Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/05/18

Dansk kaffefestival - med bønner fra hele verden

  • Foto: PR Foto: PR
Den kommende weekend er der basis for at drikke stærk kaffe og møde danske baristaer fra hele verden på årets kaffefestival.

For ægte kaffeaficionados er der basis for at lægge vejen forbi Valby fredag, lørdag og søndag i denne uge, hvor Dansk Kaffefestival 2018 har inviteret en række baristaer fra hele verden. De vil sørge for, at vi andre kan smage på kaffe i alle afskygninger. Den firdobbelte danmarksmester Søren Stiller vil også være til sted og klar til at skænke op til kaffetørstige.

The Coffee Collective, som er godt repræsenteret på den københavnske kaffescene, er repræsenteret med barista Mikaela Gervard, der i 2016 fik en andenplads til verdensmesterskabet. Medejer af Coffe Collective og tidligere verdensmester, Klaus Thomsen, siger i en pressemeddelelse:

»Det er fantastisk at se, hvad den danske kaffescene er blevet til. Vi startede selv med at riste kaffe ved Københavns lufthavn i et koldt skur, for nu at have fem caféer og
international anerkendelse. Vi glæder os rigtig meget til at se og smage alle de andre udstilleres kaffe, og glæder os
over fremgangen på den danske kaffescene, som vi meget gerne støtter.«

Spis brød til

Der afholdes også tre konkurrencer i filterkaffe, espresso og kaffesmagning, og vinderne af hver disciplin kan efterfølgende deltage i verdensmesterskabet i deres respektive speciale, ligesom der er mulighed for at møde kaffeaktører på den danske scene. For eksempel den nyåbnede bager og kaffebar Andersen & Maillard, som er startet af Hans Kristian Andersen og tidligere Noma-kok, Milton Abel, mens Nomas lillebror, Restaurant 108’s kaffe- og vinbar, The Corner, står for mad og kolde drikke til besøgende, blandt andet med nye frokostretter.

»Både da jeg arbejde på Noma og nu hvor jeg har min egen restaurant, har jeg altid haft stor respekt for kaffe som en delikatesse, og jeg glæder mig rigtig meget til at servere vores pastries og mad for en masse kaffeinteresserede,« er Kristian Baumann, medejer og køkkenchef Restaurant 108 og tidligere souschef på Noma, citeret for at sige.

Udstillerlisten lyder i sin helhed: The Coffee Collective, Andersen & Mailliard, April Coffee Roasters, Bodum, Nordhavn Coffee Roasters, Clever Coffee, Kaffevaerk, Kristians Kaffe x Crem International, Etiopiske handelskvinder, Espressospecialisten The Corner Pop-up info Michelin-restaurantens, Restaurant 108’s kaffe- og vinbar

Hvad: Dansk Kaffefestival 2018
Hvor: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, Valby
Hvornår: 18., 19. og 20. maj.
Køb billet her