Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/01/12

Claus Meyer: "Det er brutal velsmag in your face på plasticstol"

Claus Meyer: "Det er brutal velsmag in your face på plasticstol"

Vesterbrogade 39
1657 København V

Åbningstider

Fra april 2012: Frokost og aften

Kontakt

På vej
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Atmosfære

Nye steder

 

 

 

  • Claus Meyer. Foto: Jens Nørgaard LarsenClaus Meyer. Foto: Jens Nørgaard Larsen
  • Kok og iværksætter inden for gastronomi og kogekunst Claus Meyer. Foto: Jens Nørgaard LarsenKok og iværksætter inden for gastronomi og kogekunst Claus Meyer. Foto: Jens Nørgaard Larsen
  12  
Claus Meyers er forelsket i Singapores gadekøkkener. En middag blev startskuddet til den Singapore-restaurant, han i april åbner med et dansk/singaporeansk vennepar.

Da debatten om det nordiske køkken rasede for et års tid siden, fordi en kronikør mente det var et forsøg på at rense Danmark for alt ikke-dansk eller -nordisk, kluklo Claus Meyer indvendigt, fordi han allerede vidste, at den næste restaurant, han arbejdede på at åbne (efter restauranten Radio, red.), skulle servere mad inspireret af et så fjernt og eksotisk sted som Singapore.

Sammen med gamle venner
- Jeg har kendt Michael og Tin (som er fra Singapore, red.), som havde restauranten Nams Kusine i Dragør i mange år, og jeg har altid elsket deres mad og undret mig over, hvorfor deres restaurant ikke lå i København. Jeg havde lovet mig selv, at fik jeg engang en mulighed for at kunne slå et slag for dette køkken i København, ville jeg gøre det. Nu har tiden og økonomien gjort det muligt, så en aften, hvor jeg havde været ude at spise hos Michael og Tin, ringede jeg til dem på vej hjem og spurgte, som vi ikke skulle lave en restaurant sammen. De havde netop talt om det samme, så sådan blev det, fortæller Claus Meyer.

Singapores berømte gadekøkkener
Claus Meyer har selv opholdt sig en del i Singapore, som har tusindvis af restauranter og gadekøkkener, fordi alle spiser ude hele tiden. Byen er kendt for at have den mest velsmagende mad i Asien, fordi tilflyttere fra lande som Kina, Indien, Pakistan, Malaysia og Thailand har taget deres bedste opskrifter med sig.

"Som at være i red light district"
- Når kokke fra 3-stjernede michelin-restauranter bliver taget i hånden og ledt rundt til Singapores bedste gadekøkkener, oplever de en vellyst, som når andre går rundt i red light district. Det er brutal velsmag in your face på plasticstol i en snuskede baggård. Konkurrencen er benhård, for hvis man ikke laver pissegod mad til prisen, er man død næste dag, forklarer Claus Meyer.

Greatest hits
Ofte har gadekøkkenerne to eller tre retter, som kokken kan til fingerspidserne. Den menu, som Claus Meyer udvikler til Namnams sammen med Tin Pang-Larsen og Michael Larsen bliver en samling af greatest hits fra Singapores gadekøkkener, hvilket du ifølge Claus Meyer ikke finder på en restaurant i Singapore.
Claus Meyer kommer ikke til at have sin daglige gang i restauranten, men vil være fødselshjælper for Namnam.

- Michael og Tin er omrking 60 år nu, og de skal ikke henslæbe de næste 10 år i et a la carte-ryk på Vesterbrogade, når de først har lært deres kogekunst fra sig, siger Claus Meyer, der ser det som en stor opgave at finde det rigtige team af unge kokke, som Tin Pang-Larsen og Michael Larsen kan lære op i at lave Peranakan-mad, som man også kalder sammensmeltningen af de mange asiatiske køkkener.

Namnam bliver ikke et gourmettempel
- Namnam bliver ikke noget tavst gourmettempel. Det er et demokratisk koncept, hvor alle kan være med, lover Claus Meyer.

Hvad: Namnam
Hvor: Vesterbrogade 39
Hvornår: Åbner i april
Hvordan: Frokost og aften og take away

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

For lidt

At kalde det et gadekøkken signalerer i min ordbog = Et godt måltid for rimelige penge man kan blive mæt af.
Det synes jeg ikke man kan påstå hér.
Retter "der passer til 2" kunne ikke engang jeg blive mæt af, hvis jeg spiste en alene.
2 pandekager med med gedeost imellem for 125,- er også stramme den.
Kvaliteten af maden fejler intet. Betjeningen er også høflig, men prisen for fancyness, kan også blive for høj.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester