Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/04/17

Damindra

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Damindra på Gammelholm forener på fornem vis legelysten modernitet med substantiel sushitradition.

På hjørnet af Holbergsgade og Herluf Trollesgade ligger en af Københavns skarpeste japanere.

Restaurant Damindra åbnede i 2006 og ejes af Damindra Tillekeratne, deraf navnet.

Damindra er selv opvokset i Sri Lanka, hvor passionen for finere madlavning startede i hjemmet, hvor friske råvarer og spændende krydderier var omdrejningspunktet i familiens køkken.

Foto: PR

Herinde på restauranten anvendes de gode råvarer til en funky udgave af det moderne japanske køkken, der tilsyneladende er inspireret af selveste Nobu - og selvfølgelig også trækker tråde til hans hjemland Sri Lanka.

Inden restaurant Damindra åbnede i 2006 rejste Damindra Tillekeratne selv til Milano for at bo og lære af den japanske stjernekok Taka Nishimura, der på daværende tidspunkt var køkkenchef på Armani Nobu.

I den L-formede hjørnerestaurant kan man se Damindras japanske kokke arbejde i det åbne køkken iført den traditionelle hamachihovedbeklædning, og de demonstrerer et overbevisende greb om det eksperimenterende nye køkken, man skal f.eks. ikke bliver overrasket, hvis ens tallerken pludselig bliver antændt af tjeneren og står op med blå flammer.

Men man mestrer stadig også den traditionelle sushi, hos Damindra serveres stykkerne relativt store og med fuldt smæk på både pyntegenstande og smag.

Foto: PR

Og så til det tredje ben, som Damindras køkken står på ved siden af sushien og det moderne nobuiserede: det japanske mormorkøkken, hvor man kan møde de klassiske serveringer, som indfødte sukker efter.

Damindra er japansk slowfood i helstøbt balance mellem legelysten modernitet og substantiel tradition, med råvarer af højeste kvalitet behandlet nænsomt og præcist, og ikke mindst med vægten lagt på velsmag.

En smuk helhedsoplevelse med et velegnet og fornuftigt prissat vinkort samt en professionel servering, der for udenforstående grænser til det servile, men blot er udtryk for den særligt dedikerede asiatiske form for gæstfrihed og engagement i gæstens velbefindende.

Hvad: Damindra
Hvor: Holbergsgade 26, 1057 København K, tlf. 33 12 33 75
Hvor meget: Tastingmenu (750 kr.) samt en mere traditionel sushimenu 398 kr. eller Warm Selection til 445 kr.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester