Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/10/12

Byen flyder over med østers

  • Det er den her, det drejer sig om, når København inviterer til østerfestival. Foto: PR

    Det er den her, det drejer sig om, når København inviterer til østerfestival.

    Foto: PR
12. oktober er en magisk dato for østerselskere landet over. Der frigives fiskeriet i Limfjorden nemlig, og det skal selvfølgelig fejres med en østersfestival - og København flyder næsten over med et hav af forskellige arrangementer.

...

Østers er en af menneskets ældste spise. Der er gjort fund helt tilbage i køkkenmøddingerne fra jægerstenalderen 5200-4200 f. Kr., og østers er faktisk den eneste kendte madvare, som mennesket kan ernære sig ved og overleve uden at spise noget som helst andet – det kræver såmænd bare 500-600 østers om dagen. Og nu er muligheden der.

Oyster Trophy Week starter nemlig fredag d. 12. oktober, og ballet bliver åbnet i Torvehallerne, hvor østersfiskerne kommer til hovedstaden med sæsonens første østers. Direktør for Dansk Skaldyrscenter, Jens Kjerulf, kommer også forbi og åbner østers, mens han fortæller gode historier fra det vilde østers-vest. Det sker i stand PD10 kl. 15.00-17.00.

Konkurrencer i østeråbning
Lørdag d. 20. oktober fra kl. 11-17 bliver der for første gang nogensinde holdt både Danish Oyster Cup og World Oyster Cup på dansk jord, nærmere bestemt på Frederiksberg Runddel. Det betyder, at nogle af landets og verdens skrappeste og hurtigste østersåbnere vil dyste om de ærefulde titler. Deltagerne skal i hvert heat åbne 30 østers hver på tid, med i alt fem heats per konkurrence.

De skal selvfølgelig åbne de danske limfjordsøsters, som er en del mere krævende end de almindelige franske østers, fordi skallerne er mere flade. Efter at have beundret de professionelle er der selvfølgelig også mulighed for selv at lære tricks og kneb, når østersskolen gratis underviser alle interesserede.

Limfjordsøsters galore
I forbindelse med Østersarrangementet på Frederiksberg Runddel, laver restauranten Mielcke & Hurtigkarl om aftenen en stor østersmiddag i restauranten, hvor der kommer til at indgå danske limfjordsøsters i alle retter. Der er kun 40 pladser, 20 af dem sat til salg på Madbillet.dk

I løbet af dagen laver Mielcke & Hurtigkarl saucer til de mange østers, der skal serveres til de åbne danske mesterskaber i østersåbning. Derudover laver de også en 'clam chowder' med østers, hvor overskuddet går til børn i Congo.

I samarbejde med Mikkeller har restauranten brygget en Oysterstout, der vil blive serveret i stride strømme og så går der rygter om, at Bjørn Nørgaard kommer forbi og hylder 'det tætteste man kommer på at spise solen'.

Men dette er blot et udpluk af alle de forskellige arrangementer. Dyk selv ned i østersfestivalen her

Hvad: Oyster Trophy Week
Hvor: Forskellige arrangementer i hele byen
Hvornår: Fra fredag d. 12. til lørdag d. 20. oktober 2012
Hvordan: Læs mere her

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer