Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/08/17

Café Baryl

  • En såkaldt barylertallerknen hos Baryl på Nørrebro. Foto: PR

    En såkaldt barylertallerknen hos Baryl på Nørrebro.

    Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Hyggelig Østerbrocafé på Århusgade med afslappet stemning og lækre økologiske retter på kortet.

Der findes ikke så mange baryler mere.

Det danske sprog har lidt glemt den alternative omtale af en uopdragen person - men så er det godt, at vi i november 2016 fik en ægte baryl på Griffenfeldsgade 24B. Den lå lige overfor Folkets Park, som lidt selv har haft ry for at huse netop baryler, men er efter en istandsætning blevet ganske mondæn.

Læs også: Ny gourmetbager på Århusgade laver kardemomme-snurrer du vil stå i kø for

'Vi havde en del snakke om, hvad vi egentlig skulle hedde, og en dag, da vi stod og kiggede ud af vinduet mod parken poppede det ligesom bare frem,' fortæller en af ejerne, Adam Ørskov.

Baryl blev dog hurtigt så popolær, at de begyndte at kigge sig om efter større lokaler. Dem fandt de så på Østerbro, på Århusgade 78.

Hjørnelokalet er elegant indrettet med gråt gulv, skillevæg i glas og masser af grønne planter.

Og det grønne går ligesom igen på menukortet, hvorfra de serverer morgenmad / frokost og dertilhørende drikkevarer (kaffe, juice mm.) Maden er primært økologisk, den er typisk vegetarisk og kan fås i veganske varianter.

Foto: PR

Alle drikkevarer er også økologiske og på menukortet frister de blandt andet med deres Bloggertallerken til 75 kr. som består af - Surdejsbrød med tapenade, varmrøget laks eller avocado og ærteskud samt en valgfri skål af chiagrød. Man kan også købe hver ting på tallerknen for sig selv til lavere priser forstås.

En avocadomad med hjemmelavet gulerodshummus, feldsalat og smilende æg på ristet rugbrød står i 55 kr., og til frokost kunne man vælge deres andeburger med confiteret and på økologisk brioche bolle, med honey mustard mayo, vårsalat, syltede rødløg og friske ærteskud.

Læs også: Spis til du revner: Madklubben klar med nyt ad libitum-koncept

Køkkenet gør ikke tingene sværere, end de er. De tager simpelthen bare nogle gode råvarer og gør sig umage med tilberedningen og tilsmagningen og voilá - et oplagt pitstop på turen ned af Århusgade eller stamcafe for de lokale.

Hvad: Café Baryl
Hvor: Århusgade 78, 2100 Østerbro
Hvornår: Åbnede november 2016, flyttede til Århusgade i 2017

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.