Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/01/13

Claus Meyer bliver i fængsel

  • I Vridsløselille Statsfængsel har 20 fanger siden september prøvet kræfter med surdej og skaldyr. Claus Meyer har her etableret en madskole, som skal vise om samarbejde i et køkken kan hjælpe til resocialiseringen af de indsatte. Michelinkokken Mads Refslund, Claus Meyer og Bo Frederiksen har stået for træningen. Foto: Dennis LehmannI Vridsløselille Statsfængsel har 20 fanger siden september prøvet kræfter med surdej og skaldyr. Claus Meyer har her etableret en madskole, som skal vise om samarbejde i et køkken kan hjælpe til resocialiseringen af de indsatte. Michelinkokken Mads Refslund, Claus Meyer og Bo Frederiksen har stået for træningen. Foto: Dennis Lehmann
Meyers Madhus har efter en udbudsrunde fra Kriminalforsorgen vundet opgaven om at drive kokkeskoler i tre danske fængsler.

DR i dokumentar-serien ”Bag Tremmer” skabte en del opmærksomhed i 2012, og Meyers Madhus har nu udvidet deres projekt, så det varer endnu to år.

Konkret indebærer projektet, at Meyers Madhus skal drive kokkeskolen i Vridsløselille videre, og starter endnu en kokkeskole i det åbne fængsel i Jyderup. I Københavns fængsler omfatter det et samarbejde om undervisning i deres ellerede eksisterende kokkeskole.

Meyers Madhus vil skabe en række projekter i fængslerne, med det mål at skabe generel udvikling og meningsfuld beskæftigelse i fængslerne. De undersøger bl.a. mulighederne for at etablere produktion af grøntsager, marmelade og honning og for at opbygge hønsehold, kantinedrift, catering, restauranter, madkurser, teambuilding, træværksted og lignende, så de indsatte får smag for et nyt miljø.

Med sig efter endt uddannelse og eksamen får de indsatte kompetencegivende beviser på grundforløbet til kokkeuddannelsen.