Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/02/11

Cafe og Ølhalle 1892

Cafe og Ølhalle 1892

Rømersgade 22
1362 København K

Åbningstider

Tirs-fre 12.30-18.00. Lør 10.00-14.00

Kontakt

33 33 00 18
 

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Måltider

Frokost

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: Morten Juhl Foto: Morten Juhl
Arbejdermuseet frokostrestaurant er som en rejse tilbage til 1892. Her kan du spise sild marineret i Stjerne-øl og kiksekage i restauranten, som fremstår som for over 100 år siden.

I Rømersgade ligger Københavns eneste, fredede frokostrestaurant, som hedder Cafe & Ølhalle 1892. Den hører sammen med Arbejdermuseets, og på grund af nænsom restaurering, ser lokalerne ser ud, som de gjorde i 1892.

At gå ned ad trappen, er som at gå ind ad døren til en svunden tid. Selv navnet er fra 1892. Her kan du som det eneste sted i byen få en Stjerne Pils og et stykke kiksekage. Stjerne Pilsen blev oprindeligt brygget af Bryggeriet Stjerne, som var arbejdernes bryggeri, men produceres i dag på bryggeriet Braunstein i Køge. Du kan også smage en Stauning Klassik.

I februar 2011 fik restauranten ny forpagter, og tidligere tiders arbejderretter som bidesild, æggekage og røget kartoffelmad blev erstattet af mere klassisk dansk smørrebrød og frokostretter. Kiksekagen er bevaret og den stjernepilsmarinerede sild fås stadig som en del af silde-buffeten, som betyder, at man straks kan begynde frokosten, mens køkkenet gør dine øvrige bestillinger klar. Ifølge restauratøren er alt er hjemmelavet og gjort fra bunden.

Snapsen Arbejder Gylden er destilleret specielt til Arbejdermuseets restaurant.

Restauranten bliver også brugt til selskaber, hvor man kan vælge mere moderne retter, der er inspireret af det franske køkken. Vinkortet er større og mere selektivt, end de fleste frokostrestauranters, og tæller blandt andet et lille udvalg af danske vine.

Tjenerne i den gamle arbejderrestaurant er selvfølgelig uddannet i faget. Køkkenchefen hedder Jesper Holmberg. Han har arbejdet på den nu lukkede Kommandanten, drevet restaurant Marie Louise i Odense og har desuden cateringfirmaet Jespers Torvekøkken, som leverer frokost til omkring 100 virksomheder hver dag.

Bestil bord her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester