Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/12/11

Claus Meyer vil lave kinamad

  • Genrefoto. Foto: ColorboxGenrefoto. Foto: Colorbox
  • Michael Pang-Larsen og hans personale på Nams Kusine fotograferet i 2000, da de havde fået en sildehaj på 35 kilo på menuen. Foto: MOGENS FLINDTMichael Pang-Larsen og hans personale på Nams Kusine fotograferet i 2000, da de havde fået en sildehaj på 35 kilo på menuen. Foto: MOGENS FLINDT
  12  
Claus Meyer åbner sammen med sine dansk-singaporeanske venner det Singepore-inspirerede spisested Namnam i marts.

Knap har man sunket den sidste nyhed om Claus Meyers nye restaurant ved Radiohuset, hans nye bageri i Store Kongensgade, før Meyer igen er hot news i restaurant-verdenen.

Artikel i Singapore-avis
Da AOK op til åbningen af Radio talte med Claus Meyer, røbede han i en bisætning, at han havde en ny restaurant på vej på Vesterbro, men at han først ville fortælle om den senere. Ifølge Singapore-avisen The Straits Times har Claus Meyer og hans familie været i Singapore i sommer for at købe ting til den nye restaurant, som får plads til 100 gæster, der kommer til at spise asiatisk Peranakan-mad med et nordisk twist. Restauranten skal ligge på Vesterbrogade 39, hvor restauranten Klais engang lå.

Kinesisk cross-over
Peranakans er efterkommere af kinesere, der kom til Penang, Malacca, Indonesien og Singapore, hvor de giftede sig med malaysier og kombinerede ingredienser og wok-teknikker fra det kinesiske køkken med den lokale malaysiske mad.

Navnet er Namnam
Namnam er navnet på restauranten, var planlagt til at åbne i november 2011, men åbningen er udsat til marts 2012. Ifølge The Straits Times er restauranten blandt andet en hyldest til Claus Meyers nære venner, Tin Pang-Larsen og Michael Larsen, som er hans partnere i Namnam.

Med venner fra Nams Kusine
Claus Meyer mødte ægteparret for 20 år siden, da de havde den lidt hemmelige, men blandt gastronomer langt berømmede restaurant Nams Kusine i Dragør, som lukkede i 2005.

Tin Pang-Larsen er selv peranakan, og de opskrifter hun brugte på Nams Cuisine, havde hun arvet efter sin mor.

Singapore møder Lolland
Meyers peranakan-køkken får bedstemødrene i Singapore svært ved at genkende. Retten beef rendang vil Claus Meyer ifølge den Singapore-baserede avis servere med rå grøntsager, og chap chye’en (ret af grøntsager) får et nordisk touch, når de på Namnam lynsteger dansk kål.

”Bedstemødrene synes måske, at det er blasfemi at ændre en gammel opskrift, men hvis hver generation gjorde det samme som den forrige, hvor ville vi så være? Vi må prøve at se på tingene med et åbent sind. Måske er det nemmere for en dansker end for en peranakan at udfordre bedstemor eller bedstefars ideer,”, sagde Claus Meyer til The Straits Times i august 2011.

På Vesterbro
Ifølge avisen har Meyer investeret mellem 3 og 6 millioner kroner i den nye restaurant. Indretningen står Claus Meyers kone Christina for. Det er også hendes stilsikre sans, der har givet restauranten Radio sit look.

Mere Peranakan på vej til byen
Peranakan- - eller slet og ret gadekøkkenmad - er også hvad Henrik Yde Andersens nye restaurant Chai.wong, som åbnede 1. november på Frederiksberg, serverer. Henrik Yde Andersen er også dommer i TV3s program Masterchefs og indehaver af fem asiatiske restauranter, deriblandt flagskibet Kiin Kiin i Guldbergsgade, der er den eneste thai-restaurant i Europa med to stjerner i den franske michelinguide.

Læs hele artiklen fra The Straits Times

Mere peranakan-mad
Læs Wikipedias engelske artikel om peranakan-mad
Kiin Kiins nye peranakan-restaurant

Mere Meyer