Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/10/13

Clou

Clou

Borgergade 16
1300 København K

Åbningstider

Tirsdag - lørdag 17.30-24, køkkenet lukker kl. 22

Kontakt

36163000
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Dansk - nyt

Fransk/dansk

Gourmet

 

 

 

  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
Brødrene Berntsen og den rå elegance.

Gastronomien blomstrer i Borgergade, og i oktober 2012 slog brødrene Jonathan og Alexander K. Berntsen, tidligere kendt fra Berntsens Ballade på Vesterbro, dørene op til Clou - en totaloplevelse for livsnydere med hang til gennemførte spiseoplevelser.

Selvom restauranten kan være nem at overse, består Clou af hele 3 forskellige elementer: en vinbar, en decideret gourmetrestaurant, samt en velassorteret vinhandel, hvor de særligt udvalgte flasker kan købes med hjem for priser helt ned til 30-40 kr. Med tiden er planen dog, at vinbutikken skal flyttes online, ikke mindst for at skabe mere plads i de små men højloftede lokaler, som ofte (og på ellers charmerende vis) domineres af vinkasser stablet i svimlende højder.

I det ene af restaurantens to lokaler finder du vinbaren, som består af 3 gigantiske borde med jernben udført af Kvindesmedien på Christiania, og Alexander og Jonathan har selv stået og tæsket løs på de store røgede egetræsplanker med motorcykelkæder, for at få det helt rigtige look. En råhed, der står i skærende kontrast til de nænsomt opdækkede borde i spisesalen lige ved siden af, hvor sølvglimtende servietringe og skarpt foldede servietter vidner om stedets høje niveau - for ikke at nævne den imponerende Champagnekøler, der hver aften fyldes med 120 kilo is og bobler af højeste kvalitet.

Generelt er kontrasten mellem det rå og det elegante et gennemgående tema på Clou, og det eneste, der adskiller vinbaren fra restauranten, er et sæt franske dobbeltdøre, som, ved nærmere eftersyn, viser sig at være et kæmpe metalgitter - her får fadeburet en helt konkret betydning. Også selve restaurantens navn bærer denne dobbelthed i sig, for på fransk er "clou" et søm, man banker på plads i en træbjælke, men på samme tid en given fortællings dramaturgiske højdepunkt. Netop det vil man gerne tilbyde gæsterne, fortæller de to herrer: "Aftenens højdepunkt fortalt på tallerkener og i glas".

Hvad kom først - maden eller vinen?

Ikke så overraskende hedder restaurantens store tasting-oplevelse således "Dagens Clou". Dette forsøg på et gastronomisk klimaks står i 1500 kr., men til den pris får du både Champagne, Amuse Bouche, 7 retter med tilhørende vinmenu, samt kaffe og petit fours. Som et kløgtigt træk kan du for 1300 kr. få samme tour de force men med halv vinmenu - til stor glæde for de, der gerne vil have den fulde oplevelse på en hverdag men også gerne kunne gå på arbejde dagen efter.

Madstilen er svær at definere, og man mærker tydeligt, at køkkenchef Jonathan har været vidt omkring hos både Hurtigkarl, Grønbech og i det franske grundkøkken. Det er hverken nynordisk, dansk eller fransk men noget helt fjerde, hvis fremmeste formål er at skabe både uventet forundring og afslappet madglæde.

Mens Jonathan styrer køkkenet, er brormand Alexander skarp på vinen, og i tilblivelsen af nye menuer vender de den gængse proces på hovedet: Alexander smager først på vinen, bryder den ned i nuancer og Jonathan finder herefter ingredienser, der spiller perfekt med vinen. Resultatet er en totaloplevelse, hvor hverken mad eller drikkevarer spiller andenviolin men altid er ligevægtigt i fokus.

Ønsker man en lidt mere casual aften, kan hele menukortet inkl. à la carte retter i prislejet 95-295 kr. også fås ved langbordene i vinbaren. Desuden tilbydes her et udvalg af mindre retter og snacks som ost, foie gras og ikke mindst udskæringer af en spøjs men yderst velsmagende ungarsk uldgris, der mest af alt ligner en krydsning mellem et vildsvin og en puddel. Priserne på mad i vinbaren starter ved 70 kr.

Clou har alt i alt plads til 70 gæster - heraf 30 i selve restauranten.

Læs Svend Rasmussen anmeldelse her

Bestil bord her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester