Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/09/10

Burgerkrig under opsejling

  • Arkivfoto fra Zoo Bar. Foto: Else BjørnArkivfoto fra Zoo Bar. Foto: Else Bjørn
Du troede, at du havde hørt nok om nye burgerbarer, der vil lave byens bedste burger, men der tager du fejl. To nye burgerjoints med gourmet-ambitioner og lidt lånt michelinstjernestøv udfordrer nu Burger & Bun.

Sjældent har åbningen af et spisested affødt så megen røre i den københavnske andedam, som da folkene bag michelinrestauranten Kiin Kiin under navnet Burger and Bun slog dørene op til en burgerbar, hvor de havde proklameret, at de ville lave byens bedste burger.
Se de seneste anmeldelser af Burger and Bun

At dømme efter læsernes anmeldelser på AOK.dk, var tilfredsheden med de første burgere ikke helt i top, men interessen for at sætte tænderne i en saftig burger og få et alternativ til McDonald's enorm.Burger and Bun nåede kun at være åben i to uger, før to konkurrenter annoncerer deres kommende åbning:

Gammel Strand 44 proklamerer Cocks & Cows, at de vil give Burger and Bun kamp til stregen på burgere med hjemmelavede ingredienser. En kok, som tidligere har arbejdet på Herman i Nimb i Tivoli og den nu lukkede Restaurant MR, har bidraget med lidt michelinstjernestøv i form af konsulentbistand, da menukortet skulle skrues sammen.

Hvor Burger and Buns burger koster 125 kroner uden fritter, vil Cocks & Cows sælge den billigste burger til under 70 kroner. Om folkene bag har forvekslet det engelske ord for kok med ordet for det mandlige kønsorgan, vides ikke, men her på redaktionen håber vi, at det er kokke, der tilbereder burgerne.

Mens en burger før var en burger, bruger de nye udfordrere udi burger-geshæften ord som Michelin og gourmet. Under navnet Haché Gourmet Burger åbner en tidligere ansat på Custom House, der har arbejdet på flere toprestauranter i udlandet, i november en burgerbar i Rømersgade, hvor Cafe Bissau og Jamaicakroen engang lå, som skal sælge burgere af økologisk kød i og ud af huset. Cocks & Cows vil også konkurrere på burgere to go, men først 10 dage efter åbningsreceptionen.

Ifølge Dagbladet Børsen regner den nye direktør for de danske McDonald's med at tjene betragteligt mere på danskernes burgersult i det kommende år. Måske har han også hyret en michelinkok til at lave en gourmetburger inspireret af Burger King, der lancerede verdens dyreste burger?

Mere burger på AOK
Guide: De 5 gode burgere
Sig din mening: Hvem serverer byens bedste burger?

Javascript is required to view this map.
Kort