Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/03/12

Dansk kok kvalificerer sig til verdensmesterskabet

  • Foto: Le Fotographe Foto: Le Fotographe
Med en tredjeplads ved kokkemesterskabet Bocuse d’Or Europe har den danske kok Jeppe Foldager fra Søllerød Kro sikret sig en plads ved verdensmesterskabet Bocuse d’Or 2013.

Kokken Jeppe Foldager skal forsøge at gå i danske Rasmus Kofoeds fodspor, når han til januar næste år skal kæmpe om titlen »Verdens bedste kok«. Det blev en realitet, da Foldager onsdag kvalificerede sig til verdensmesterskabet Bocuse d’Or 2013 ved at kokkerere sig til en tredjeplads ved Bocuse d’Or Europe, som blev afholdt i Bruxelles. Den fine danske placering blandt 20 europæiske kokke lægger et vist pres på Søllerød Kros kok, som skal forsøge at forsvare Kofoeds og Danmarks titel.

Læs også: Se Michelins god-til-prisen-restauranter 2012

- En bronzemedalje stemmer da forventningerne til verdensmesterskabet. Når han kan komme på podiet nu, kan han også komme det i finalen, siger Berlingskes mad- og vinredaktør, Søren Frank, til Berlingske Nyhedsbureau. I to dage har kokkene knoklet i køkkenet for at blive blandt de 12, der gik videre til finalen, og en nordmand, Orjan Hohannessen fra Bekkjarvik Gjestgiveri, endte som nummer et, mens Sverige tog andenpladsen.

- Det vidner om, at Skandinavien er ret suveræn, når det gælder gastronomi. Vi er dygtige håndværkere, der går op i mad, siger Søren Frank. Han mener også, at Jeppe Foldagers præstation ikke bare er vigtig for at booste selvtilliden inden for kokkeverdenen, men den har også betydning for danskernes syn på madkulturen.

- Den her titel er med til at holde gryden og interessen i kog herhjemme. Det nurser den gastronomiske kultur i Danmark og stimulerer nye talenter, så vi bliver endnu bedre, lyder det fra Søren Frank.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer