Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/04/08

Cirkusbygningen

  • Foto: Torben Christensen Foto: Torben Christensen
Siden Cirkusbygningen blev indviet i 1886, har bygningen været under konstant forandring. Som ramme om en lang cirkustradition har den både været brændt ned, styrtet sammen og blevet genopbygget. I dag er bygningen i hjertet af København kendt for sin smukke arkitektur og store, karakteristiske kuppel.

Cirkusbygningen i København er opført i 1885-1886 og blev indviet 8. maj 1886. Den er tegnet af arkitekt Henrik Vilhelm Brinkopff.

Bygningen kendetegnes ved sin cirkulære form og kuppel. Den er placeret på Axeltorv over for Palads og Scala.

Cirkusbygnningens historie
I marts 1914 nedbrændte det meste af Cirkusbygningen, og kun ydermurene og indgangspartiet overlevede og kan ses den dag i dag.

I perioden fra 1918 helt frem til 1963 var det Schumann-familien, som drev cirkusvirksomhed i bygningen, bortset fra en periode fra 1938 til 1942.

Fra 1970 til 1990 var det Benneweis-familien, der lavede cirkus i bygningen.

I 1982 gennemgik Cirkusbygningen en omfattende renovering, som blev understreget af Verner Pantons unikke farvevalg.  

Bygninngen blev fredet i 1988.

I 2003 overtog Wallmans Nøjen bygningen, som han derefter moderniserede. Nu tjener de gamle stalde og elefantgangen fra cirkustiden som restaurant, selskabslokaler og kunstnergarderober.

Der brugt ca. 25 millioner på ombygningen, men Pantons design er stadigvæk gennemgående i hele indretningen, hans farvevalg er gennemført i opbygningen af hele restauranten, og duften af cirkus hænger stadig i luften.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.