Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/01/15

Clou

Clou

Borgergade 16
1300 København K

Åbningstider

Tirsdag - lørdag 17.30-24, køkkenet lukker kl. 22

Kontakt

36163000
 

Køkkentype

Dansk - nyt

Fransk/dansk

Gourmet

 

 

 

  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
Brødrene Berntsen fik en Michelin-stjerne med Restaurant Clou i 2014.

Gastronomien blomstrer i Borgergade, og i oktober 2012 slog brødrene Jonathan og Alexander K. Berntsen, tidligere kendt fra Berntsens Ballade på Vesterbro, dørene op til Clou - en totaloplevelse for livsnydere med hang til gennemførte spiseoplevelser.

Et ægte højdepunkt

Sølvglimtende servietringe og skarpt foldede servietter vidner om stedets høje niveau - for ikke at nævne den imponerende Champagnekøler, der hver aften fyldes med 120 kilo is og bobler af højeste kvalitet.

På fransk er "clou" et søm, man banker på plads i en træbjælke, men på samme tid en given fortællings dramaturgiske højdepunkt. Netop det vil man gerne tilbyde gæsterne, fortæller de to herrer: "Aftenens højdepunkt fortalt på tallerkener og i glas".

Hvad kom først - maden eller vinen?
Ikke så overraskende hedder restaurantens store tasting-oplevelse således "Dagens Clou". Dette forsøg på et gastronomisk klimaks står i 1500 kr., men til den pris får du både Champagne, Amuse Bouche, 7 retter med tilhørende vinmenu, samt kaffe og petit fours.

Som et kløgtigt træk kan du for 1300 kr. få samme tour de force men med halv vinmenu - til stor glæde for de, der gerne vil have den fulde oplevelse på en hverdag, men også gerne kunne gå på arbejde dagen efter.

Madtil uden dogmer
Madstilen er svær at definere, og man mærker tydeligt, at køkkenchef Jonathan har været vidt omkring hos både Hurtigkarl, Grønbech og i det franske grundkøkken.

Det er hverken nynordisk, dansk eller fransk men noget helt fjerde, hvis fremmeste formål er at skabe både uventet forundring og afslappet madglæde.

Mens Jonathan styrer køkkenet, er brormand Alexander skarp på vin, og i tilblivelsen af nye menuer vender de den gængse proces på hovedet: Alexander smager først på vinen, bryder den ned i nuancer og Jonathan finder herefter ingredienser, der spiller perfekt med vinen. Resultatet er en totaloplevelse, hvor hverken mad eller drikkevarer spiller andenviolin men altid er ligevægtigt i fokus.

Ønsker man en lidt mere casual aften, kan hele menukortet inkl. à la carte retter fås i prislejet 95-295 kr. Clou har alt i alt plads til 70 gæster.

Læs Svend Rasmussen anmeldelse her

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester