Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/08/17

Café Baryl

  • En såkaldt barylertallerknen hos Baryl på Nørrebro. Foto: PR

    En såkaldt barylertallerknen hos Baryl på Nørrebro.

    Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Hyggelig Nørrebrocafé på Griffenfeldsgade med afslappet stemning og lækre økologiske retter på kortet.

Der findes ikke så mange baryler mere.

Det danske sprog har lidt glemt den alternative omtale af en uopdragen person - men så er det godt, at vi i november 2016 fik en ægte baryl på Griffenfeldsgade 24B. Den ligger lige overfor Folkets Park, som lidt selv har haft ry for at huse netop baryler, men er efter en istandsætning blevet ganske mondæn.

'Vi havde en del snakke om, hvad vi egentlig skulle hedde, og en dag, da vi stod og kiggede ud af vinduet mod parken poppede det ligesom bare frem,' fortæller en af ejerne, Adam Ørskov.

Bygningen som Baryl ligger i ,ligner noget fra et kommunalt genhusningsprojekt, men det er lykkedes ejerne at gøre stedet både hyggeligt og afslappende. Her er højt til loftet, Berliner-charmerende med synlige ventilationskanaler og ellers pyntet med shappy-chic stole og grønne planter over det hele.

Og det grønne går ligesom igen på menukortet, hvorfra de serverer morgenmad / frokost og dertilhørende drikkevarer (kaffe, juice mm.) Maden er primært økologisk, den er typisk vegetarisk og kan fås i veganske varianter.

Foto: PR

Alle drikkevarer er også økologiske og på menukortet frister de blandt andet med deres Barylertallerken til 80 kr. som består af - avocadomad med smilende æg på ristet rugbrød. Koldrøget laks med spirer på økologisk surdejsbrød. Valgfri chia grød eller skyr. Frisk frugt & oliven. Man kan også købe hver ting på tallerknen for sig selv til lavere priser forstås.

Køkkenet gør ikke tingene sværere, end de er. De tager simpelthen bare nogle gode råvarer og gør sig umage med tilberedningen og tilsmagningen og voilá - et oplagt pitstop på turen ned af Griffenfeldsgade eller stamcafe for de lokale.

Hvad: Café Baryl
Hvor: Griffenfeldsgade 24B, Nørrebro
Hvornår: Åbnede november 2016

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.