Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/14

Byfornyelse: Street Food-succes kan blive til kontorer

  • Foto: Maja Tini Foto: Maja Tini
Den kulinariske kanonsucces på Papirøen overlever muligvis ikke nye byggeplaner.

Papirøen er på få år gået fra ukendt lagerområde til pulserende storby-trækplaster fuld af liv og velsmag. Siden dagbladene flyttede deres store avispapirruller (deraf navnet) ud af byen i 2012, er blandt andet madmarkedet Copenhagen Street Food, Experimentarium og tegnestuen COBE flyttet ind i de rå betonhaller.

Se billederne: Copenhagen Street Food åbner

Nu har Danica Pension i midlertid købt halvdelen af den delvist kunstige ø med henblik på at rive de gamle lagerhaller ned til fordel for byudvikling på intet mindre end 28.000 kvadratmeter. Det skriver Business.dk

De nuværende lejeres midlertidige kontrakter udløber omkring årsskiftet 2017-2018. Mens Experimentarium flytter tilbage til de oprindelige lokaler i Hellerup i løbet af næste år, er der ingen garanti for, at Copenhagen Street Food kan blive ved med at tilbyde københavnere og turister et billigt måltid med udsigt over havnen til Skuespilhuset og Nyhavn.

Læs også: Nyt billigt madmarked serverer street food

Det ærgrer Jesper Møller, som er restauratør og en af flere initiativtagere til Copenhagen Street Food. Til AOK siger han:

»Jeg har været rigtig glad for at give et glemt stykke af København tilbage til byens borgere. Her har vi skabt et fællesskab af stadeholdere og et projekt, der har givet genlyd både i ind- og udland. Men uanset hvad der sker, er jeg lykkelig for, at vi tog chancen. Også selv om vi måske kun får lov til at være her tre år endnu.«

Direktøren for Danica Pension oplyser til Business.dk, at der endnu ikke er truffet beslutning om, hvad eller hvor meget, der kan bygges på Papirøen. Dog er den mest plausible fremtidsudsigt et tæt bebygget mix af kontorer og lejligheder.

Læs også: København skal have nyt stort madmarked

Folkene bag Copenhagen Street Food fortæller til AOK, at deres gastroprojekt har stor opbakning fra lokaludvalget og byudvalget på Christianshavn. De vil, ifølge Jesper Møller, kæmpe for at få lov til at drive en ny madbazar på området - også efter nybyggeriet er afsluttet.

Fakta om Papirøen og Copenhagen Street Food:

  • Den delvist kunstige ø blev overtaget af flåden i 1753.
  • I 1958 rykkede dagspressen ind, som brugte øen til avispapirlager.
  • I årene efter begyndte nye, kreative virksomheder at flytte ind.
  • Copenhagen Street Food slog dørene op i april 2014.
  • Det alternative madmarked har pt. 25 stadeholdere, som træffer alle beslutninger omkring stedets drift i fællesskab.
  • Copenhagen Street Food regner med en årlig omsætning på 100 mio kr. før skat.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer