Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/10/17

Byens Bedste-vinder åbner kæmpe burgerrestaurant på Vesterbro

  • Foto: Pr Foto: Pr
  • Foto: Pr Foto: Pr
  12  
Små burgere med stor smag åbner til december. Esben Bjerre indretter og her er ægte slyngelstue - med hemmeligt kodeord.

Sliders lige ved Dronning Louises Bro beviste i 2014, at små burgere sagtens kan have stor smag. Faktisk gik det så godt, at de nærmest har haft fuldt hus siden første åbningsdag.

Kombinationen af veltillavede håndburgere, fællessyngende langborde og guldøl i kander ramte plet, og vandt da også prisen som ’Byens Bedste Burger 2017’ her på AOK.

1.december udvider de populære burger-entreprenører så deres forretning med endnu en afdeling.

Læs også: Yummi: Billeder fra Kbh's første slider restaurant

Det bliver på Enghave Plads 4, i den store hjørnebygning, hvor Nordea tidligere har haft filial – og lige overfor den metro der, om alt går vel, åbner i 2019.

»Vi har virkelig ledt i hele byen, og været ude og kigge på utallige lokaler,« fortæller Ludvig Abildtrup, som sammen med Magnús Larsson, Christian Boysen og Stefan Forrest ejer Sliders.

»Men mavefornemmelsen skulle være rigtig, og det var den bare her,« forklarer han om det 434 kvadratmeter store lokale, hvor der bliver plads til over 70 siddende gæster, der gennem de store panoramavinduer kan skue ud over Istedgade og Enghave Plads.

Indretningen er lagt i hænderne på radio- og tv-værten Esben Bjerre Hansen, der tilfældigvis en dag var nede og spise på Sliders. Her overhørte han en snak om indretningen af den nye Vesterbro-restaurant.

Læs også: Sådan ser der ud hos Byens Bedste burger

»Han kommer så over og undskylder at have overhørt samtalen, men om ikke han må pitche et bud ind. Der tænker vi bare, at manden jo er kendt for god stil. Og eftersom ingen af os ejere på Sliders selv havde nogen erfaring med at drive restaurant, før vi åbnede, så kan det også være, at Esben – der heller ikke har nogen erfaring med restaurantindretning – kan tænke ud af boksen ligesom os selv. Vi var på hans idéer lige med det samme,« siger Ludvig Abildtrup.

Grønne områder

Der er stadigvæk langborde og bænke på Sliders Vesterbro, men her kommer også store områder med grønt, både i form af en plante-skillevæg og en hel side fyldt med mos. De store runde søjler bliver beklædt i et Rorschach-lignende guldmønster, som også kommer til at gå igen på de dansk designede borde.

Menuen bliver den samme som på Nørrebro, der er stadigvæk en slider for 45 kr. og man kan få tre sliders + en sideorder og dip for 129 kr. Der er ni forskellige at vælge imellem, blandt andet Triple Truffle Cheese med tre slags oste, tre slags svampe og trøffelmayo.

Læs også: Magasasa åbner ny restaurant med kinesiske cocktails og lækkerbiskner

Klaveret til fællessang rykker ikke med ind i den nye, men til gengæld har de en anden nyhed i kælderen; en vaskeægte slyngelstue.

Der kommer et kodeord. Det kunne være man skulle spørge i baren: »Må jeg gerne købe en isterning?« og så bliver man ført ned gennem bankboksen og ind i slyngelstuen.

Et ca. 15 kvadratmeter lokale er indrettet med tunge sofaer og messingbar – og man styrer selv sin musik – og måske bedst af alt – man drikker til nogle usandsynligt gode priser.

Man kan tage de gæster med, man vil - komme så tit man vil, blive der fra Sliders åbner til de lukker, og man behøver ikke spise, bare drikke løs i øl, sjusser og sodavand og have en fest.

Læs også: Maden er fræk på toppen af Axel Towers

»Vi giver kodeordet til én person, og vores formodning er, at det kodeord på et tidspunkt så slipper ud, og tilpas mange bruger det, så skifter vi det og giver til en ny person, og så kører møllen forfra,« fortæller Ludvig Abildtrup.

Den nye slyngelstue og medfølgende burgerrestaurant er planlagt til at slå bankboksen op fra fredag 1. december.

Hvad: Sliders Vesterbro
Hvor: Enghave Plads 4, Vesterbro
Hvornår: Planlagt åbning fredag 1. december