Omtale
Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/04/14

Cafe Europa 1989

Cafe Europa 1989

Amagertorv 1
1160 København K

Åbningstider

Man-torsdag: kl. 7.45-23
Fre-lørdag: kl. 7.45-00
Søn: kl. 9-22

Kontakt

33 14 28 89
 

Køkkentype

Andre europæiske

Burger

Cafekøkken

Sandwich

Smørrebrød

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Morgenmad

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Atmosfære

Klassikere

Trendy

Udsigt

 

 

 

 • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
 • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
 • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
 • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
 • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
Cafeen på Amagertorv er efterhånden en klassiker, der fokuserer på den gode kvalitet og ditto service.

I slutningen af 1980'erne var der ikke mange muligheder, når de shoppende strøg-gængere skulle stille sulten i lækre omgivelser med god mad. Faktisk fandtes der ikke mange andre cafeer end Sommersko, Dan Turèll og Victor, hvis man ville på café i indre by.

Men i foråret 1989 kom Café Europa til med et navn, der ville sætte fokus på Europa som en verdensdel, som kunne byde på lidt af hvert: de traditionelle franske caféomgivelser, Wiens og Budapests kagehuse, italienske kaffemenuer, madinspiration fra spanske tapas, græske youghurtretter og skandinaviske sild, grød og smørrebrød.

Cafeens navn fik med Berlinmurens fald i november 1989 en ny betydning - for nu var det pludselig et samlet Europa, stedet repræsenterede. Den nyere, europæiske kulturhistorie er da også vidt repræsenteret på den såkaldte Europa-væg, hvor man finder billeder af personligheder som Churchill, Satre, Astrid Lindgren, Niels Bohr og Freud.

International café i klassiske rammer
Ambitionerne er da også at Café Europa skal være en international café, der har lange åbningstider, så gæsterne ikke går forgæves. Besøger de cafeen på Amagertorv, kan de vælge mellem et bredt udvalg af morgenmad, brunch, sandwichs, salater, smørrebrød, burger og varme aftenretter.

Maden kan nydes i de lyse lokaler, hvis indretning er enkel og klassisk - ligesom musikken i højtalerne og de elegante lysekroner i apotekerloftet. De fine rammer afspejles i prisniveauet, der henvender sig mere til Hellerup-fruer end studerende, men prisen skal afspejle kvaliteten, som Jens Nørgaard siger.

Sammen med sin far og bror etablerede han cafeen, og det er en familie med forstand på at drive forretning. Faren, Jørgen Nørgaard, grundlagde i 1958 Nørregaard på Strøget, mens broren Mads Nørgaard også må siges at være et etableret navn i modebranchen.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.