Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/10/13

Dansk restaurant kåret som Londons bedste

  • Her et billede fra afdelingen i Bredgade i København. Foto: Mikkel Møller JørgensenHer et billede fra afdelingen i Bredgade i København. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Endnu en dansk restaurant stryger til tops i international konkurrence.

Danske restauranter kan noget med at vinde titler. Noma lå som bekendt flere år øverst på verdens bedste restaurantliste, Umami har verdens bedste sushikok, Geranium har Europas bedste tjener i form af Søren Ledet, og nu stempler Mash også ind i det fine selskab.

Onsdag aften blev det nemlig afsløret, hvem der ville vinde prisen som årets restaurant ved Lifestyle Awards 2013. Der var 16 nominerede i konkurrencen, som blev afholdt for fjerde år i træk.

Læs mere: Nyåbnet bistro er Københavns største

Og Mash London løb altså med sejren i sit første konkurrenceår. Det er nemlig restaurantens jomfruår i den engelske hovedstad efter de åbnede deres kæmpestore restaurant i Brewer Street i Soho med plads til 300 spisende gæster.

Francis Cardenau, som sidder med i ejerkredsen af Mash var da også en stolt mand, da AOK fangede ham.

"Det er fantastisk. Vi har erobret England med danske råvarer, det gør mig virkelig glad," fortæller han.

Læs mere: Nu åbner Christiansborg restaurant i tårnet

Også brancheforeningen var herhjemme hurtigt ude med en lykønskning:

"Det er intet mindre end fantastisk, at MASH har formået at markere sig så stærkt på så stort et marked med benhård konkurrence. Prisen er endnu et eksempel på, at det danske restauranterhverv kan noget helt særligt på internationalt niveau. Ikke alene, når det gælder gourmetmad, men også i udvikling af nye koncepter, der rammer en aktuel efterspørgsel i tiden. Stort tillykke til MASH," siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Der blev uddelt 20 forskellige priser til Lifestyle Awards 2013 i kategorier som bedste hotel, kaffebar, teatershow og andre populære sociale aktiviteter - meget ala AOKs egen 'Byens Bedste'.

Bag Restaurant Mash står Copenhagen Concepts, som også ejer Le Sommelier og Umami.