Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/02/17

Cousins

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  12  
København har fået en fin café og interiørbutik i en.

Butikken ligner noget, der har fået lagt et delikat Instagram-filter permanent over sig. Cousins i Vendersgade byder på kombinationen af café, interiør og blomster. Alt, hvad du finder i butikken, kan du købe med hjem.

Kaffekoppen du drikker din cortado af, puden der ligger på bænken du sidder på, og bænken du sidder på er også til salg. Alt i butikken har et prismærke.

Men der er hyggeligt hos Cousins. Det føles ikke som om, du sidder i en møbelbutik, men i en smagfuldt indrettet café.

Cousins består af tre elementer: Interiørbutik, blomsterbutik og café.

Bæredygtighed er i fokus over hele linjen, men særligt i interiørdelen. Træmøblerne er importeret fra Indien. En indisk familie bygger borde, bænke skabe og kommoder af gamle trælofter, gulve og andet træ der trænger til fornyelse.

De bæredygtige møbler er suppleret af forskelligt boligtilbehør. Der er keramik fra Japan, Frankrig og Danmark, og der er håndvævede håndklæder fra Tyrkiet, og uldplaider fra Portugal. Du kan få alt lige fra æggebægre til potteskjulere, borde og skabe. Priserne varierer meget. Fx koster en urtepotteskjuler fra 29 kr. mens et fire meter langt og unika plankebord kan fås for 17.000 kr.

Selvom møblerne kommer fra store dele af verden, så er udtrykket nordisk og lyst. Butikken er lys og indbydende og husede før et gammelt vaskeri.

Blomsterne følger sæsonens skiften, og her er både planter og friske blomster.

Økologisk menukort med den oblikatoriske avocadomad

Menukortet er vegetarisk, og der er også serveringer, der er veganske. Alt er økologisk. Man kan få forskellig slags kage til kaffen eller teen, og så er der friskpresset juice.

Morgenmaden er simpel og starter ved 30 kr. Brunchtallerknen koster 89 kr. og består bl.a. af yogurt med musli, croissant, brød æg og meget andet.

Til frokost er der salater, wraps eller den yderst populære avocadomad til 49 kr. Cousins udgave består af rugbrød med avocado, ricotta, saltede hakkede mandler, forårsløg, karse og revet citronskal.

Cousins er ejet af to fætre, og det er også drengenes familierelation, der har lagt navn til butikken.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.