Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 25/03/14

Café Elefanten

  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
OBS! Stedet er lukket.

Med en beliggenhed midt i den historiske Carlsberg-by, er et besøg hos Café Elefanten lidt mere end kaffe og kage.

Du skal et stykke ind i det store Carlsberg-område, der emmer af eventyr og historie, for at finde Café Elefanten, som ligger i forbindelse med de populære Dansehaller i bygningen, der går under navnet Tap E.

Cafeen ligger faktisk i samme lokaler som Dansehallernes entré, og derfor kommer en stor del af gæsterne også i forbindelse med en forestilling. For når man først er i Carlsberg-området, er der jo ingen grund til at smutte derfra igen.

Ligesom det meste af de øvrige bygninger i Carlsberg-området, er også Café Elefantens lokale holdt i et råt, gråt og industrielt look, der giver en fornemmelse af, hvordan her så ud, da bygningen oprindeligt blev brugt til eksportøl og sodavand.

Der er plads til masser af gæster både indendørs og udendørs, og de store lokaler frister også mange private til at afholde arrangementer af enhver art. Det er alt fra koncerter og konferencer til bryllupper og barnedåb. For mulighederne i lokalerne er mange, og ambitionen er da også, at stedet skal være fleksibelt, så der kan afholdes et hvilket som helst arrangement

Alle slags gæster
På menukortet finder man caféklassikere som brunch, sandwich, salater, burger, smørrebrød og tapas, som er specielt populært. Køkkencheferne kommer fra Italien og Spanien og lader inspirationen fra deres hjemlande præge maden, der dog samtidig har et dansk twist.

Cafeen i de rå og urbane omgivelser tiltrækker gæster i alle aldre, men kernepublikummet er mellem 25 og 45 år. Tit oplever cafeen, at der kommer store hold forbi og spiser, fx turister, pensionister eller mødregrupper, hvis børn har gode muligheder for at boltre sig på de store arealer både indendørs og udendørs.

Alle sammen folk, der tiltrækkes af det spændende og historiske område, men også tiltrækkes af muligheden for lidt spise og drikke.

Spændende fremtid venter
Lige så interessant som fortiden er for Café Elefanten og dens gæster, lige så spændende er den nærmeste fremtid for Carlsberg-bydelen, der er i rivende udvikling. Overalt ser man kraner og nøgne områder, som vidner om, at fremtidsambitionerne for området er mange.

I sommeren 2014 rykker pædagogseminariet Frøbel fx ud til stedet, mens andre uddannelsesinstitutioner pønser på at gøre det samme. Det er derfor nærliggende at forestille sig, at en stor del af de fremtidige gæster bliver studerende.

En S-togs station og masser af boligblokke er ligeledes på tegnebrættet og vil utvivlsomt medvirke til, at området om få år kommer til at sprudle endnu mere af liv.

Café Elefanten åbnede i 2010, og bag stedet står prominente folk, der bl.a. har været med til at starte Rust og Pussy Galore's på Nørrebro.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.