Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/05/14

Cafe Bjørg's

Cafe Bjørg's

Vester Voldgade 19
1552 København V

Åbningstider

Man-onsdag: kl. 9-00
Torsdag: kl. 9-01
Fredag: kl. 9-02
Lørdag: kl. 10-02
Søndag: kl. 10-00

Kontakt

33 14 53 20
 

Køkkentype

Cafekøkken

Måltider

Morgenmad

 

 

 

  • Foto: PR Foto:
Cafeen lige ved Rådhuspladsen har - udover et klassisk cafe-menukort - en lang og spændende historie bag sig.

Adressen Vester Voldgade 19, hvor Café Bjørg's ligger, har haft en lang og spændende historie inden den blev til den café, vi kender i dag.

Under 2. verdenskrig fungerede stedet som apotek, men blev senere en fødevaredistributør til de trængende københavnere, hvis dagligdag var fuld af rationeringsmærker. I 1950'erne og 60'erne var stedet en kaffebar for så efterfølgende at blive til Sir Henry's Pub - et stamsted for Ekstra Bladet og Politikens journalister, hvis arbejdsplads ligger lige ved siden af.

Retro-stil og klassisk café

Adressens skæbne har siden 1999 tilhørt Café Bjørg, der dog har været tro mod stedets lange historie med en indretning, der lyser af nostalgi og gamle dage. Plakaterne er i old-school stil, og barens look med fx de høje barstole giver associationer til en klassisk amerikansk diner fra 50'erne, mens indretningen i sin helhed er i tråd med et fransk brasserie.

Det kan være nærliggende at tro, at en hvis islandsk sangerinde har lagt navn til stedet, men det er ikke tilfældet. Det er derimod Bjørg Bro, stedets første ejer, som stadig lægger navn til. Hun har også drevet Café Sommersko.

Menukortet byder på morgenmad, brunch, sandwichs, burger, salater og et udvalg mere sofistikeret stil som moules frites og beuf bourguignon. Dertil kan du drikke bl.a. kaffe, øl, vin og forskellige, klassiske cocktails.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.