Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/01/13

Copenhagen Cooking indtager København

  • Foto: Torkil Adsersen Foto: Torkil Adsersen
CopenhagenCooking byder på mere end 70 arrangementer, der enten smager af mad, handler om mad eller ligner mad. Se nogle af de bedste her.

Få to kilo muslinger gratis

Foto: Blåt Guld, PR.

Hovedpersonen i dette års Copenhagen Cooking er blåmuslingen, så hvad er mere oplagt end, at man selv får muligheden for at prøve at lege med den smagfulde delikatesse. En række gavmilde fiskehandlere har slået sig sammen og besluttet, at hvis man virkelig skal gøre en forskel, så må man starte med gaver. Derfor forærer de 600 kilo blåmuslinger væk i hele februar måned - ganske gratis.

Intet her i livet er dog helt gratis, heller ikke blåmuslinger, så der er et lille aber dabei. Og et godt et af slagsen. For at få udleveret de to kilo blåmuslinger skal man nemlig deltage i ’Den gyldne madleg’.

Legen er simpel og går ud på, at du via hjemmesiden, der er nævnt herunder, inviterer en gruppe venner eller familie på en dejlig blåmuslinge-middag. Hvis du får mindst fire til at acceptere din invitation (de skal klikke ind på hjemmesiden og melde deres ankomst), så er blåmuslingerne dine.

Der bliver uddelt 600 kilo blåmuslinger i alt - to kilo per mand, og når der ikke er flere, så er der ikke flere. Blåmuslingemiddagen skal afholdes mellem 26. februar og 9. marts for at gælde i legen, og der er åbent for tilmeldinger fra 1. februar og frem til 22. februar.

Hvad: Den gyldne madleg
Hvor: Hjemme hos dig selv
Hvornår: Mellem d. 26. februar og 9. marts
Hvor meget: To kilo blåmuslinger er gratis
Hvordan: http://blaatguld.ilikeapp.dk/Teasers/blaatguld/

Torvehallerne

Frederiksborggade 21
1360 København K

Blåmuslinge Bonanza

Foto: Marie Hald

En blåmusling er en lækker lille snack, der ligger inde i en skal. Derfor er det også helt naturligt, at der inde i Copenhagen Cooking festivalen ligger en lille snack i form af sin egen lille festival. Den hedder Blåt Guld, og den handler udelukkende om de små havdyr. Den første weekend i februar begynder denne minifestival på Israels Plads lige ved siden af Torvehallerne. Og som gode naboer så deltager Torvehallerne selvfølgelig i festen. De går faktisk med egne ord: Blåmuslinge-bonanza.

I front for Blåmuslinge Bonanza’en står torvets fiskehandlere, Fiskerikajen og Hav.dk selvfølgelig klar til at fylde de handlendes indkøbsposer med friske blåmuslinger til spotpris.
De suppleres bl.a. af et showkøkken midt i hal 1, hvorfra talentfulde kokkeelever fra Hotel & Restaurantskolen samt nogle af torvets egne dygtige huskokke, såsom Martin ”Guf” Rasmussen, vil trylle med smagsprøver på blåmuslingen. Alle tre dage vil der være blåmuslinger næsten alle vegne og masser af gratis smagsprøver.

Hvad: Blåt Guld: Blåmuslinge Bonanza
Hvor: Torvehallerne, Frederiksborggade 21, 1360 København K
Hvornår: Fredag d. 1. januar kl. 10-20, Lørdag d. 2. februar kl. 10-18 og søndag d. 3. februar kl. 11-17
Hvor meget: Gratis
Hvordan: www.blaatguld.dk

Københavns Havn

København 1
1250 København K

Blåt Guld: Gastro Cruise

Foto: Sigrid Nygaard

Blåmuslingen lever som bekendt i havet, så hvad kunne være mere naturligt end at hylde den så tæt på sine naturlige omgivelser som muligt? Hver lørdag i februar kan man kombinere en sejltur op og ned gennem de københavnske havneløb med oplevelsen af ikke mindre end seks forskellige restauranters signaturretter med blåmuslinger. En blåmusling pub-crawl så at sige. De seks restauranter ligger selvfølgelig alle lige ved det vuggende vand og er Restaurant Søren K, Bojesen i Operaen, M/S Amerika, Pier 5 at the Mariott, Restaurant Viva og Lumskebugten, og planen er at sejle fra sted til sted i en overdækket kanalrundfartsbåd, lave et hurtigt stop hvert sted, høre om tankerne bag hver enkelt ret og sætte den til livs med nøje tilpassede drikkevarer. Der udbydes 280 billetter over hele februar, og skulle vinteren gå i permafrost og tilfryse havneløbet, så bliver turen i stedet gennemført i bus.

Hvad: Gastro Cruise
Hvornår: 2. februar, 9. februar, 16. februar og 23. februar 2013 kl. 13:00
Hvor: Københavns kanaler
Hvor meget: 375 kroner pr. person
Hvordan: www.blaatguld.dk

Madeleines

Refshalevej 163a
1432 København K

Mytilus Edulis

Foto: MoMuMat, PR

Madeleines Madlaboratorium er gået amok i blåmuslinger og inviterer til en helt særlig iscenesat madkulturel smagssystematiseret kunstoplevelse. Den thailandske måltidsdesigner Prang Lerttaweewit står bag en aften, hvor gæster kan hoppe ombord i en 99 m2 muslingebanke som en naturlig afslutning på minifestivalen Blåt Guld. I Prangs opdagelsesunivers har alle muligheden for at teste muslingen i en uendelig række smagskombinationer, der er nemlig over 3000 ingredienser klar, så man burde kunne få stillet nysgerrigheden.

Hvad: Mytilus Edulis
Hvor: Madeleines Madteater, Refshalevej 163A, 1432 København K
Hvornår: 23. februar kl. 19:00
Hvor meget: 460 kroner
Hvordan: Reservation gennem madbillet.dk

Copenhagen Dining Week 2013

Foto: Torkil Adsersen

En af de seneste års allerstørste succeser under Copenhagen Cooking har været Copenhagen Dining Week. Deres let forståelige og bredt appellerende koncept er egentlig meget simpelt. De har simpelthen samlet nogle af de bedste restauranter i København, som alle serverer en 3-retters menu til 200 kr., hvilket ligger et godt stykke under den pris, man normalt skal betale. På den måde kan alle få lov til at få sig en madoplevelse, også selvom man måske ikke normalt kaster penge efter restauranter. Copenhagen Dining Week satser denne gang på at kunne præsentere op mod 100 kvalitetsrestauranter, så der vil være noget for enhver smag.

Hvad: Copenhagen Dining Week
Hvor: 100 forskellige restauranter i København
Hvornår: 11.-17. februar 2013
Hvor meget: 200 kroner for tre retter
Hvordan: Læs mere på www.diningweek.dk

Nordatlantens Brygge

Strandgade 91
1401 København K

MAD Mondays

Foto: PR-foto

Hvad er mad? Eller måske endnu mere spændende, hvad er god mad? Der er masser af forskellige argumenter, der kan kastes i debatgryden, for dagens ret den 25. februar dag hedder kort og godt madkultur.

MAD Mondays er et nyt initiativ fra folkene bag det årlige MAD Symposium med en hvis Rene Redzepi som frontløber: De sparker en månedlig, uformel komsammen for folk, der brænder for at debattere madkultur i gang under Copenhagen Cooking. Denne aftens arrangement stiller spørgsmålet ‘Hvad er kreativitet?’. Gennem en række oplæg fra bl.a. kokken Erwin Lauterbach og kunsteren Tal R forsøger de at gøre os alle sammen klogere på kreativitetens væsen og åbne op for en diskussion med publikum.

Denne første udgave afholdes på Nordatlantens Brygge. Arrangementet er gratis, og der er også øl fra Mikkeller og hjemmelavet suppe på programmet. Arrangementet foregår for øvrigt på engelsk.

Hvad: MAD Mondays
Hvor: Nordatlantens Brygge. Indgang fra Strandgade 91, 1. sal
Hvornår: 25. februar 2013 kl. 16:30-19.00
Hvor meget: Gratis. Hvordan: Tilmelding nødvendig på madfood.co

Pop-upperne

Foto: Marie Hald

Pop-up restauranter og guerilladining er blevet det helt store tilløbsstykker i København. Chancen for at opleve unikke spiseoplevelser i anderledes former har i den grad lokket gæster til. Derfor er der selvfølgelig også flere af disse skæve, skøre og udfordrende madkoncepter under Copenhagen Cooking.

Drengene fra I’m a Kombo har deres The Social Act, en spiseoplevelse, hvor selskabet spiller en stor rolle. De afholder d. 22. og 23. februar middag på Designmuseet kl. 19.30, og kodeordene er interaktion, funktion og innovation. Man ved aldrig, hvad man skal forvente fra I’m a Kombo, men en uge inden eventen modtager man en pakke, hvori der er en opgave, som skal løses. And so it begins...

Der er også modeuge i København, og folkene bag Silver.spoon har derfor udarbejdet den kreative - The Dirty Model Edition. Her kan man 2. februar kl. 18.15 på en hemmelig location opleve den traditionelle runway kollektion blive erstattet med en kulinarisk fortolkning af Copenhagen Fashion Week. De belyser og ironiserer over branchens mest berygtede og kontroversielle stereotyper.

Gutterne fra Rødder afholder også en middag. Den bliver afholdt d. 16. februar kl. 18.00 på et sted, som indtil videre er hemmeligt. Hvad der ikke er hemmeligt er, at aftenen kommer til at stå i bæredygtighedens tegn med masser af lokale råvarer. Og så kommer der vist også til at være masser af jazz til øregangene.

Billetter og mere information på copenhagencooking.dk

Bella Center

Center Boulevard 5
2300 København S

De bedste af de bedste

Foto: Scanpix

Årets kok er en af den slags titler, de fleste kokke ville give højre arm for at vinde. Igennem historien har topkokke som Rasmus Kofoed, Ronny Emborg og Allan Poulsen stået øverst på sejrskamlen, når prisen blev uddelt. Ud over den store ære tilfalder der også en kontant pengepræmie på 30.000 kr. Og man kan som tilskuer få lov til at følge kokkene arbejde på aller tætteste hold. Det foregår i Bella Center d. 24. februar, når de ti udvalgte finalister skal pochere, koge og stege sig til titlen. Det benhårde dommerpanel består i år blandet andet af: Thomas Rode Andersen fra Kong Hans Kælder, Bo Jacobsen fra Restaurationen og Rasmus Kofoed fra Restaurant Geranium. Samtidig med årets kok konkurrencen bliver også årets bedste tjener fundet.

Hvad: Årets kok og årets tjener
Hvornår: 24. februar kl. 10.00 til 18.00
Hvor: Bella Center, Hal H, Center Boulevard 5, 2300 København S
Hvor meget: 200 kroner
Hvordan: Registrering på www.copenhagenfoodfair.dk

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Clockwork

Ny Cirkus Festival - Sisters

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Foto: Ikke oplyst

Hyperaktiv vildskab under blafrende teltdug

Ny Cirkus Festival - Risque Zéro

Foto: Ikke oplyst

Flyvefærdigheder, en romantisk western og en forsvunden hest

Ny Cirkus Festival - Miss Dolly

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester