Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/04/15

Ché Fè Biotrattoria

Ché Fè Biotrattoria

Borgergade 17 A
1300 København K

Åbningstider

man.-lør. fra 18 til 24
køkkenet lukker
kl 21:30 mandag til torsdag
kl 22:00 fredag og lørdag
Søndag lukket

Kontakt

33111721
 

Atmosfære

Bistro/brasserie

Nye steder

Romantisk

Trendy

Køkkentype

Italiensk

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Ché Fè i Borgergade er italiensk økologi, når det er allerbedst.

Alessandro Jacoponi tog fra Italien til Danmark i 1987 og kom hurtigt i stald hos Elvio Milleri. Gennem mange timer i køkkenerne og grundig tilgang til madlavning steg han langsomt, men sikkert i graderne. Først hos Michelinrestauranten Era Ora, sidenhen L'Altro og sidst Aquamarina, hvor han blev køkkenchef i 2011.

”Men så ville vi prøve noget nyt. Og på kun 3 uger lavede vi Acquamarina om til Biotrattoria Ché Fè, hvor vores egne regler om fuldkorn, grove ris og solmodne grøntsager blev basen for et afslappet trattoria med fokus på smag,' fortæller Alessandro Jacoponi.

Italiensk økologi
'Det var et vildt sats: vi ville importere alt selv fra Italien, og det skulle være økologisk. Det betød et enormt forarbejde, hvor vi også hjalp vores leverandører med at blive certificeret. Og der er jo en kæmpe trend herhjemme med at man helst skal kunne gå ud og plukke alle sine råvarer i baghaven. Men beklager, det danske klima er dejligt, men altså ikke så godt som det italienske! Kompromisløsheden betalte sig, og med sølvspisemærket i januar 2013 fik vi med 60-90% økologiske råvarer i vores sortiment den højeste øko-grad i Norden blandt italienske restauranter.'

Alessandros – eller Sandros – som han kaldes af venner og stamgæster – ambitioner er altid at skrue endnu mere på de knapper, der har gjort Ché Fè til en succes.

Nemlig enkeltheden, og smagen. Det var også de grundtanker han tog med sig til risottomesterskaberne i Torvehallerne i 2013 - samt en håndfuld svampe, chili, citron, hvidvin og en god olivenolie (intet andet!) og fejede rivalerne af banen med

Læs også: Prøv risottoen der vandt VM

Han specialitet er hjemmelavet, fyldt pasta med et indre af grøntsager, som han stadigvæk perfektionerer. ”Vi har altid min pasta på kortet, og retten varierer i det uendelige, alt efter sæson.'

Maden
'For mig en af de bedste trattoria-oplevelser i nogen tid – ikke mindst til prisen', skrev madanmelder Søren Frank og kvitterede med fire store stjerner til Ché Fè.

Menukortet har den klassiske italienske opbygning med antipasti, primi og secondi retter, hvor man kan lade sig lokke med masser af forskellige pasta- og kødretter til priser fra 160 kr. eller man kan hoppe ombord i 9 serveringer fra fade til deling (425 kr.)

 

Brugeromtale
Oprettet af: alessandro 23. mar 2012
Senest redigeret af alessandro 24. jan 2015

Økologi på italiensk

På Ché Fé serverer vi italiensk økologi med smag. Her kan danskerne opleve mad og vin lavet på råvarer dyrket i harmoni med Støvlelandets natur og gastronomiske traditioner. Vores eneste tilsætningsstoffer hedder ’kærlighed’, ’tid’ og ’respekt’- gødet med gæsternes glæde for det perfekte, simple måltid. Oplevelserne kan alle vælges a la carte. Spis dig mæt i en ’primo’ med godt brød til, eller byg din egen ’cena’ fra kortets retter. Øko-vin ’della casa’ skænkes for 65kr per glas. "Ché fè!" Læs mere om vores Take away på vores hjemmesiden www.biotrattoria.dk

Enkelt og velsmagende.

Med personlighed. Flere af vores retter er ’old school’-Christianshavner-klassikere fra 1980’erne, hvor Elvio og Alessandro stod i køkkenet på ’Det gamle Era Ora’ i Torvegade. Menuen er sammensat så også vegetarer og fiskeelskere kan få sig en lækker, økologisk oplevelse.
CHÉ FÈ!

Hos os kan du både smage konventionelle kvalitetsvine, og opleve dråber, dyrket efter helt særlige principper. De sidste har vi inddelt i kategorierne ’økologi’, ’overgangsvine og naturvine’, og ’Viniveri’. I vores vinkort på linket nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer. Vi har også enkelte biodynamiske vine.

Shop økologisk

Køb ind til dit økologiske forråd i vores trattoria. Vi har både frisk frugt og grøntsager importeret direkte fra Italien, friskbagt brød og lækre delikatesser på glas og flaske. Byg også din egen aftensmad – mange af restaurantens råvarer sælges samlet i en ’madpakke’ og kan laves til varme retter i en håndevending. Butikken har samme åbningstider som restauranten.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.