Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/04/14

Café Bopa

Café Bopa

Bopa Plads - Løgstørgade 8
2100 København Ø

Åbningstider

Man-onsdag: kl. 9-24
Torsdag: kl. 9-02
Fredag: kl. 9-05
Lørdag: kl. 10-05
Søndag: kl. 10-24

Køkkenet
Man-fredag: kl. 10-22
Lør-søndag: kl. 10-22

Kontakt

35 43 05 66
 

Atmosfære

Bistro/brasserie

Køkkentype

Cafekøkken

Måltider

Frokost

Middag

 

 

 

  • Bopa Plads på Østerbro. Foto: Brian Berg

    Bopa Plads på Østerbro.

    Foto: Brian Berg
På Cafe Bopa, som ligger på Østerbro mellem Parken og havnen, er der fest under diskokuglen hver weekend, fadøl i solen og flirt i baren.

På Cafe Bopa, som ligger på Østerbro mellem Parken og havnen, er der fest under diskokuglen hver weekend, fadøl i solen og flirt i baren.

Historien bag
Hvor Cafe Bopa ligger, lå tidligere et af Østerbros mere skumle værtshuse. Egentlig hed det Prøven, men P'et var faldet ned, og ingen havde gidet sætte det op igen. En dag kom der pludselig lyskæder op, og popmusikken pumpede ud.

Røven havde fået ny ejer, og var blevet til Cafe Bopa, opkaldt efter den lille trekantede plads med de høje træer, den ligger på, som har navn efter en gruppe modstandsfolk under 2. Verdenskrig. Cafeen har siden skiftet ejere, er blevet shinet forsigtigt op og har byttet boghvedepandekagerne ud med et franskinspireret cafe-menukort.

Indretningen
Her drejer festen om en bar og en diskokugle, som drysser dansende lyspletter ud over gæsterne, når de er færdige med at spise. Her er ukurante franske genbrugsstole, rå bindingsværksvægge og et nyt, mørkt trægulv. Indgangen til toiletterne er jalousilåger i bedste western-stil, så du kan føle dig som en rigtig Marlboro-mand eller cowgirl, når du skal ud og slå en streg eller pudre fregnerne.

Stemningen
Den lille plads udenfor er på gode dage en solskinsplet, hvor kønne veninder og nyslåede fædre sidder med solbriller i håret og drikker duggede fadøl og ser på petanquespillerne på banen under de høje træer.

Om vinteren er her lunt og godt indenfor. Stemningen er forskellig fra aften til aften, alt efter gæsterne, personalet og humøret, men Bopa er ofte et sted, hvor du glemmer, hvad klokken er, bekendtskaber bliver til venskaber, og aften til sen nat og tidlig, lys morgen. Her gør det ikke noget, at du slingrer lidt på vej ud af døren - ligesom i Røvens tid.

Folk krydser bydele for at gå på Bopa i weekenden, og på de lune sommerdage og -aftener skal du være heldig for at få et bord udenfor eller i den hyggelige gårdhave. Sådanne aftener er Bopa det rene Ibiza: Hedt, fugtigt og fuldt af festende folk.

Maden
Menukortet er stadig franskinspireret med lidt mexi-krydderi. Brunchen består af røræg, bacon, spansk salami, brie, minicroissant og frugt. Morgenmaden i hverdagen koster kun 39 kr. og tiltrækker også mange gæster. Om aftenen har Bopa fire kødretter på kortet og tre desserter.

Book dit bord online

Brugeromtale
Oprettet af: René Bjørn Jensen 6. dec 2013
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.