Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/11/09

Café G

  • Café G åbnede bag Gråbrødre Torv i november 2009 Foto: Else BjørnCafé G åbnede bag Gråbrødre Torv i november 2009 Foto: Else Bjørn
På Café G ved Gråbrødretorv kan du nå at få morgenmad og skoene pudset, hvis du er kommet for hurtigt ud af døren. Cafeen er hyggelig, maden på cafeniveau.

Se billedserien fra Café G

Nypudsede sko
Har du været på Café G, har du ingen undskyldning for ikke at have nypudsede sko. Ved indgangen står en skopudsemaskine, hvor din eneste anstrengelse for at opnå skinnede skosnuder består i et tryk på knappen og at sætte foden ind under de roterende børster.

Byens mindste gade
Café G ligger lige bag Gråbrødretorv på det lille stykke mellem Skindergade og torvet, som er så undseelig, at man forundres over, at den har fået navnet Kejsergade.

Syndige munke
Cafeens navn er inspireret af Gråbrødre-munkene, som fra 1238 til 1530 havde deres kloster her. Livet i klosterets kældre og underjordiske gange var ifølge overleveringerne alt andet end asketisk og afholdende. Det kan du læse i om på den buede væg, som skjuler trappen ned til toiletterne.

Leveråd på væggen
Leveråd, der formanende begynder med ordet Husk, er strøet over væggene med rund hånd. Er du sulten efter mere intellektuel føde, er reolerne fyldt med læderindbundne - både fake og ægte -  bøger, som også ligger dekorativt arrangeret på bordene.

Cafémad med og uden kød
Kokken er klar med morgenmad før en vis herre får tøflerne med de små djævlehorn på. Brunch fås både med og uden ristet gris og røræg, ligesom burgeren ikke kun er med ko, men også med kylling eller vegetarisk.

Caferetter som nachos, salater, sandwich, carpaccio, gratineret gedeost og pastaretter går du ikke forgæves efter, og et par rigtige middagsretter med okse, kylling og fisk er det også blevet til. 

Café G åbnede i november 2009 og har samme ejer som CarltonHalmtorvet og Cafe Kellerdirk ved Frederiksberg Runddel.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.