Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/02/12

Cafe Vagn

  • Foto: Malte Kristiansen Foto: Malte Kristiansen
Cafe Vagn i Hellerup har eksisteret siden 1903 og er nærmest blevet en institution i Hellerup. Det var her byens farmødre og oldemødre tog hen for at drikke en kop kaffe, da de var unge, og her Karen Wulff startede sin småkagefabrik og havde en tesalon på førstesalen.

...

Siden 1998 har forretningen været ejet af Carl-Ove Nielsen, og er i dag en bagerforretning med en café i stueplan.

Han har tidligere haft bagerforretning i Søborg og på Nørrebro og har været chefkonditor hos Reinh van Hauen på Strøget i København. »Det grundlæggende er, at vi laver så meget som muligt fra bunden – det gælder blandt andet brød,som vi selv har fundet på opskrifter til og kager, hvor vi selv laver marcipanen og naturligvis altid bruger ren konfekture-chokolade.

Noget af det bedste, synes jeg, er vores Sarah Bernard-kager til 20,50 kroner. De er lavet på piskefløde, ren chokolade, en makronbund og er dyppet ikonfekture-chokolade, og hvis man har spist sådan én, så flytter man ikke så meget på sig,« fortæller Carl-Ove Nielsen. 

Læs også guiden: De 5 lune forretninger

Cafe Vagn leverer desuden brød til femten restauranter i byen - hele Tolstrup-koncernen, som de har specialudviklet et brød til, som de kalder for ’Nyhavnsbrød’. Det er et mørkt ciabattabrød med store huller i, som også kan købes i forretningen til 32 kroner.

»Det kom sig af, at Thomas Tolstrup havde smagt vores rugbrød et eller andet sted og syntes, at det var så godt, at han ville bruge det på sine restauranter. Det var et glutenfrit rugbrød, som vi også sælger masser af i forretningen – op mod 120 om dagen!,« fortæller Carl-Ove Nielsen.

Og en forretning med så mange år på bagen har naturligvis også mange stamkunder. Nogle sætter sig ned i caféen og drikker kaffe og spiser kage, andre går efter smørrebrød, burger eller pizzaer, som man også kan få her.

»Vi har blandt andet haft besøg af Københavns Kvindelige Diskussionsklub igennem de sidste fem-seks år. De kommer og køber kager hos os, når de skal mødes en gang om måneden,« fortæller Carl-Ove Nielsen.

Læs også guiden: De 5 brunch for børn

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.