Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/04/10

B&W Gastropub

B&W Gastropub

Fortunstræde 7
1065 København K

Åbningstider

Køkkenet er åbent 11.00-22.00 eller senere fre-lør.

Kontakt

33 14 64 00
 

Måltider

Frokost

Middag

Køkkentype

Kosmopolitisk

Atmosfære

Trendy

 

 

 

  • B Foto: Else BjørnB Foto: Else Bjørn

Efter halvandet år hvor alt, der åbnede var steakhouses og bistroer, var Olsen-drengene Jakob Blom og Christian Willumsen de første til at annoncere, at de åbnede en gastropub: B&W Gastropub. Godt et år efter er de ude af B&W, og restaurantchefen vil ikke røbe, hvem de nye ejere er, men kun at restauranten indtil september 2011 kører videre som hidtil.

Se billedserien fra præ-åbnings-aftenen

B&W Gastropub ligger i den tidligere fiskerestaurant Den Gyldne Fortun, som Olsen-drengene tidligere har drevet spisestedet Olsen i, og hvor restaurant Madklubbens frankofile lillesøster Den Anden før lå. 

Fodbold og sjusser
Når du går ind ad døren, træder du et par trin ned og går gennem vindfanget af glas. På højre side har du baren, hvor du kan se fodbold på storskærm og drikke kølige øl og lange sjusser.

Hør hvad Jakob Blom fortalte om B&W før åbningen

Med store bogstaver på endevæggen i restaurantdelen står skrevet Gastropub, men bortset fra baren, som har lidt pub-feeling, var den anglofile indflydelse på det første menukort begrænset til en breadpudding-dessert.

Læs mere om den ny gastropub-tendens

Pige- og drengemad
Det første menukortet var forholdsvis enkelt med hvad Jakob Blom kalder pigeretter, som rå tun med agurk og æbletern, stegt pighvar uden ben på ærtemos med ristede mandler og broccoli, og drengeretter som en stor burger, spareribs, den store bøf og lam. Frokostmenuen står også på smørrebrød i en lidt mere funky servering end den mere old school genbo Gitte Kik i Slotskælderen.

Stamgæstens salat
På menuen er desuden en såkaldt Bistrup-salat, der består af romaine-salat, store brødcroutoner, halve, smilende æg, ristet ventrêche-bacon og en flødecremet dressing, som man også kan få på spisestedet Sult i Cinemateket, som Kristian Willumsen driver.

"En dag kom Bistrup (som hedder Erik til fornavn og er tidligere chefredaktør på Berlingske Tidende, red.), som er en af vores stamgæster, ud i køkkenet og sagde: Nu skal jeg vise jer, hvordan man laver en rigtig salat. Og så lavede han salaten, som vi siden har haft på menukortet", fortæller Kristian Willumsen, som er W'et i B&W, men har sin daglige gang på Sult.

Mahogni og musik
De blank-lakerede mahognibordene med sortmalede jernfødder stammer tilbage fra dengang fiskerestauranten Den Gyldne Fortun lå på den lille plads ud mod kanalen. De er dækket op uden dug og med rustikke, sorte stofservietter.

Om hjørnet fra det åbne køkken har det store bord i lokalet, hvor dørene til toilettet ligger for enden, plads til ti gæster. Chefs table, kalder B&W bordet.

Akustikken er en kende hård, hvis man er sart, og musikken og lydniveauet er måske ikke lige mormors kop te. Som en gæst sagde til før åbningsaftenen:
"Det er sådan et sted, som er fedt at gå hen, hvis du har været ude dagen før og er lidt træt, et sted hvor du kan sidde og hygge dig og kommer i feststemning igen." Ligesom mange af Olsen-drengenes andre steder, vil en dj sørge for at feststemningen for en tand ekstra, når køkkenet lukker.

Udsigt og aftensol
På vindstille, lune aftener er den lille plads foran restauranten et fint sted at spise frokost eller dagens sidste måltid, men solen synker ned bag byen og rådhustårnet.

Historien bag Olsen
Olsen-drengene fik deres tilnavn, fordi de efter i en årrække at have arbejdet for Torben Olsen, som blandt andet står bag Café Ketchup, åbnede spisestedet Olsen, hvor Madklubben i dag ligger.

Jakob Blom stod driften af B&W, mens hans ven Jan Michelsen, der også har Den Lille Fede, var ejer, da Jakob Blom i 2009 gik konkurs med Grillbar.

B&W åbnede 9. april 2010 og skiftede ejer i maj 2011.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester