Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/08/13

Claus Meyer slår dørene op til nyt madtempel

  • Holdet bag The Standard. Foto: Isak HoffmeyerHoldet bag The Standard. Foto: Isak Hoffmeyer
Jazzklub, barer og tre restauranter under samme tag. Her er koncepterne i Claus Meyers nye satsning.

Sæt kryds i kalenderen d. 3. oktober, for der slår The Standard dørene op for første gang i Havnegade 44.

I disse dage knokler håndværkere og designere for at få lokalerne klar til åbningen. Det er det gamle toldhus, der tidligere husede Custom House, der lægger lokaler til The Standard.

Læs mere: Se billederne: Her er alle Meyers succeser

Læs mere: Kæmpe restaurantsatsning fra Claus Meyer

The Standard er det overordnede navn til huset, der kommer til at byde på intet mindre end en jazzklub, tre restauranter og to barer.

Bag det nye koncept står blandt andre Claus Meyer, jazzmusikeren Niels Lan Doky og stjernekokken Torsten Vildgaard.

Læs mere: Indisk Michelin-restaurant åbner i København

Allerede fra dags dato, kan man booke koncertbilletter til jazzklubben og bord på restauranterne.

Her under vil vi komme ind på koncepterne for The Standard.

ALMANAK:

Almanak er restauranten hvor der vil blive serveret mad fra det nordiske køkken. I spidsen for køkkenet står Andreas Møller, der tidligere har arbejdet som souschef på Saison op på Kanalen på Christianshavn. Han vil forsøge at sætte standarder for, hvordan man bruger den danske natur og sæsonernes skiften i køkkenet. Her er plads til 100 spisende gæster.

Her vil der blive serveret morgenmad, frokost og aftensmad alle ugens dog ikke mandag. Morgenmaden byder blandt andet på bagværk fra Meyers bageri, friskpressede safter fra Lilleø og meget mere. Frokosten vil typisk være smørrebrød hvor alt er lavet fra bunden. Aftensmenuen vil ifølge chefkokken selv byde på 'den mad min bedstemor ville have lavet, hvis hun havde haft den viden vi har i dag.'.

Eksempler på priser på Almanak:

Smørrebrød 75 kr.
Forretter fra 110 kr.
Hovedretter fra 185 kr.
Tre-retters menu 350 kr.

Læs mere: Se billederne: Her er alle Meyers succeser

STUDIO:

Restauranten vil være medejer og tidligere Noma-kok Torsten Vildgaards legeplads. Her vil han regere i køkkenet og fremtrylle masser af lækre retter. Her vil maden ikke kun være inspireret af det nordiske køkken.

”På noma, fra 2005-2012, var jeg dybt involveret i udvikling af de nye retter, og på Studio kommer vi selvfølgelig til at videreføre denne tradition for at arbejde tæt sammen med vores nære leverandører om at skabe retter, der repræsenterer vores natur, og som ingen har smagt før og som mange forhåbentlig vil have lyst til at smage igen. Men efter 8 år på den anden side af havnen, har jeg behov for at løfte blikket og række ud. På Studio kommer vi til at arbejde med ideer og råvarer fra andre landskaber end vores egne. Så længe det fremmer velsmagen, som sammen med varm, overlegen service betyder meget mere for mig end at sætte en intellektuel dagsorden. Når vi lærer noget vi kan bruge i køkkenet af en indisk madmor, en boliviansk indianer, det klassiske franske køkken eller en stjernekok fra San Francisco, så gør vi det og vi vedkender os det åbenlyst, siger Torsten Vilgaard.

Eksempler på retter:

Sauteret jomfruhummer, bouillon på skallerne, griseøre og fuglegræs Saltbagt knoldselleri med yoghurt, trøffel, hasselnød og timian

Eksempler på priser på Studio:

5 retters menu snacks og sødt til kaffen: 695 kr.
7 retters menu snacks og sødt til kaffen: 895,-

VERANDAH:

Restauranten kommer til at servere moderne pan-indisk mad, lavet med hovedvægt på regionale årstidsbestemte råvarer. Restauranten er den første gastronomiske indiske restaurant i Danmark.

Verandah kommer til at servere aftensmad alle ugens dage, undtagen mandag. Derudover indisk brunch om søndagen samt indiske tapas og snacks, og ikke mindst indiske cocktails, i hele restaurantens åbningstid.

Derudover indisk brunch om søndagen samt indiske tapas og snacks, og ikke mindst indiske cocktails, i hele restaurantens åbningstid.

Eksempler på priser på Verandah:

4 retter snacks 395 kr.
6 retter snacks 575 kr.
Snacks og nashta fra 45 kr. til 70kr. pr. ret

JAZZKLUBBEN:

Det er den danske Jazzmusiker, Niels Lan Doky, der står i spidsen for klubben, der sjovt nok åbner på hans 50 års fødselsdag. Samtidig er han også klar med sit 37. album.

Klubben har plads til 68 personer og opererer med et fast prisniveau for alle koncerter uanset program. Der er koncerter hver aften tirsdag til søndag.

Klubben vil løbende byde på koncerter med store stjerner fra ind- og udland.

”Vi har modtaget hundredevis af tilkendegivelser og forespørgsler på mail, telefon og på Facebook. Interessen for vores projekt har virkelig været overvældende og vi glæder os enormt til at tage imod musik- og madaficionados fra hele verden og give vores bidrag til København”, siger Niels Lan Doky, der selv agter at optræde hyppigt på The Standard - især i den første tid.

De faste billetpriser på jazzklubben bliver:

235 kr. for almindelige billetter
185 kr. for restauranternes gæster
99 kr. for unge op til 18 år samt studerende.

Allerede i dag kan du booke billetter og bord på The Standard på deres hjemmeside HER.