Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/04/16

Chicks by Chicks

  • Foto: Henrik Freek Foto: Henrik Freek
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Henrik Freek Foto: Henrik Freek
Økologiske kyllinger bliver nænsomt tilberedt på rôtisserie her på den store hjørnerestaurant lige ved Vesterbros Torv.

Hvad kom først - hønen eller ægget?

Hos Chicks by Chicks på Vesterbrogade 55 kom tanken først. Nemlig tanken om, at den kylling der bliver serveret i langt de fleste tilfælde simpelthen ikke er blevet behandlet ordentligt.

Så det har de to ejer-chicks Sarah Sheikh og Mischa Jemer Price - tænkt sig at lave om på. Det var på en tur til Frankrig, hvor de mæskede sig i saftig, grillet økologisk kylling, at de undrede sig over, at København manglede sådan et sted.

De har samtidig også tænkt mange tanker om at undgå madspild, producere bæredygtigt og lave byens bedste kylling.

”Vi anvender hele kyllingen, hvilket er en afgørende del af økologi- og bæredygtighedstanken bag konceptet. Vi bruger derfor skrog og overskydende grøntsagsrester til vores fonder, saucer og suppe. Det er utrolig, så meget man kan få ud af en kylling. Desuden er kylling det mest bæredygtige animalsk protein, man kan producere og dermed spise, hvilket betyder meget for os,” fortæller de.

Foto: PR

De har fundet et stort hjørnelokale på Vesterbro Torv, hvorfra man både kan hente sin kylling eller sætte sig til rette i selve restauranten, hvor der er plads til ca. 30 siddende gæster i det smukt udformede rum.

Eller man kan benytte dem som deli eller take-away - de har åbent alle dage nærmest hele dagen.

På menuen er hovedpersonen selvfølgelig kylling - stegt på deres - undskyld ordet - mother fucker af en rôtisserie - byens smukkeste uden tvivl. Og den tager ca. 25 kyllinger af gangen.

Dem kan man så købe enten kvarte (55 kr.), halve (105 kr.) eller hele (198 kr.) og tilvælge fyldige salater, grillede sticks, supper, skysovs, ovnstegte kartofler eller dessert. Kaffen er fra Copenhagen Coffee Lab, øllet fra Herslev, og langt størstedelen af menukortet er økologisk.

En lille god note at skrive sig bag øret, når man spiser hos Chicks by Chicks:
Økologiske kyllinger er meget mere ude i naturen end 'normalt' opdrættede, og bruger derfor deres muskler meget mere, hvilket selvfølgelig også gør dem stærkere. Den medfølgende sejhed er vi som forbrugere ikke særlig vant til at tygge i, vi plejer at sætte tænderne i smørmør kylling - pumpet med saltvand. En kylling der har haft et godt liv, kræver et par gnask mere - til gengæld får man meget mere smag for hver bid.

Chicks by Chicks åbnede d. 15. april 2016.

Hvad: Chicks by Chicks
Hvor: Vesterbrogade 55

 

Foto: Henrik Freek
Sarah Sheikh og Mischa Jemer Price

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester