Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/05/14

Cafe Bjørg's

Cafe Bjørg's

Vester Voldgade 19
1552 København V

Åbningstider

Man-onsdag: kl. 9-00
Torsdag: kl. 9-01
Fredag: kl. 9-02
Lørdag: kl. 10-02
Søndag: kl. 10-00

Kontakt

33 14 53 20
 

Køkkentype

Cafekøkken

Måltider

Morgenmad

 

 

 

  • Foto: PR Foto:
Cafeen lige ved Rådhuspladsen har - udover et klassisk cafe-menukort - en lang og spændende historie bag sig.

Adressen Vester Voldgade 19, hvor Café Bjørg's ligger, har haft en lang og spændende historie inden den blev til den café, vi kender i dag.

Under 2. verdenskrig fungerede stedet som apotek, men blev senere en fødevaredistributør til de trængende københavnere, hvis dagligdag var fuld af rationeringsmærker. I 1950'erne og 60'erne var stedet en kaffebar for så efterfølgende at blive til Sir Henry's Pub - et stamsted for Ekstra Bladet og Politikens journalister, hvis arbejdsplads ligger lige ved siden af.

Retro-stil og klassisk café

Adressens skæbne har siden 1999 tilhørt Café Bjørg, der dog har været tro mod stedets lange historie med en indretning, der lyser af nostalgi og gamle dage. Plakaterne er i old-school stil, og barens look med fx de høje barstole giver associationer til en klassisk amerikansk diner fra 50'erne, mens indretningen i sin helhed er i tråd med et fransk brasserie.

Det kan være nærliggende at tro, at en hvis islandsk sangerinde har lagt navn til stedet, men det er ikke tilfældet. Det er derimod Bjørg Bro, stedets første ejer, som stadig lægger navn til. Hun har også drevet Café Sommersko.

Menukortet byder på morgenmad, brunch, sandwichs, burger, salater og et udvalg mere sofistikeret stil som moules frites og beuf bourguignon. Dertil kan du drikke bl.a. kaffe, øl, vin og forskellige, klassiske cocktails.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Uprofessionel betjening på Bjørgs

Vi havde fået en deal til at spise frokost hos Bjørgs. Første indtryk: vi var nødt til at tale engelsk ved telefonreservation.
Det var åbenbart den samme unge mand, der betjente os.
Steak med salat og pomfrites var i orden, serveret på et spækbrædt, der var for stort til, at vi også kunne have drikkevarer på bordet. Vi blev ikke spurgt, hvordan vi ville have vores steak.
Vi valgte hver et glas rødvin, 75 kr., Chardonay, kortets dyreste mulighed. Den blev serveret alt for varm, nærmest lunken med stærk smag af eddike.
Der måtte skylles efter med en espresso. Efter at have modtaget den bestilling gik tjeneren flere gange tomhændet forbi uden at rydde vores bord. Det kom han først i tanke om, da der manglede et sted at stille espressoen, som i øvrigt var tynd og lunken.
Vi spurgte efter en chef. Der kom en dame, som lyttede uden at forstå. Der kom to nye glas rødvin. Vi beklagede, at vi ikke ønskede at drikke rødvin nu, oven på espressoen.
Der var ingen nedslag i regningen.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester