Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/03/15

Clou

Clou

Borgergade 16
1300 København K

Åbningstider

Tirsdag - lørdag 17.30-24, køkkenet lukker kl. 22

Kontakt

36163000
 

Køkkentype

Dansk - nyt

Fransk/dansk

Gourmet

 

 

 

  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
Restaurant Clou i Borgergade fik en sin første Michelin-stjerne i 2014.

Gastronomien blomstrer i Borgergade, og i oktober 2012 slog brødrene Jonathan og Alexander K. Berntsen, tidligere kendt fra Berntsens Ballade på Vesterbro, dørene op til Clou - en totaloplevelse for livsnydere med hang til gennemførte spiseoplevelser.

Selv om Alexander forlod projektet nogle år senere, formår brormand Jonathan stadig at holde den snorlige linje og tårnhøje kvalitet ved lige.

Et ægte højdepunkt

Sølvglimtende bestik og skarpt foldede servietter vidner om stedets høje niveau - for ikke at nævne den imponerende Champagnekøler, der hver aften fyldes med 120 kilo is og bobler af højeste kvalitet.

På fransk er "clou" et søm, man banker på plads i en træbjælke, men på samme tid en given fortællings dramaturgiske højdepunkt. Netop det vil man gerne tilbyde gæsterne, fortæller Jonathan Berntsen: "Aftenens højdepunkt fortalt på tallerkener og i glas".

Hvad kom først - maden eller vinen?
Ikke så overraskende hedder restaurantens store tasting-oplevelse således "Clou of the day". Dette forsøg på et gastronomisk klimaks står i 1600 kr., men til den pris får du både Champagne, Amuse Bouche, 7 retter med tilhørende vinmenu, samt kaffe og petit fours.

Denne pris er for den største af Clou'erne, men du kan også bestille en medium udgave med 5 retter til 1300 kr. eller en lille udgave med 3 retter for 850 kr.

Ønsker man en lidt mere casual aften, kan hele menukortet inkl. à la carte retter fås i prislejet 95-295 kr. Clou har alt i alt plads til 70 gæster.

Madtil uden dogmer
Madstilen er svær at definere, og man mærker tydeligt, at køkkenchef Jonathan har været vidt omkring hos både Hurtigkarl, Grønbech og i det franske grundkøkken.

Det er hverken nynordisk, dansk eller fransk men noget helt fjerde, hvis fremmeste formål er at skabe både uventet forundring og afslappet madglæde.

Clou er også særligt skarpe på vin, og resultatet er en totaloplevelse, hvor hverken mad eller drikkevarer spiller andenviolin men altid er ligevægtigt i fokus.

Læs Svend Rasmussen anmeldelse her

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Eksklusiv miniferie på historiske Admiral Hotel med havudsigt fra suiten

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester