Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/05/14

Chai Wong

  • Spicy pomolo-salat med tigerrejer og hjemmelavede reje-chips med chili-mayo på Chai Wong på pre-opening-aften 31. oktober 2011. Foto: Else BjørnSpicy pomolo-salat med tigerrejer og hjemmelavede reje-chips med chili-mayo på Chai Wong på pre-opening-aften 31. oktober 2011. Foto: Else Bjørn
  • Henrik Yde Andersen fotograferet i indgangen til hans restaurant Sra Bua i Bangkok i september 2009. Foto: NICOLAS ASFOURIHenrik Yde Andersen fotograferet i indgangen til hans restaurant Sra Bua i Bangkok i september 2009. Foto: NICOLAS ASFOURI
  12  
TV3 tidligere Masterchefs-dommer Henrik Yde åbnede 1. november 2011 den sexede restaurant på Frederiksberg, der er som skabt til en date.

En af Henrik Yde og Lertchai Treetawatchaiwongs yndlingsrestauranter er Hakkasan i London. Det kan man godt se, når man træder ind i den lille, intime restaurant med plads til 40 gæster på Thorvaldsensvej 2 på hjørnet af H.C. Østedsvej.

Verdens mest sexede restaurant er Hakkasan blevet kaldt. Ikke kun på grund af den aromatiske og spicy mad, men også på grund af belysningen, som skaber en intim stemning omkring hvert bord.

Her ser du smuk ud
Sådan er det også på Chai Wong. En spotlampe over hvert bord sørger for at maden og du og den eller dem, du spiser sammen med, tager sig smukkest muligt ud, mens resten af restauranten er dunkel. Skiftet mellem lys og mørke får afstanden mellem de små borde, der står tæt, til at synes større.

Spis i sengen
Du sidder på sofabænke mod væggen eller vinduet eller på asiatiske skamler med en pude på. Skal det være mere komfortabelt og intimt, kan du spise i en af restaurantens sortlakerede spisesenge, hvor man kan indtage sit måltid i tilbagelænet romersk stil - og beskyttet for nysgerrige blikke.

Asiatisk miks
Chai Wongs menukort er inspireret af Thailands nabolande, hvor det indokinesiske køkken møder et miks af det kinesiske køkken og de lokale madkulturer i landene omkring Thailand.

"Vi kalder det indokinesisk eller Singapore-køkkenet. Eller bare personalemad. Vores personale er jo både kinesere, malaysier, vietnamesere og thaier og det sætter sit præg på personalemaden. Peranakan-køkkenet ser man meget i New York, hvor f.eks. karry-retten laksa er meget populær. I virkeligheden er vores nye restaurant et råb om frihed til ikke kun at skulle bekende sig til ét asiatisk køkken, men at kunne bruge hele det sydøst-asisatiske områdes køkkener på kryds og tværs, " forklarer Henrik Yde Andersen.

Priserne ligger mellem Kiin Kiins og Ricemarkets.

Hot, hot, hot
Du kan vælge en masse fristende forretter eller nøjes med en enkelt hovedret, hvis du har lyst. Mange af retterne er hotte, så du kan roligt tage den korte, nedringede kjole på - du kommer ikke til at fryse.

Forførende is
Menukortet er fleksibelt. Ligegyldigt hvad du gør, så gå ikke glip af den uforskammet lækre earl grey-is, der serveres på en stor ske, som du slikker isen af.

Ejer også Europas eneste thai-michelin-restaurant
Restauranten er opkaldt efter Lertchai Treetawatchaiwong, som står bag restauranten sammen med kokken, sommelieren og forretningsmanden Henrik Yde Andersen.

Sammen har de også michelinrestauranten Kiin Kiin, der er den eneste thai-inspirerede gourmetrestaurant i Europa med en stjerne i Michelins guide til Europas store byer. I efteråret 2011 kunne Henrik Yde desuden føje dommer i TV3s kendiskokke-konkurrence Masterchefs til sit C.V.

Restauranten åbnede 1. november, men take awayen Aroii. der ligger om hjørnet på H.C. Ørsteds Vej, slog dørene op et par måneder før.

Kiin Kiins spisested nr. 6
Chai Wong er Henrik Ydes sjette restaurant i København. I forvejen driver Henrik Yde Andersen thai-restauranten Ricemarket på Kultorvet, den kinesiske restaurant Dim Sum på Sankt Annæ Plads og det asiatisk fast food-sted Aroidee i Guldbergsgade tæt ved Empire Bio.

Læs også om Claus Meyers peranakan-restauranten Namnam på Vesterbrogade.

 

Chai Wong åbnede 1. november, hvor restauranten Sapor før havde ligget.

Læs om madstilen peranakan på engelsk på Wikipedia

 

Se hvor du finder Henrik Ydes spisesteder i København:

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.