Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/03/13

Dansk sushikok er verdens bedste

  • Dansk sushikok er verdens bedste. Pepe Anevski vinder titlen ved mesterskab i Japan.En dansk sushikok har givet japanerne lidt at tænke over. Pepe Anevski, der til dagligt kokkererer for gæsterne på restaurant Umami i København, vandt onsdag World Sushi Cup 2013. Foto: Steffen OrtmannDansk sushikok er verdens bedste. Pepe Anevski vinder titlen ved mesterskab i Japan.En dansk sushikok har givet japanerne lidt at tænke over. Pepe Anevski, der til dagligt kokkererer for gæsterne på restaurant Umami i København, vandt onsdag World Sushi Cup 2013. Foto: Steffen Ortmann
Sushi er japanernes mest berømte spise, men det er en dansk kok, der er verdens bedste til at lave den.

Pepi Anevski er til dagligt sushikok på Umami, og lever en forholdsvis stille tilværelse i køkkenet. Men det er nok slut nu. Han er nemlig blevet udråbt til verdens bedste sushi kok i det netop overståede VM i sushi, som fandt sted i Japan.

Læs også: Umami i øjenhøjde

Tidligere i år var Mr. Kazato, ejeren af AJSA, den eneste statsanerkendte sushiskole i Japan, på studietur verden rundt for at finde de udvalgte kokke, der skulle få lov til at dyste med om verdensmesterskabet. Og han fandt her i Danmark altså Pepi Anevski fra Umami og Noi fra Sushilovers i Torvehallerne.

De to skulle dyste mod 16 andre sushikokke hentet ind fra hele verden i en disciplin der hed "Den første ...", hvorfra deltagerne kunne tematisere over.

45 minutter havde kokkene til at lave to retter, og da risene var formet og fisken skåret, blev det altså Pepi Anevski, der blev hevet op på øverste trin af podiet til den store hyldest.