29-31, Kbh. K.
Hvornår: Man-lør kl. 12-22
Pris: 345 kr. pr. person.

Umami

Store Kongensgade 59
1264 København K

Jul på japansk

Foto: PR

Hvis du vil rigtig langt væk fra dansk jul, så er Umami et godt bud. Det øjeblik man træder ind af døren i Store Kongensgade, bliver man teleporteret til både Japan og New York. I hvert fald mentalt. Indretningen er nemlig stadigvæk et moderne kapitel fra de trendy modeblade, og maden har også den smukke japanske æstetik over sig.

I julemånederne forsøger Umami at bygge bro mellem traditionel vestlig jul og asiatisk velsmag, og har derfor and på menuen, men i udgaver og med tilbehør, man ikke finder på vores breddegrader. Hvis du rigtig er i gavehumør, så bestil Omakase menuen, hvor kokken får fuldkommen frie hænder til at forkæle dine smagsløg, og man er garanteret en ægte julefest i munden.

Hvad: Umami
Hvor: Store Kongensgade 59, 1264 Kbh. K.
Hvornår: Man–tors 18 – 22, fre-lør 18–23.
Pris: Omakasemenu 750 kroner, men man kan også slippe billigt med a la carte bestillinger.

Osteria del Grappolo Blu

Vester Farimagsgade 37
1606 København V

Jul på italiensk

Foto: PR

Det velrenommerede italienske spisested Osteria del Grappolo Blu på Vesterbro byder gæsterne på italiensk julemiddag. Det kræver et dybere greb i lommen, men så får man også ti antipasti og seks retter til at vedligeholde juleflæsket. Osteriaet tilbyder to forskellige julemiddage.

Begge har fisk på menuen, som det sig hør og bør i en italiensk julemiddag, begge har trøffel i en ret (hvid trøffel i den dyreste menu og sort i den billigste) og begge slutter af med en varm æble- og kanelsouffle serveret med is.

Hvad: Osteria del Grappolo Blu
Hvor: Vester Farimagsgade 37, Kbh. V.
Hvornår: Man-lør kl. 18-24
Pris: 750-980 kr. pr. person.

Nimb Brasserie

Bernstorffsgade 5
1577 København V

Jul på fransk

Foto: PR

På Nimb Brasserie i Tivoli kan I ønske hinanden en ’Joyeux Noël’, for her er de danske sild udskiftet med franske lækkerier. Med udsigt til Tivolis magiske russisk-skandinaviske juleunivers er der skruet helt op for julestemningen på Nimb. Også på tallerknerne. Serveringen er bare fransk i stedet for dansk.

Nimb Brasserie byder blandt andet på den ærkefranske foie gras terrine, stegt andebryst og clafoutis med figner og vaniljeiscreme.

Hvad: Nimb Brasserie
Hvor: Bernstorffsgade 5, Kbh. K
Hvornår: Frokost: Man - søn kl. 12 - 15.30, Middag: Man - søn kl. 17 - 24
Pris: 395 kr. pr. person

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register