Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/01/12

De 4 sunde

  • Caféen Lækkerier i Borgergade Foto: Jeppe Michael JensenCaféen Lækkerier i Borgergade Foto: Jeppe Michael Jensen
  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
  12  
Du og din krop har fortjent at blive forkælet. Se her, hvor du går hen i byen, når du vil spise og drikke med god samvittighed.

Guiden er skrevet i 2012. Opdateret i 2013.

Vitaboost i Torvehallerne

Frederiksborggade 21
1360 København K

Vitaminindsprøjtning hos Vitaboost i Torvehallerne

Foto: Else Bjørn

Torvehallerne er andet end foie gras og skønne kager. Et af de sunde alternativer til Gorms fristende pizzaer og Ma Poules confit de canard-sandwich, er juicebaren Vita Boost i hal 2 tættest på Nørreport. Har du endnu ikke opdaget den, er det sandsynligvis fordi du har været draget af de smukke kager hos Sweet Valentine og derfor har stået med ryggen til Vita Boost.

Vil du forkæle dig selv med en lækker frokost eller aftensmad to go, så prøv en wrap med kylling og lækkert fyld. Du kan få en spicy salat med i købet til 75 kroner. Trænger du til et energi- og ingefærkick, skal du vælge pre-workout juicen, som de kalder smoothie og ud over et ordentligt spark ingefær indeholder grape, appelsin, æble og mynte. Juicen er svær at transportere - især hvis du er på cykel - så drik den mens du går rundt og kigger på Torvehallernes andre fristelser - f.eks. Cafe Rosa øko-kager.

Hvad: Vitaboost i Torvehallerne
Hvor: Hal 1, Frederiksborggade 21, Kbh K
Hvornår: Tir-tor 10-19, fre 10-20, lør 10-18, søn 11-17
Hvordan: Smoothies fra 38 kr., wraps fra 45 kr., salater fra 50 kr.

Mere saft
Vita Boost har også en filial på Godthåbsvej, som åbnede i 2007
Guide fra 2009: De 5 juicebarer

Lækkerier i Borgergade

Borgergade 17 F
1300 København K

Lækkerier i Borgergade

Kokken John Lesley er født i Chile, bor i Danmark, har arbejdet på Era Ora og Acquamarina og åbnede i sommeren 2011 den øko-glade takeaway-café Lækkerier i Borgergade. Foto: Else Bjørn

Væggen er en stor grøn skov. Ved den brede bar langs facadevinduet har du både plads til den bærbare og til din tallerken med salat, rugbrødssandwich eller en kop med økologisk kaffe fra Sydamerika, som er ristet i Firenze og tilsat dansk øko-mælk. Betjeningen er venlig, selvom her oftest er ventetid i frokosttravlheden.

Har du lovet din krop at forkæle den med sundere mad og flere fibre, er den lille, hyggelige cafe og take away ved navn Lækkerier i Borgergade et godt sted at begynde. Størstedelen af råvarerne er økologiske, priserne er rimelige, og du kan vælge mellem salat, store rugbrødssandwich, suppe og chili con carne.

Bag Lækkerier, som åbnede i sommeren 2010, står den tidligere Era Ora-kok John Lesley, som er født i Chile. Han har både sandwich med masser af kød og til vegetaren – og et udvalg af lækre, hjemmebagte kager, hvis du får lyst til at synde lidt ovenpå det sunde.

Hvad: Lækkerier
Hvor: Borgergade 17F, Kbh. K
Hvornår: Man-fre 8-17, lør-søn 10-20
Hvordan: Salat fra 35 kr., sandwich fra 45 kr.

Restaurant Radio

Julius Thomsens Gade 12
1632 København V

Alkoholfri på Radio ved Rosenørns Allé

På den første menu på Rado er en af forretterne kammusling, broccholi i flere stadier og grønne hyldebær-kapers. Foto: Else Bjørn

Tager du en pause fra et liv, hvor en flaske vin er mere reglen end undtagelsen, behøver du ikke at nøjes med vand, hvis du gerne vil ud og spise. Flere gode restauranter bliver opmærksomme på, at gæster, som ikke drikker alkohol, også skal have spændende oplevelser i glasset, når de går ud, og ikke blot en alt for sød saft på flaske.

På den nye, populære restaurant Radio, som Claus Meyer sammen med to unge kokke har åbnet overfor koncertsalen i det tidligere radiohus, kan du supplere dine retter med vinmenu eller en drikkemenu uden alkohol, som består af saft, der er blandet og sammensat, så de matcher retterne.

Man sidder tæt på Radio og har kun bordet i et afmålt tidsrum, men maden er i den grad et besøg værd, når du gerne vil opleve nymodens gastronomiske påhit gå hånd i hånd med velsmagen og nydelsen.

Hvad: Radio
Hvor: Julius Thomsens Gade 12, Frederiksberg, 25 10 27 33
Hvornår: Tir-lør 17.30-24 fre-lør 12-14
Hvordan: 3 retter 300 kr., alkoholfri drikke til 120 kr.

Få et økologisk vitamin-boost

Gammel Kongevej 113
1850 Frederiksberg C

Økologisk juice og raw food på Urtehusets cafe

Økologisk friskpresset juice og lækker sandwich med skinke hos Urtehusets cafe Raw & Rustic i maj 2011.   Foto: Else Bjørn

Man kan indimellem undre sig over, de høje priser på ikkeøkologiske smoothies og friskpresset juice. Det gælder også priserne på de mange bysmarte raw food-barer. På hjørnet af Gammel Kongevej og Alhambravej på Frederiksberg, ligger en lille cafe, hvor du kan få lækre, økologiske, friskpressende juicer, smoothies, små sandwich og lækre salater til priser, som er til at betale.

Raw & Rustic kalder helsekostbutikken Urtehuset sin hyggelige, lyse cafe med egen indgang og et par få borde, hvor du også kan få et stort udvalg af kaffe og teer. Regn med ventetid, for i bedste øko-hippie-stil er her ingen stress.

Du skal være heldig, hvis et af de få borde er ledige, men cafeen arbejder på at udvide, så fra februar/mart får Raw & Rustic op til 20 pladser og mere personale. Det kan betyde lidt højere priser, men lur mig om Urtehusets bliver dyrere end den ikke-økologiske Joe and the Juice-kæde.

Hvad: Raw & Rustic

Hvor: Gammel Kongevej 113, Frederiksberg

Hvornår: Man-tor 9.30-18.30, fre 9.30-19, lør 9-16, søn 10-16. Køkkenet lukket 30 min før.

Læs mere om Raw & Rustic på AOK

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register