Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/05/14

Café Taxa

  • En cortado på Pixie. Arkivfoto. Foto: Af Else BjørnEn cortado på Pixie. Arkivfoto. Foto: Af Else Bjørn
Folkene bag den succesfulde cafe Pixie på Østebros Bopa Plads åbnede i 2012 Taxa, der har masser af solplads i up-and-coming Nørrebro-kvarter.

Området mellem Jagtvej og Nørrebroparken, der i løbet af de sidste par år med udviklingen omkring Jægersbroggade er blevet til et mekka for hyggelige caféer og små, spændende butikker, fik i april 2012 udeservering på den lille navnløse plads for enden af Kronborggade (der løber parallelt med Jægersborggade), hvor den møder Stefansgade og Hørsholmgade.

Ifølge Nørrebro-sitet 2200n.dk har lokalet har tidligere være spillebule, og hang-out for områdets taxachauffører - deraf navnet Taxa. Bag cafeen står tre erfarne cafe-folk, Jacob Kampp Berliner, Mads Olsen og Stig Roer, som i forvejen har den populære cafe Pixie på Bopa Plads på Østerbro, og som tidligere har åbnet Verdens Mindste Kaffebar i Tullinsgade.

Taxa byder på et væld af varme drikke, fra kaffe og the, til snueknuseren med ingefær, limesaft og hyldeblomst. Maden spænder fra ristet rugbrød med puré af edamame, ristet sesamfrø, gedefeta, citron og frisk mynte til burger og steak med pommes frites. Alt lavet fra bunden.

Om aftenen spændes cocktail-menuen for. I en ruf blandes de hjemmekogte sirupper med alkohol og bliver til lækre drinks med spark i.

De besøgende er både hipster-typer med tophuer, børnefamilier og drengene fra »parken« der kommer og får en chai-the. Og når solen rigtigt brager ned, kan der godt blive rygende travlt, men så går personalet gerne en tur med kaffekanderne og giver en forsonenede kop til de ventende gæster. For det vigtigste er, at alle får en god oplevelse.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.